Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

FlixBus má v síti nejen metropole, města na východní Moravě spojí s Vídní

Flix, rychle rostoucí technologická společnost v oblasti mobility, pokračuje ve své expanzi a oznamuje další rozšíření své zelené sítě. Nové vedení trasy z Ostravy do Vídně umožní Frýdku-Místku, Příboru a Novému Jičínu spojení se slezskou, moravskou i rakouskou metropolí. FlixBus stále poskytuje pro děti, studenty a důchodce na vnitrostátní cestování plnou slevu 75 %.

Ředitel Pavel Prouza: „Jsem rád, že Frýdek-Místek, Příbor a Nový Jičín můžeme zařadit mezi místa s pravidelnou linkovou dopravou FlixBusu.“

Podle oficiálních údajů Evropské unie žije ve vesnicích a malých městech asi třetina obyvatel. Místa mimo centra skrývají obrovský potenciál pro vytváření inovativních řešení, které šetří životní prostředí i zdroje. Mohou využívat obnovitelné zdroje energie nebo podporovat lokální produkci potravin. Lidé žijící mimo velká centra častěji řeší problém s dostupností veřejné dopravy. Je pro ně složitější cestovat, protože bojují s nedostatkem vlaků, autobusů nebo i silničního spojení. Tyto problémy brání v rozvoji lokálních podniků a omezují jejich možnosti.

V rámci vize cestování jako základního lidského práva a v souladu se strategií zaměřenou na vytváření přidané hodnoty pro komunity, v nichž působí, společnost Flix postupně zvyšuje počet menších sídel ve své síti a posiluje jejich spojení s metropolemi a regionálními centry. Z více než 5 500 destinací, v nichž poskytovatel přepravy Flix v současné době zastavuje, má 30 % méně než 20 000 obyvatel a tento poměr je dokonce v některých zemích (Chorvatsko (78 %), Česko (50 %), Polsko (41 %) nebo Itálie (40 %)) překročen. Neustálým rozšiřováním své sítě, a to i do odlehlejších oblastí, kde je FlixBus často jedním z mála prostředků hromadné dopravy, může hrát klíčovou roli při ochraně svobody pohybu a napomáhat prosperitě místních ekonomik.

Města na východní Moravě se dočkají prvního FlixBus spojení s Brnem a Vídní a přímého spoje na vídeňské letiště

I na území České republiky FlixBus spojuje menší sídla s velkými metropolemi. Mezi jinými zmiňme napojení Mladé Boleslavi či Frýdlantu v Čechách až na vzdálený Gdaňsk, možnost cestovat ze Smržovky, Tanvaldu či Kořenova do Prahy či Vratislavi, nebo navázání Litomyšle a Jičína nejen na Brno a Liberec, ale též na Budapešť, Drážďany a Berlín. Z Českého Krumlova je možné rozjet se do Lince i Salzburgu a přes další města Třeboň a Telč i do Brna.

Zásadní moment přichází i pro cestující ze severovýchodní Moravy. Od 6. listopadu budou do sítě Flix zařazena nová místa na pomezí Moravy a Slezska. Frýdek-Místek, Nový Jičín a Příbor se stanou součástí linky mezi Ostravou a Vídní. Dvakrát denně se cestující mohou vydat oběma směry. Autobusy z Ostravy odjíždí v 6:05 a v 11:30, zastavují ve Frýdku-Místku v 6:25 a v 11:50, Příboru (6:45 a 12:10), Novém Jičíně (7:00 a 12:25), Olomouci (7:55 a 13:20), Brně (9:10 a 14:30), Vídni, Erdbergu (11:00 a 16:20) a končí cestu na letišti ve Vídni v 11:20 a 16:40. Opačným směrem vyráží autobusy z Letiště Vídeň v 12:40 a 17:45, zastavují ve Vídni, Erdbergu (12:55 a 18:00), Brně (15:00 a 20:00), Olomouci (16:15 a 21:10), Novém Jičíně (17:05 a 22:00), Příboru (17:20 a 22:15), Frýdku-Místku (17:40 a 22:35) a končí jízdu v Ostravě v 18:05 a 23:05.

Startovací cena jízdenek pro cesty do Vídně je stanovena na 399 korun při cestě z Frýdku, 299 korun z Příboru a 249 korun z Nového Jičína. Linkou se otevírá také jednoduché spojení s Brnem, z Frýdku-Místku a Příboru od 179 korun, z Nového Jičína od 115 korun.

