Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Česká Spořitelna Run-Up 2014, běh do schodů bude 12. září 2014!

Každý závodník má šanci získat Range Rover Evoque na jeden den. Historie se začíná psát v září roku 2007 v Olomouci, kdy agentura ChrisFromParis organizuje první závod Run-Up (běh do schodů) hned v několika městech. Cíl je jednoduchý: vystoupat co nejrychleji do nejvyššího parta vybraných věží. Tento druh závodu je organizován všude na světě: od Berlína, Vídně, přes Taipei až po Sydney, Chicago nebo Singapour.

Historie se začíná psát v září roku 2007 v Olomouci, kdy agentura ChrisFromParis organizuje první závod Run-Up (běh do schodů) hned v několika městech. Cíl je jednoduchý: vystoupat co nejrychleji do nejvyššího parta vybraných věží. Tento druh závodu je organizován všude na světě: od Berlína, Vídně, přes Taipei až po Sydney, Chicago nebo Singapour. 

Tím nejznámějším je bezesporu závod, který se koná každoročně v únoru v newyorském Empire State Building. Letos se Česká Spořitelna Run-Up 2014 bude konat v pátek 12. září. Běžci budou muset vyběhnout do budovy Nové radnice. 

Po zahájení mediální kampaně propagující Česka Spořitelna Run-Up 2014 se závodníci budou moci zapsat na oficiálních internetových stránkách www.run-up.cz.

V den závodu začnou účastníci s úderem 15.30. hodiny každou minutu vybíhat směrem k náměstí před věží na rozběh, aby se poté mezi sebou utkali v hlavní disciplíně celého závodu, tedy v běhu do schodů. V letošním roce se organizují dva závody: Závod Elite až na vrchol věže a závod Open do 7. patra. „To umožní sportovcům si Run-Up zkusit a pokořit tuto výzvu. Samozřejmě, že ceny budou méně atraktivní, ale každý běžec je vzhledem k tašce závodu, kterou dostane, odměněn a nejlepší muž a nejlepší žena vyhrají hodnotné ceny“, oznamuje Chris Delattre, organizátor závodu. Pokud jde o Elite Run-Up, 30 nejlepších časů (22 mužských a 8 ženských) bude kvalifikováno do finále, které se uskuteční ještě v tentýž podvečer. 

Mezitím budou probíhat závody dětí a mládeže, atrakce pro veřejnost, ... 

Vítěz Česká Spořitelna Run-Up 2014 vyhraje týdenní dovolenou od V-Tour a další atraktivní ceny,... 

Pro ostatní budou připraveny další ceny: cestovní poukazy, trička, hodinky a další. Mimo to proběhne mezi všemi běžci velké slosování o Range Rover Evoque od B & B Cars. K tomu, aby získali možnost vyhrát půjčení luxusní auta na jeden den, musí učinit dva kroky: zapsat se a poté se zúčastnit závodu. V očekávání je také překonání rekordu vítěze letošního ostravského závodu Ostrava Run-Up 2013 Víta Vrbka, který vyběhl poschodí věže včetně 200 m dlouhé úvodní rovinky za 1 minutu  a 55 sekund. 

Jako v loňském roce, pořádáme i letos celonárodní kolo Mistrovství ČR v běhu do schodů. Prvních 12 běžců z každého kola bude pozváno do velkého finále, které se bude konat 26. září 2014 v Olomouci. Závodníci se budou moci zúčastnit Světového poháru v běhu do schodů. Stačí se jen zapsat na webových stránkách organizátorů www.run-up.cz., poté běžet co nejvíce závodů po celém světě a získat tak co největší počet bodů. Každý závodník obdrží od organizátorů tašku obsahující nápoj, závodní číslo, čip a mnoho dárků od našich partnerů. Pro účast v závodě je potřeba se zaregistrovat na www.run-up.cz.

