Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Most na Ostravu bude zprovozněn z 5. na 6.listopadu o půlnoci

18. října 2011 16:00 | Karviná | Eva Bednářová

Teď máme dobrou zprávu, na kterou čekají všichni karvinští řidiči. Zanedlouho bude opět zprovozněn most na Ostravu a skončí nezbytné objíždění.

Turniej siatkówki o Puchar Wójta Stonawy - Volejbalový turnaj o Pohár stanovského starosty

18. října 2011 11:32 | Stonava | Eva Bednářová

Zwycięzcą trzeciego roczniku turnieju organizowanego przez Klub Sportowców Dolański Gróm PZKO Frysztat została znakomita drużyna Jurka Gąsiora "Siatka Stonawa". - Ve 3. ročníku volejbalového turnaje, který pořádá sportovní klub Dolaňský gróm z PZKO Fryštát, se stalo družstvo "Siatka Stanova" s kapitánem Jurkem Gąsiorem.

Wakacje i muszelki tematem spotkania - Setkání děti se seniory

18. října 2011 7:28 | Stonava | Eva Bednářová

Tematem pierwszego powakacyjnego spotkania w Domu z Opieką Społeczną w Stonawie były wakacje i sposób ich spędzania dawniej i obecnie. - Děti polské školy byly opět hosty klientů Domu s pečovatelskou službou ve Stonavě.

Slavnost města Nový Jičín 2011

17. října 2011 14:38 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Nový Jičín své rodáky připomíná při každé příležitosti. Jedna taková se naskytla na tradiční novojičínské slavnosti, kde si připomněli 170. výročí narození polárníka, vědce a cestovatele Eduarda Orla. V polárním duchu pak proběhla celá slavnost a nechyběla ani soutěž o nejvěrohodnějšího polárníka a o to, kdo donese na náměstí nejvíc ledu a sněhu. Přes dvacet tisíc návštěvníků si letos připomnělo historii, která na ně dýchala z výstav, divadelních představení, dobových kostýmů i historických dokumentů.

Orlovští strážníci školili děti ze školky

14. října 2011 18:15 | Orlová | Eva Bednářová

Mateřská škola Karla Dvořáčka zažila neobvyklou návštěvu. Za dětmi přišli strážníci. Ti tentokrát neřešili žádný přestupek ani přečin, ale učili děti, jak se bezpečně chovat ve městě.

Aktuálně z Orlové 14. 10. 2011

14. října 2011 17:45 | Orlová | Eva Bednářová

1. 15. 10. FK Slavia Orlová - Slavičín
2. 15. 10. Koncert norských punkových kapel, Klub Futra 18.00
3. 15. -16. 10 Orlovská pirueta, zimní stadion
4. 19. 10. Zasedání zastupitelstva města, DK města Orlové 15.00
5. 26. 10. Den plný her a soutěží, Orlovský klub Spirála 9.00 - 16.00
6. 27. 10. Drakiáda, Orlovský klub Spirála 9.00 - 16.00

V Orlové se konal Den sociálních služeb

14. října 2011 16:50 | Orlová | Eva Bednářová

Několik organizací a sdružení, které nabízejí služby především v sociální oblasti se představilo na Dni sociálních služeb. Ten se konal v centru u městského úřadu a akce zaujala mnohé kolemjdoucí.

Obchodní akademie představila novou multifunkční tělocvičnu

14. října 2011 16:20 | Orlová | Eva Bednářová

Zcela novou moderní multifunkční tělocvičnu slavnostně otevřela orlovská Obchodní akademie. Nové sportoviště budou využívat nejen studenti školy, ale bude také sloužit orlovské veřejnosti při nejrůznějších aktivitách.

Školní vysílání 14. 10. 2011 - Výlet na Velký Polom

14. října 2011 15:15 | Karviná | Eva Bednářová

Reportáž z výletu na Velký Polom připravili žáci ZŠ Borovského.

Školní vysílání 14. 10. 2011 - Týden s panem semaforem

14. října 2011 15:00 | Karviná | Eva Bednářová

Týden od 19.9. do 23.9. proběhl ve školní družině ZŠ Borovského ve znamení dopravní výchovy. Reportáž připravili žáci ZŠ Borovského.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více