Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Kvalita Talentu, frýdecko-místecké soutěže pro mladé, upadá

13. října 2011 16:40 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V kině Petra Bezruče proběhl již šestnáctý ročník pěvecké soutěže Talent. Vítězství si vyzpíval čtrnáctiletý Kidd Koulák z Palkovic. A naše kamera byla při nahrávání jeho CD v profesionálním studiu.

Beseda 13. 10. 2011 - Michal Novák

13. října 2011 11:27 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

O strategickém plánu rozvoje Frýdku-Místku na léta 2012 -2025 hovoříme s náměstkem primátora Michalem Novákem.

Jeden z nejlepších azylových domů pro ženy a matky s dětmi je ve Frýdku-Místku

13. října 2011 10:16 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V následující reportáži vás pozveme na slavnostní otevření Azylového domu Sára pro ženy a matky s dětmi. Jde prý o jeden z nejlepších azylových domů u nás.

V Karviné se koná výjimečná výstava dětí o Afghanistánu, potrvá do 11.listopadu

13. října 2011 8:18 | Karviná | Eva Bednářová

Můj sen o Afghanistánu je název výstavy, kterou osobně zahájila v karvinské Galerii Zdravého města na půdě univerzity Běla Gran Jensen - iniciátorka a uznávaná autorita v dětském světovém mírovém hnutí. Výstava putovala do Karviné přímo z pražské sněmovny.

Karvinským seniorům zazpíval Jožka Šmukař s cimbálovkou

12. října 2011 17:11 | Karviná | Eva Bednářová

Primátor Karviné zve každoročně na podzim seniory nad 65 let žijící v Karviné na koncert. Loni například pozval do Karviné Evu a Vaška a o vstupenky byl tak velký zájem, že se koncert konal dokonce dvakrát za sebou. Letos primátor zajistil pro seniory Jožku Šmukaře s cimbálovkou a opět se zaplnil celý sál kulturního domu.

Karvinští školáci nacvičovali evakuaci

12. října 2011 16:15 | Karviná | Eva Bednářová

Děti a kantoři ze Základní a Mateřské školy Prameny zažili rychlou evakuaci. Krátce poté, co zazvonilo na vyučování, rozezněl se školou poplach kvůli požáru. Naštěstí šlo o cvičení, které mělo prověřit rychlost zásahu a organizaci školy.

V karvinském PZKO se sešli členové SPCCH s policisty

12. října 2011 15:30 | Karviná | Eva Bednářová

V karvinském domě PZKO se uskutečnila beseda PČR s členy Svazu postižených civilizačními chorobami(SPCCH) na téma bezpečnost seniorů ve stáří.

Videoklip, ve kterém hráli zdravotně postižení lidé z Karviné, uvidí lidé v celé ČR

12. října 2011 8:16 | Karviná | Eva Bednářová

Před měsícem jsme vás informovali o tom, že se v Karviné točil videoklip, ve kterém účinkují zdravotně postižení mladí lidé z Karviné. Videoklip se stal dokonce celostátním logem Týdne sociálních služeb. Podívejte se, jak to dopadlo. Stojí to určitě za to.

Stonava se dočkala otevření dalšího bytového domu

11. října 2011 19:30 | Stonava | Eva Bednářová

V blízkosti PZKO ve Stonavě se dočkal otevření nový bytový dům. Objekt postupně rostl od loňského dubna. Dnes místním nabízí jedenáct bytů.

Vyjádření primátora Karviné k takzvaným "zaručeným" zprávám

11. října 2011 17:45 | Karviná | Eva Bednářová

V Karviné se šíří tzv. zaručené zprávy o tom, že vedení radnice v čele s primátorem je v současné době vyšetřováno, vazebně stíháno a znovu propouštěno. To vše se má točit kolem různorodé trestné činnosti. Proto jsme dnes, 11. října, oslovili primátora Tomáše Hanzla.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více