Zápisné je následující: - zdarma pro mladší 16 let - na místě: 220 Kč (závod Elite) / 100 Kč (závod Open) - při registraci v předprodeji: 120 Kč (závod Elite) / 80 Kč (závod Open) - 80 Kč pro studenty 

Závod Elite Run-Up 2014 se bude sestávat ze 7 různých kategorií: nejlepší žena, nejlepší muž, nejlepší družstvo (4 členné), nejlepší junior a juniorka (do 21 let) a nejlepší senior či seniorka (nad 40 let). Bude také zorganizován závod pro děti, mládež a studenty, stejně jako závod pro nejlepší firmy. 

Závod Open Run-Up 2014 se bude sestávat z 2 různých kategorií: nejlepší žena a nejlepší muž. Organizátoři očekávají na každé z těchto sportovních akcí minimálně 200 běžců. 

Zavítejte na www.run-up.cz. a poběžte s námi na Run-Up 2014! 

Kontakt: Agentura ChrisFromParis – Jižní 299/25, 783 01 Olomouc-Slavonín E-mail: media@run-up.cz Fotky, logo, informace na www.run-up.cz.

Program Ostrava Run-Up 2014 : 

• 13h00 : otevření registračních stanů 

• 14h00 – 14h20 : Shotokan karaté klub ATTFIS Ostrava 

• 14h30 – 14h45 : Baby-Run (závod pro děti od 2 do 7 let) 

• 14h45 – 15h00 : Kids Run (závod pro děti od 8 do 11 let) 

• 15h00 – 15h15 : Teens Run-Up (závod pro děti od 12 do 15 let)

• 15h15 – 15h30 : Taneční škola Štefi 

• 15h30 – 17h45 : Elite Run-Up : závod pro starší 16 let (až nahoru) 

• 15h45 – 16h00 : Shotokan karaté klub ATTFIS Ostrava 

• 16h20 – 16h40 : Mažoretky Stars 

• 17h00 – 17h20 : Taneční škola Štefi 

• 17h30 – 17h50 : Shotokan karaté klub ATTFIS Ostrava 

• 18h00 – 18h45 : Open Run-Up : závod pro starší 12 let (do 10. patro) 

• 18h10 – 18h30 : Taneční škola Štefi 

• 18h40 – 18h50 : Mažoretky Stars 

• 19h15 - 19h45 : Finále Run-Up 

• 19h45 – 20h00 : Mažoretky Stars 

• 20h00 – 21h00 : Udílení cen



Hlavní třída v Ostravě-Porubě projde revitalizací zeleně i mobiliáře. Získá tak modernější vzhled

10. října 2024 17:45 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Poruba mění koncepci zeleně na Hlavní třídě. Ta současná je totiž zastaralá a už neodpovídá moderním trendům. Navíc je finančně náročná na údržbu.

20letý mladík v Ostravě umlátil na ulici muže. Za vraždu mu hrozí výjimečný trest

Kriminalisté řeší velmi brutální vraždu v Ostravě. 20letý mladík přímo na ulici před vchodem do domu doslova umlátil muže a ukradl mu osobní věci. Díky svědkům ho ale policisté za pár minut zadrželi. Hrozí mu výjimečný trest.

Povodňovým zachráncům se dostalo poděkování za obětavost a nasazení

Poděkování za obětavé nasazení se dostalo všem záchranářům, kteří pomáhali v průběhu letošních povodní. Ocenění se jim dostalo v areálu LIBROS v Ostravě-Přívoze, který byl povodňovou vodou také zcela zaplaven.

Staršího turistu zradilo v Jeseníkách srdce, záchranáři ho nesli přes řeku

10. října 2024 21:45 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na záchraně muže, kterého postihly náhlé srdeční potíže, spolupracovali nedaleko Karlovy Studánky v Jeseníkách se zdravotníky záchranné služby také horští záchranáři a dobrovolní hasiči.

Pohřešovanou ženu našli policisté v bezvědomí v křoví u řeky z paluby vrtulníku

10. října 2024 11:25 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Život pohřešované ženy z Třince se podařilo zachránit policistům, kteří v úterý z paluby vrtulníku prohledávali místa, kde by se mohla nacházet. Z výšky zahlédli bezvládné tělo a vyslali k němu pozemní hlídku.

