Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Pracovníci Technických služeb Karviná čistí kontejnery na odpad

26. září 2011 15:00 | Karviná | Eva Bednářová

Teď vás zavedeme do areálu technických služeb Karviná, kde právě teď probíhá čištění kontejnerů na odpad. V těchto dnech jsou postupně do areálu technických služeb sváženy kontejnery z celého města k vyčištění.

Obyvatelé Karviné se mohou na webu města zúčastnit ankety týkající se třídění odpadu

26. září 2011 13:36 | Karviná | Eva Bednářová

Na webových stránkách města Karviné - www.karvina.cz - právě probíhá anketa ke třídění odpadů. Radnice žádá občany, kteří mají přístupo na internet, aby se ankety zúčastnili, případně podali návrhy či námitky týkající se třídění odpadů ve městě či dostatku nebo nedostatku barevných kontejnerů.

Výstava k 90. výročí trvání orlovské knihovny

23. září 2011 17:30 | Orlová | Eva Bednářová

Orlovská městská knihovna slaví v letošním roce 90 let svého trvání. Akce k výročí se v knihovně konají po celý rok a nyní vrcholí velkou výstavou, která pomocí fotografií a dalších dochovaných materiálů mapuje historii tohoto zařízení.

Žáci orlovských škol se seznámili s projektem Česko proti chudobě

23. září 2011 16:45 | Orlová | Eva Bednářová

Česko proti chudobě je celonárodní projekt, který upozorňuje na mnohdy vykořisťovatelské podmínky, v jakých pracují a pěstují své plodiny lidé v zemích takzvaného třetího světa. Projekt se pod záštitou Informačního centra mládeže a organizace YMCA konal také v Orlové formou besed pro zdejší školy. Zájemci se tam dozvěděli mnohé užitečné informace a seznámili se také se systémem obchodování nazvaným Fair Trade.

Debata o chystané těžbě v orlovské osadě Výhoda

23. září 2011 16:12 | Orlová | Eva Bednářová

Osadní výbor Výhoda zorganizoval pro obyvatele této části města další setkání se zástupci OKD i orlovské radnice. Debatovalo se o chystané těžbě v této oblasti.

V Karviné se začal hrát druholigový hokej

23. září 2011 15:15 | Karviná | Eva Bednářová

Máme dobrou zprávu pro fanoušky hokeje. V Karviné se začal hrát druholigový hokej. Ve středu na led proti sobě nastoupily hostující AZ Havířov a nově vzniklý HC Karviná.

Palírny na Karvinsku jedou na plné obrátky

23. září 2011 15:00 | Karviná | Eva Bednářová

Palírny na Karvinsku jedou na plné obrátky a pěstitelé se zapisují do pořadníku už i na příští rok. My vás zavedeme do palírny ve Stonavě, můžete se podívat, jak to vypadá právě tam.

Nemocnice v Karviné-Ráji začne vymáhat dluhy za hospitalizaci

23. září 2011 14:30 | Karviná | Eva Bednářová

Nemocnice s poliklinikou v Karviné-Ráji začala vymáhat dluhy za regulační poplatky. O tom, do jaké výše narostl dluh a kolik lidí nemocnici dluží peníze, jsme si povídali s ředitelem nemocnice Petrem Kovaříkem.

Karvinským seniorům zazpívá Jožka Šmukař s cimbálovkou

23. září 2011 13:44 | Karviná | Eva Bednářová

Karvinští senioři, kteří dosáhli pětašedesáti let a výše jsou opět zváni na koncert, který jim věnuje primátor města Tomáš Hanzel. Letos seniorům zazpívá Jožka Šmukař s cimbálovkou. Koncert se uskuteční v pátek 7. října od 18 hodin v MěDK. Volné vstupenky budou k mání od pondělí 26. září na radnici ve Fryštátě, v budově A. Počet vstupenek je omezen kapacitou velkého sálu. Koncerty pro seniory se pořádají již počtvrté, loni například seniorům zazpívalo duo Eva a Vašek a pro velký zájem radnice zajišťovala druhý koncert.

Beseda 21. 9. 2011 - Jan Sokulski

22. září 2011 12:00 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

S panem farářem baziliky ve Frýdku-Místku Janem Sokulskim hovoříme o minulosti i přítomnosti tohoto frýdecko-místeckého svatostánku.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více