Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Aktuálně z Orlové 11. 10. 2011

11. října 2011 17:30 | Orlová | Eva Bednářová

1. Gospelový workshop 14. - 16. 10. Husův dům, Orlová město
2. Přednáška o prevenci rakoviny 18. 10. orlovská knihovna, 15.30

Seznamte se s vítězi soutěže Rozkvetlá Orlová 2011

11. října 2011 17:00 | Orlová | Eva Bednářová

Soutěž Rozkvetlá Orlová 2011 má již své oceněné pěstitele. Akce má ve městě již velkou tradici. Jde o každoroční oceňování nejkrásněji upravených zahrad, prostranství před domy, ale také balkonů a lodžií.

Stonava má další umělkyni. Maluje i krásy obce

11. října 2011 16:45 | Stonava | Eva Bednářová

Co se děje v Domě s pečovatelskou službou ve Stonavě, to se skutečně jen tak nevidí. Místní malířka v něm uspořádala výstavu obrazů. Pro seniory to znamená, že se mohou kochat obrazy s přírodou, zvířaty, lidmi, architekturou Stonavy, nebo si popovídat s návštěvníky výstavy. Ti zase mohou nahlédnout do tvorby lokální umělkyně a lépe poznat obyvatele DPS.  

Také v Karviné začal Týden sociálních služeb

11. října 2011 16:30 | Karviná | Eva Bednářová

V následující reportáži se půjdeme podívat do Domu v Aleji, který v rámci týdne sociálních služeb navštívil náměstek primátora Dalibor Závacký.

Orlovští hasiči cvičili záchranu obyvatel zařízení pro seniory

11. října 2011 16:15 | Orlová | Eva Bednářová

Několik hasičských jednotek vyjíždělo do areálu zařízení pro seniory Altnheim. Prohnalo se tam tornádo, způsobilo požár a hasiči tak měli spousty práce s hašením a evakuací tamních obyvatel. Naštěstí to ale tentokrát bylo jen cvičení, které prověřilo hasičské jednotky z Orlové a okolí.

Piknik v Czyzowicích odstartoval projekt Společně v Evropě

11. října 2011 16:00 | Stonava | Eva Bednářová

Źáci stonavské školy nedávno vyrazili za studenty z polských Marklowic na Piknik v Czyzowicích. Jde o vůbec první akci v rámci projektu Společně v Evropě.

Muž cestoval 7 let po světě autostopem

11. října 2011 15:29 | Orlová | Eva Bednářová

Celých sedm let putoval autostopem po zemích jako Nový Zéland, Austrálie nebo Indie netradiční cestovatel Roman Vehovský. Po svém návratu domů o všem napsal knihu a nyní se o zážitky z cest podělil také na besedě, kterou uspořádala orlovská knihovna.

Koncert w kościele - Koncert v kostele

11. října 2011 15:14 | Stonava | Eva Bednářová

Chór mieszany PZKO Stonawa oraz zaprzyjaźniony chór Cecylia z Paniówek śpiewały w stonawskim kościele pw. św. Marii Magdaleny. - Ve stonavském kostele sv. Maří Magdaleny se konal koncert smíšeného sboru PZKO Stonava a partnerského sboru Cecylia z polských Paniówek.

Střední průmyslová škola v Karviné oslavila 90. výročí

11. října 2011 13:29 | Karviná | Eva Bednářová

Průmyslová škola v Karviné oslavila krásné výročí - uplynulo 90. let od jejího založení. Oslava byla rozložena do dvou dnů. V pátek se konala slavnost, při které významní hosté vysázeli před školou mladé lípy a v sobotu se pak škola otevřela veřejnosti.

Romeo i Julia na 60-lecie Sceny Polskiej TC - Romeo a Julie k 60. výro

11. října 2011 11:58 | Stonava | Eva Bednářová

Z okazji jubileuszu - po raz drugi w swojej historii Scena Polska wystawiła najbardziej znany dramat o miłości. - Podruhé během šedesati let Polská scéna nastudovala nejslavnější hru o lásce.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více