Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

FM Salon 2011? Ukázka tvorby skoro šedesátky umělců a jejich různorodého stylu

22. září 2011 7:20 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V následující reportáži vás zavedeme do frýdeckého zámku. Výstavní prostory totiž zaplnila díla umělců z celého frýdeckomístecka. Výstava se jmenuje FM Salon 2011. Na své si na ní přijde snad úplně každý.

Turisté oslaví 90. let chaty na Prašivé

21. září 2011 17:14 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

A teď pro vás mám jednu pozvánku. Ta se týká zejména milovníků turistiky. 28. září pořádá Klub českých turistů oslavy k 90tinám chaty na Prašivé.

ADRA hledá dobrovolníky pro děti do nemocnice. Nábor bude už tuto neděli!

21. září 2011 15:11 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

ADRA Frýdek-Místek hledá dobrovolníky pro dětské oddělení místní nemocnice. Školení proběhne v neděli 25. září od 14 do 18:30 hodin v jídelně nemocnice. Co od podobné práce očekávat? To zjistíte za okamžik.

Situace v orlovském hokeji se konečně ujasnila

20. září 2011 18:00 | Orlová | Eva Bednářová

Situace v orlovském hokeji je konečně zcela jasná. Ještě minulý týden se jednalo o tom, že by se do Orlové vrátil druholigový tým. Na počátku tohoto týdne ale jednání skončila. Orlová uvidí krajský přebor a druhá liga bude definitivně v Karviné. Oba týmy ale budou spolupracovat.

První sraz veteránů v Orlové přilákal spoustu účastníků i diváků

20. září 2011 17:00 | Orlová | Eva Bednářová

Nádherné staré motocykly i automobily několika značek zaplnily v neděli Staré náměstí v Orlové a získaly si obdiv všech, kteří si tuto událost nenechali ujít. Šlo o sraz a jízdu veteránů, kterou pořádalo sdružení Václavka.

4. ročníku Orlovského běhu za zdravím přálo počasí

20. září 2011 16:34 | Orlová | Eva Bednářová

Výborné počasí a stovky spokojených Orlovanů, kteří si vyrazili zasportovat. Takto vypadala atmosféra již 4. ročníku Orlovského běhu za zdravím, který se konal v prosluněném nedělním odpoledni.

Beseda 20. 9. 2011 - Ivan Týle

20. září 2011 16:15 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Z krajským zastupitelem Ivanem Týle hovoříme o novojičínské nemocnici a její budoucnosti.

Malí i velcí cyklisté a pěší poznávali památky v karvinském zámeckém parku

20. září 2011 15:30 | Karviná | Eva Bednářová

V rámci evropského týdne mobility se uplynulý pátek konala v zámeckém parku zajímavá akce pro cyklisty a pěší nazvaná Nejen s kolem kolem Karviné. Co všechno se v parku dělo se už podívejte v naší reportáži.

Zemědělci z Karvinska slavnostně ukončili žně

20. září 2011 14:00 | Karviná | Eva Bednářová

Léto definitivně skončilo a ve všech zahrádkách a na polích se stačila urodit slušná úroda. Ti, kteří ji letos sklízeli a kteří ji budou konzumovat, za to vzdali díky v kostele svaté Máří Magdalény, při novodobých dožínkách.

Černé skládky nemizí, v Karviné jich letos zlikvidovali pracovníci VS přes čtyřicet

20. září 2011 13:09 | Karviná | Eva Bednářová

Od začátku roku muselo město Karviná na své náklady odstranit asi 40 černých skládek, na které nezodpovědní občané odkládají nejrůznější nepotřebné a mnohdy i nebezpečné věci. Likvidace skládek magistrát časově i finančně zatěžuje. A aby náklady na likvidaci byly co nejmenší, musí odbor místního hospodářství na jejich odstranění využívat pracovníky veřejných služeb.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více