Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

V Plavecké soutěži měst si Orlová vyplavala 4. místo

7. října 2011 17:52 | Orlová | Eva Bednářová

Už 20. ročník Plavecké soutěže měst probíhal tento týden v mnoha městech naší republiky, mezi kterými nechyběla ani Orlová. Veřejná plavecká soutěž je otevřená pro všechny obyvatele města všech věkových kategorií. Orlová letos ve své kategorii měst do 50 tisíc obyvatel skončila na 4. místě.

Orlová má nové zařízení pro výuku bojových sportů

7. října 2011 16:50 | Orlová | Eva Bednářová

V Orlové se podařilo vybudovat zcela nové moderní zařízení pro výuku bojových sportů. Patří zdejšímu klubu HP Martial Gym. Je ale určené pro všechny zájemce všeho věku, kteří zde chtějí trénovat bojová umění jak na sportovní úrovni, tak pro zlepšení vlastní fyzické kondice.

Orlovští senioři z Pohody sbírali staré mobilní telefony

7. října 2011 15:41 | Orlová | Eva Bednářová

Staré mobilní telefony sbírali obyvatelé a personál orlovského zařízení pro seniory Pohoda. Mobily teď posloužily v rámci velké dobročinné akce pro africká zvířata a přírodu, kterou pořádá také ostravská ZOO. A lidé z Pohody se tak do ZOO vydali na výlet v rámci oslav Dne seniorů.

Některým obyvatelům chybí provizorní lávka u stavby mostku v Karviné-Ráji

7. října 2011 10:15 | Karviná | Eva Bednářová

V Karviné přímo za Tescem právě probíhá obnova zchátralého mostku, který spojuje část Ráj s Darkovem. Pojďte se podívat, jak stavba probíhá a jaké problémy uzavření této cesty vyvolalo.

Beseda 6. 10. 2011 - Dalibor Hrabec

6. října 2011 19:00 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

O tom, co je nového kolem výstavby obchvatu Frýdku-Místku hovoříme s náměstkem primátora Daliborem Hrabcem.

Na silnici I/48 v Rychalticích byl převeden provoz na novou cestu

6. října 2011 17:45 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Řidiči, kteří využívají cestu Frýdek-Místek Příbor a zpět mají na této trase změnu. Na silnici I/48 v Rychalticích totiž byl převeden provoz na novou cestu. Žádná zdlouhavá objížďka však šoféry nečeká.

Městská vysílání TV Polar digitálně

6. října 2011 17:15 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Teď tady máme zprávu pro každého diváka. Po téměř roce jednání se TV Polar podařilo domluvit s UPC na tom, že městská vysílání Polar budou vedle stávajícího analogového způsobu šířena nově také digitální sítí.

Podávejte návrhy na osobnost města Frýdku-Místku

6. října 2011 16:30 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Pomalu a jistě se blíží další ročník Ceny statutárního města Frýdku-Místku. Návrhy na osobnosti města může podávat kdokoliv, a to v budově magistrátu ve Frýdku.

Evropský týden mobility probíhal pro děti ve Smetanových sadech

6. října 2011 15:30 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Středisko Europe Direct se dvěma akcemi zapojilo do Evropského týdne mobility. Děti základních škol si na náměstí vyzkoušely jiné dopravní prostředky než motorové vozidlo a mateřinky o týden později soutěžily ve Smetanových sadech.

V Karviné zněl tajemný vodnářský zvon

6. října 2011 15:05 | Karviná | Eva Bednářová

Teď vás zveme na jeden velmi výjimečný koncert, který se uskutečnil v karvinském domě kultury. Známý biotronik Tomáš Pfeiffer tam rozezněl vodnářský zvon, který v sobě ukrývá tajemství dávných věků a dokáže v lidech probudit harmonické vibrace.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více