„Podobně jako v případě městeček na českomoravském pomezí a jejich spojení s Mnichovem, Prahou a Brnem, nebo v případě Uherského Brodu a Uherského Hradiště napojených na Brno a Trenčín, pokračujeme v rozšiřování nabídky dostupného cestování i v dalších místech regionu. Jsem rád, že můžeme Frýdek-Místek, Příbor a Nový Jičín zařadit mezi místa s pravidelnou linkovou dopravou FlixBusu,“ vysvětluje plán nové linky Pavel Prouza, ředitel FlixBusu CZ. „Věřím, že místním přijde přímá linka do Brna a Vídně k duhu, získají možnost zajet si přímou linkou na sachr či závin nebo na vídeňské letiště,“ ukončuje Pavel Prouza.

„ČSAD Ostrava, které provozuje autobusová nádraží v Novém Jičíně, Ostravě, Hranicích, ale i v dalších městech, úzce s dopravci spolupracuje a jsme rádi, že progresivně se rozvíjející FlixBus přišel s takovou zajímavou linkou,“ říká Petr Nemrava, člen představenstva ČSAD Ostrava. „Věřím, že nabídka dálkových spojů z našich autobusových nádraží se bude i nadále rozšiřovat,“ doplňuje Petr Nemrava. V týden zahájení provozu od 6.listopadu probíhá na autobusovém nádraží v Novém Jičíně malá roadshow, představující vedení nové linky. S šálkem kávy a sachrovým dortem se zájemci mohou seznámit s jízdním řádem a využít také nabídku 20% slevy na vyzkoušení trasy.

S přicházejím podzimem a Vánocemi se nabízí vyrazit za kulturou a zábavou do Vídně, nebo ještě dále prostřednictvím vídeňského letiště za exotikou. Sezonní lety z Katovic pomalu ustávají a ve střední Evropě najdou cestující největší nabídku letů do teplých krajin právě ve Vídni. FlixBus tak otevírá další, ještě vzdálenější obzory cestovatelům z Moravy i Slezska. Letošní vánoční trhy ve Vídni začínají již v polovině listopadu a končí až po Vánocích. Návštěvníci mohou zvolit z nepřeberného množství trhů – nejznámější je před vídeňskou radnicí, ale za návštěvu stojí i vánoční vesničky u Schönbrunnu a Belvederu. Úplně rozdílnou atmosféru plnou zábavy a adrenalinu pak hosté zažijí v Prátru. Tento trh je otevřený až do 7.ledna.

Pravidelná autobusová linka přináší i v tomto případě nepřeberné množství různých možností denních výletů i prodloužených víkendů a příjemně stráveného času. Doplňme jen, že na vnitrostátní dopravu se pro děti, studenty do 26 let a seniory nad 65 let vztahuje sleva 75 %. Stát podporuje zmíněné skupiny slevou 50 %, FlixBus k tomu přidává svoji 25% slevu, a tak mohou zákazníci cestovat za čtvrtinu plné ceny. V aplikaci, nebo na webové stránce flixbus.cz stačí zvolit svoji skupinu a systém již slevu automaticky započítá.

O společnosti Flix

Společnost Flix je průkopníkem v oblasti dopravy, spolu se svými značkami FlixBus a FlixTrain nabízí ke klimatu šetrné, pohodlné a cenově dostupné cestování. Díky výjimečnému obchodnímu modelu a inovativním technologiím vytvořila společnost Flix největší síť dálkových autobusů v Evropě a rychle expanduje v globálním měřítku včetně Spojených států, Kanady a Brazílie. Jako průkopník udržitelné dopravy provozovala společnost Flix v roce 2018 první ekologické dálkové vlaky, v roce 2018 zahájila pilotní projekt plně elektrických dálkových autobusů a v roce 2021 uvedla na trh první dálkové autobusy v EU poháněné bioplynem.

Zatímco se společnost Flix zabývá vývojem technologií, plánováním sítě, řízením provozu, marketingem a prodejem, řízením kvality a neustálým rozšiřováním produktů, důvěryhodní dopravní partneři zajišťují každodenní provoz na trasách. Jedinečná kombinace technologického start-upu, platformy elektronického obchodu a klasické dopravní společnosti postavila společnost Flix do čela konkurenčního boje s velkými mezinárodními společnostmi a trvale mění globální prostředí mobility. Další informace o společnosti Flix naleznete na adrese. www.flixbus.cz/spolecnost



Tragický únik oxidu uhelnatého v Krnově, podařilo se zachránit jednu osobu, druhá bohužel zemřela

Dnes 10:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pátek 4. října 2024 složky IZS u úniku oxidu uhelnatého v jednom z bytů. Na místě byly nalezeny dvě osoby v bezvědomí. Zatímco jednu osobu se podařilo zachránit, druhá bohužel zemřela. Oxid uhelnatý je smrtelně nebezpečný plyn, který vzniká při nedokonalém hoření a hasiči apelují na používání detektorů.