Nemocnice ve Frýdku-Místku rekonstruuje JIP neoperačních sálů

Jednotka intenzivní péče Nemocnice ve Frýdku-Místku prochází zásadní rekonstrukcí. Ta přinese rozšíření kapacity lůžek a modernizaci oddělení po více než dvaceti letech. Projekt, na kterém se podíleli i zaměstnanci, by měl být dokončen na přelomu roku.

Dopravě v Opavě uleví provizorní most. Vznikne nad vodou poničeným mostem v Ratibořské ulici

9. října 2024 19:45 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě začala stavba provizorního mostu v Ratibořské ulici. Ten současný poničila nedávná povodeň natolik, že půjde k zemi. Plně ho nahradí nový most, s jehož stavbou se počítá příští rok.

Dominanta hřbitova v Kunčičkách se dočkala renovace, kamenný kříž dostal i nového Krista

Dominanta hřbitova v Kunčičkách se po letech dočkala restaurování. Kamenný kříž byl po záchranných pracích v minulém týdnu opět ustaven na původní podstavec ve středu hřbitova a doplnil ho taky nový litinový Kristus.

Opava ocenila významné osobnosti města. Díky 800. výročí města udělila mnohem více cen než obvykle

9. října 2024 19:48 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Opavské Slezské divadlo se stalo místem oceňování významných osobností města. Slavnostní galavečer byl vyvrcholením oslav 800 let od první písemné zmínky o Opavě.

Výtěžek z koncertu podpoří přístavbu domova v Heřmanicích, přibude osm bezbariérových pokojů

Na tři sta návštěvníků podpořilo svou účastí na benefičním koncertu přístavbu a rekonstrukci charitního domu v Heřmanicích. Domov se rozšíří o osm bezbariérových pokojů a doplní jej chybějící evakuační výtah. Stavět by se mělo začít ještě v tomto měsíci.

Policisté vyšetřují okradení seniora, poznáte muže na fotografii z bankomatu

Včera 18:01 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Policisté z obvodního oddělení Frýdek-Místek prověřují okolnosti protiprávního jednání, ke kterému došlo v polovině srpna letošního roku. Dosud neznámý pachatel měl pod legendou prodeje nožů využít nepozornosti poškozeného seniora, který vybíral peníze na zboží z bankomatu, a vybrat bez jeho vědomí finanční hotovost 20 tisíc korun.

Sotva policisté na noční vyřešili zdrogovaného řidiče, zadrželi opilého šoféra

Včera 17:43 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Přesto, že jsou v Bohumíně kvůli povodním posílené policejní hlídky, někteří řidiči podstupují riziko zadržení, když vědomě usedají za volant v době uloženého zákazu řízení a navíc pod vlivem alkoholu nebo drog.

Lidé s policisty zachránili muže, který několik hodin či dnů trpěl bezmocně v bytě

Včera 17:30 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Podezření obyvatel domu v Karlovicích na Bruntálsku, že jeden z jejich sousedů může být v ohrožení života se potvrdilo, když do bytu po vyražení dveří vstoupili policisté a nájemníka tam našli bezvládně ležícího.

Policie obvinila 20letého mladíka z vraždy 59letého Ostravana

Včera 8:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vzájemný konflikt stál a vraždou, kterou v těchto chvílích vyšetřují kriminalisté v Ostravy. Mladší z mužů staršího opakovaně napadl tak surově, že mu život nezachránila ani rychlá první pomoc. Oběť navíc okradl.

Města i obce dusí všechny druhy odpadů po povodních a demolicích, řeší jejich třídění, drcení a odvozy

Každá povodní postižená obec má na svém pozemku obrovské haldy odpadů. Jde o vystěhované vybavení bytů, komunální odpady i odpady z demolovaných domů. Skládky se prohýbají pod náporem ze všech stran a obce musí řešit redukci odpadů na co nejmenší objem.

Opavská Urologie nabízí široké spektrum operací

10. října 2024 17:37 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová | Magazín TV medicína

Urologické oddělení Slezské nemocnice v Opavě je na velmi vysoké úrovni. Zaměřuje se především na laparoskopické operace ledvin, nadledvin, močového měchýře a močovodu.