Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Beseda 28. 9. 2011 - Petr Kůdela

28. září 2011 12:55 | Orlová | Eva Bednářová

S tiskovým mluvčím HZS Ostrava Petrem Kůdelou hovoříme o tom, jak mají majitelé nemovitostí správně připravit komíny na nadcházející topnou sezónu.

Beskydské farmářské trhy? Živé ryby, bramboráky a samozřejmě zelenina

28. září 2011 9:15 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Vůně bramboráků, pečiva, zeleniny, ryb. Takovou atmosféru může nasávat každý návštěvník Beskydských farmářských trhů. Ty se pořádají jednou za čtrnáct dní na místeckém náměstí Svobody. Nabídka jednotlivých stánků je pokaždé jiná.

Přednášky o práci dobrovolníků na orlovské Obchodní akademii

27. září 2011 17:45 | Orlová | Eva Bednářová

Mladí lidé z několika zemí zavítali na půdu orlovské Obchodní akademie. Pro studenty si připravili sérii prezentací a přednášek o svých zemích a zároveň je seznámili s možnostmi, jak mohou mladí Orlované vycestovat na delší čas do zahraničí a získat tam nové zkušenosti a zážitky při práci dobrovolníků.

Stonavští krojovaní horníci na vinobraní v Pezinku

27. září 2011 17:01 | Stonava | Eva Bednářová

Do jihoslovenského Pezinku pozvali stonavské krojované havíře jejich kolegové z Malokarpatského baníckeho spolku. Jednak proto, aby společně oslavili Den horníků a jednak proto, aby na vlastní oči zažili vyhlášené slovenské vinobraní. Prostředniuctvím naší kamery se ho můlžete zúčastnut také.

Po Orlové se pohybují podvodníci, kteří slibují vybudování kanalizace

27. září 2011 16:45 | Orlová | Eva Bednářová

Všichni obyvatelé okrajových čtvrtí Orlové, kterých se týká budování nové kanalizace, ovšem nejen oni, by se měli mít na pozoru před podvodníky. Ve městě se opět objevili lidé, kteří slibují vybudování kanalizace a chtějí vybírat peněžní zálohy. Jde ale o podvodníky, kteří jen lžou a okrádají.

Na Dni zdraví a sociálních služeb si lidé měřili tlak, zjišťovali své krevní skupiny

27. září 2011 16:30 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V Národním domě ve Frýdku-Místku proběhl další ročník Dne zdraví a sociálních služeb. Akce byla i letos určena každému, komu není lhostejné vlastní zdraví, nebo zdraví člověka, kterého má rád.

Aktuálně z Karviné - 27. 9. 2011

27. září 2011 16:15 | Karviná | Eva Bednářová

1. Přijďte si prohlédnout průmyslovou zónu Nové Pole, v sobotu je Den otevřených dveří
2. Karvinským sportovcům začala nová sezóna, vedou si velmi dobře

Jedź albo zgnić - Šlapej nebo zemři

27. září 2011 15:30 | Stonava | Eva Bednářová

Reportaż z drugiej edycji wyścigu pojazdów beznapędowych, zorganizowanego przez uczniów Polskiego Gimnazjum w Czeskim Cieszynie.- Reporáž z druhého ročníku závodu nemotorových vozidel, který pořádalo polské gymnázium v Českém Těšíně.

Tři páry obnovily v kostele svaté Maří Magdaleny svůj manželský slib.

27. září 2011 15:06 | Stonava | Eva Bednářová

Ve Stonavě září přeje štatným sňatkům. Dokládají to i tři manželské páry, které právě v září slavily významná výročí společného života.

Po raz piąty do ujścia Olzy - Páty ročník výpravy k ústí Olše do Odry

27. září 2011 14:30 | Stonava | Eva Bednářová

Klub Kolarski PTTS Beskid Śląski Olza wraz z polskim partnerem, KK PTTK Ondraszek z Cieszyna, zwiedzili po drodze rajdu dolnolutyński kościół oraz skrzeczońską izbę tradycji.- Cyklistický klub Olza a jeho partneři - cyklisté z polského klubu Ondraszek - si prohlédli kostel v Lutyni a síň tradic ve Skřečoni.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více