Hnutí ANO bude v Moravskoslezském kraji vládnout s koalicí SPD, Trikolory a strany PRO

Dlouho očekávaný povolební okamžik je tady. Kdo bude vládnout MS regionu oznámilo vítězné ANO v pátek odpoledne.

Dobrá zpráva pro bikery. Síť stezek v karvinském Černém lese je konečně legální

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.

Ostravský magistrát je opět nejpřívětivější v MS kraji. V anketě zvítězil už pošesté

Ostravský magistrát se stal opět vítězem ankety o nejpřívětivější úřad v Moravskoslezském kraji. Soutěž každoročně vyhlašuje Ministerstvo vnitra České republiky. Podle primátora města Jana Dohnala mají na ocenění velkou zásluhu zaměstnanci, kteří svou práci odvádějí nadstandardně.

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji jde do opozice, s vítězným hnutím ANO se neshodla

Včera 14:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji po jednáních s hnutím ANO míří do opozice. Podle lídra Radka Kani jsou podmínky, které si ANO stanovilo, v rozporu s hodnotami a programem koalice. SPOLU se stane kritickou, ale konstruktivní opozicí nové krajské vlády.

Do Opavy po povodních stále nejezdí vlaky. Trať z Ostravy do Opavy by měla být obnovena v půlce října

Do Opavy stále nejezdí vlaky. Povodeň poničila železniční trať z Opavy ve směru na Ostravu i na Krnov a také z Opavy do Malých Hoštic a dále do Kravař. Místo vlaků tak cestující přepravují autobusy.

Poruba pracuje na novém strategickém plánu. Podílet se na něm budou odborníci i široká veřejnost

V Ostravě-Porubě teď pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030 s přesahem do roku 2040. Zapojit se do něj může i široká veřejnost a jeho cíle by měl obvod plnit nehledě na tom, kdo bude v jeho vedení.

Škody na majetku Ostravy-Přívozu za 130 milionů. Jedna škola je stále bez tepla

Nefunkční topení na základní škole i omezení v domě s pečovatelskou službou. Centrální ostravský obvod řeší postupně škody, které napáchala povodeň v části Přívoz. Bojuje se hlavně s časem, aby bylo všechno uklizeno, vysušeno a opraveno, než začne zima.

Slezská bude mít velkokapacitní kulturní dům, stavět by se mohlo začít na jaře

Slezská Ostrava bude mít vlastní velkokapacitní kulturní dům a ani větší akce už se tak nebudou muset konat mimo obvod. Stavba Multifunkčního domu v Muglinově sice momentálně stojí kvůli neshodám se zhotovitelem, už na jaře by se ale mělo znovu pokračovat v práci.

Studénka pokračuje v opravách starého zámku, střechu znovu pokrývá břidlice

Starý zámek ve Studénce město obnovuje postupnými kroky už několik let. Prioritou je oprava střechy. Na rekonstrukci památkově chráněného objektu se daří získávat dotace z Ministerstva kultury.

Moravskoslezský kraj bude mít nové vedení: ANO bude vládnout v koalici s SPD + Trikilora + PRO

Včera 16:41 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Po jednáních o nové koalici v Moravskoslezském kraji představil budoucí hejtman Josef Bělica (ANO) finální složení krajské rady. SPD získalo dvě pozice radních, zatímco SPOLU míří do opozice. Počet radních zůstane stejný. Ustavující zastupitelstvo proběhne pravděpodobně 21. října 2024.

Beskydský endoskopický workshop se věnoval miniinvazivním zákrokům

Nemocnice ve Frýdku-Místku pořádala další Beskydský endoskopický workshop. Lékaři a sestry, převážně z kraje, ale i Česka a Slovenska, si vyměňovali zkušenosti v oblasti gastroenterologie. Letos se řešily miniinvazivní zákroky u onemocnění, kde bylo dříve potřeba operace.

Největší akcí roku v Rýmařově byly Dřevařské, lesnické a myslivecké dny

2. října 2024 17:45 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Vždy každé dva roky se v Rýmařově koná největší akce ve městě, jakou jsou Dřevařské, lesnické a myslivecké dny. Park ve Flemmichově zahradě vždy zaplní tisíce návštěvníků, aby si užili umění dřevařů, lesnickou techniku, myslivecké expozice i kulturní programy. Nejinak tomu bylo i letos.