Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

O pojištění odpovědnosti by měl uvažovat každý. V běžném životě i v práci

Pojistit se dnes dá kdeco, ale význam některých produktů je přinejmenším sporný. Nic takového se však nedá říct o pojištění odpovědnosti, které se bez nadsázky hodí snad opravdu každému. Vzpomeňte si, kdy jste naposledy měli tzv. den blbec a hrozilo vám, že kvůli banální chybě někomu zaplatíte nezanedbatelné finanční odškodnění? Když se vám smůla lepí na paty, je na místě efektivní ochrana. A právě tu vám může zajistit kvalitní pojistka na blbost.

Jak pojištění odpovědnosti funguje?

Hlavním účelem pojištění odpovědnosti občana je kompenzovat náklady spojené se škodami, které svým jednáním pojištěnec způsobí jiné osobě. Tato pojistka zahrnuje krytí různých forem škod – může se jednat o újmu na majetku nebo zdraví. V podstatě garantuje, že viník odpovídajícím způsobem odškodní poškozeného. Uzavřením pojistné smlouvy eliminujete riziko potenciální finanční zátěže spojené s náhradou škody, která může snadno dosáhnout i několika milionů.

To, co dělá z pojištění odpovědnosti produkt „pro všechny“, je fakt, že situace vedoucí ke škodám na cizím majetku či zdraví se mohou vyskytnout prakticky kdykoliv a kdekoliv. Nehody se dějí při sportování, na rutinní procházce se psem a samozřejmě i při běžných pracovních činnostech. V těchto chvílích lze na pojištění odpovědnosti pohlížet jako na pevnou bezpečnostní síť, která obě strany (viníka i poškozeného) chrání před finančními důsledky.

Pojištění odpovědnosti je k nezaplacení i v zaměstnání

    Působnost pojištění odpovědnosti se neomezujte pouze na osobní život – může sehrát klíčovou roli i při nehodě v pracovním prostředí. Zákoník práce jasně definuje povinnost zaměstnance odškodnit zaměstnavatele za způsobenou škodu, a to obvykle ve výši 4,5násobku průměrné měsíční mzdy.

    A opět platí, že se nehody dějí kdekoliv, a to i na zdánlivě bezpečném pracovišti. V praxi se může jednat o různé situace - od nárazu VZV do regálu se zbožím až po ztrátu firemního majetku. Proto je uzavření pojištění odpovědnosti zaměstnance relevantní pro každého pracovníka bez ohledu na povahu jeho práce.

    Mějte však na paměti, že za určitých okolností vás nezachrání ani to nejlepší pojištění odpovědnosti na trhu. V případě škody způsobené úmyslně nebo pod vlivem alkoholu či omamné látky za vás pojišťovna neuhradí ani korunu.



    Hnutí ANO bude v Moravskoslezském kraji vládnout s koalicí SPD, Trikolory a strany PRO

    Dlouho očekávaný povolební okamžik je tady. Kdo bude vládnout MS regionu oznámilo vítězné ANO v pátek odpoledne.

    Ostravský magistrát je opět nejpřívětivější v MS kraji. V anketě zvítězil už pošesté

    Ostravský magistrát se stal opět vítězem ankety o nejpřívětivější úřad v Moravskoslezském kraji. Soutěž každoročně vyhlašuje Ministerstvo vnitra České republiky. Podle primátora města Jana Dohnala mají na ocenění velkou zásluhu zaměstnanci, kteří svou práci odvádějí nadstandardně.

    Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji jde do opozice, s vítězným hnutím ANO se neshodla

    Včera 14:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

    Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji po jednáních s hnutím ANO míří do opozice. Podle lídra Radka Kani jsou podmínky, které si ANO stanovilo, v rozporu s hodnotami a programem koalice. SPOLU se stane kritickou, ale konstruktivní opozicí nové krajské vlády.

    Do Opavy po povodních stále nejezdí vlaky. Trať z Ostravy do Opavy by měla být obnovena v půlce října

    Do Opavy stále nejezdí vlaky. Povodeň poničila železniční trať z Opavy ve směru na Ostravu i na Krnov a také z Opavy do Malých Hoštic a dále do Kravař. Místo vlaků tak cestující přepravují autobusy.

    Škody na majetku Ostravy-Přívozu za 130 milionů. Jedna škola je stále bez tepla

    Nefunkční topení na základní škole i omezení v domě s pečovatelskou službou. Centrální ostravský obvod řeší postupně škody, které napáchala povodeň v části Přívoz. Bojuje se hlavně s časem, aby bylo všechno uklizeno, vysušeno a opraveno, než začne zima.

    Slezská bude mít velkokapacitní kulturní dům, stavět by se mohlo začít na jaře

    Slezská Ostrava bude mít vlastní velkokapacitní kulturní dům a ani větší akce už se tak nebudou muset konat mimo obvod. Stavba Multifunkčního domu v Muglinově sice momentálně stojí kvůli neshodám se zhotovitelem, už na jaře by se ale mělo znovu pokračovat v práci.

    Mladíci v Havířově spáchali dvě loupeže, jeden byl obviněn, druhý není trestně odpovědný

    Včera 10:42 | Havířov | Lukáš Zavadil

    Kriminalisté v Havířově během pátečního odpoledne 27. září rychle dopadli dva mladíky, kteří měli na svědomí loupežné přepadení seniorky. K přepadení došlo ve chvíli, kdy žena vyrazila na nákup. Během pátrání ale muži zákona objasnili i další loupež, ke které došlo o dva dny dříve.

    Studénka pokračuje v opravách starého zámku, střechu znovu pokrývá břidlice

    Starý zámek ve Studénce město obnovuje postupnými kroky už několik let. Prioritou je oprava střechy. Na rekonstrukci památkově chráněného objektu se daří získávat dotace z Ministerstva kultury.

    Svatováclavská jízda zastavila také u zámku ve Studénce

    Historické automobily a motocykly projely v den státního svátku Novojičínskem. Tradiční Svatováclavská jízda veteránů zastavila také u zámku ve Studénce.

    V Opavě pokračují s odklízením následků povodně, těžká technika brzy zamíří i do zahrádkářských osad

    3. října 2024 17:59 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

    Práce na odklízení následků ničivé povodně stále nekončí. Lidé stále uklízí své domovy, veškeré zničené věci mohou nechávat před domy. Hromady poté odváží těžká technika.

    Hnutí ANO bude v Moravskoslezském kraji vládnout s koalicí SPD, Trikolory a strany PRO

    Dlouho očekávaný povolební okamžik je tady. Kdo bude vládnout MS regionu oznámilo vítězné ANO v pátek odpoledne.

    Beskydský endoskopický workshop se věnoval miniinvazivním zákrokům

    Nemocnice ve Frýdku-Místku pořádala další Beskydský endoskopický workshop. Lékaři a sestry, převážně z kraje, ale i Česka a Slovenska, si vyměňovali zkušenosti v oblasti gastroenterologie. Letos se řešily miniinvazivní zákroky u onemocnění, kde bylo dříve potřeba operace.

    Největší akcí roku v Rýmařově byly Dřevařské, lesnické a myslivecké dny

    2. října 2024 17:45 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

    Vždy každé dva roky se v Rýmařově koná největší akce ve městě, jakou jsou Dřevařské, lesnické a myslivecké dny. Park ve Flemmichově zahradě vždy zaplní tisíce návštěvníků, aby si užili umění dřevařů, lesnickou techniku, myslivecké expozice i kulturní programy. Nejinak tomu bylo i letos.