Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Tradiční vinobraní v orlovském Domově pro seniory Vesna

17. září 2011 18:00 | Orlová | Eva Bednářová

Domov pro seniory Vesna pořádá již několik let podzimní vinobraní. Jde o společenskou akci, kde návštěvníci ochutnají nejen dobré víno, ale posedí se svými známými a pobaví se u dobré muziky.

Otevření nového sídla K2 atmitec v Ostravě

17. září 2011 14:30 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Z Ostravy bude brzy nejen průmyslové centrum země, ale má nakročeno i k tomu, aby byla centrum Informačních technologií. Jako sídlo si ji vybrala například světově renomovaná firma Tieto Enator, která už dnes zaměstnává téměř dva tisíce odborníků. Vysoká škola báňská začne brzy s budování superpočítače a novou budovu nabitou špičkovými technologiemi představila také ostravská firma K2 atmitec.

Nová budova orlovské městské policie je šitá na míru jejím potřebám

17. září 2011 9:26 | Orlová | Eva Bednářová

Od 1. září funguje orlovská policie v nové a moderní policejní budově v části Poruba. Nová policejní budova nabízí nejen kvalitní a potřebné podmínky pro práci police. Její prostory vycházejí vstříc i lidem, kteří potřebují čas od času vyhledat pomoc policie při řešení nejrůznějších problémů.

Na Masarykově náměstí se konala putovní výstava Ligy proti rakovině

16. září 2011 10:37 | Karviná | Eva Bednářová

Masarykovo náměstí v Karviné se uplynulou středu proměnilo na jednu velkou vyšetřovnu. Lidé si zde zdarma mohli nechat zkontrolovat své zdraví a to v rámci putovní výstavy Ligy proti Rakovině Praha. Podívejte se na naši reportáž.

Mažoretky Michelle přivezly stříbro z Mistrovství Evropy

15. září 2011 16:11 | Karviná | Eva Bednářová

Karvinské mažoretky Michelle se mohou pochlubit velkým úspěchem. Z Chorvatska, kde se konalo Mistrovství Evropy v mažoretkovém sportu, obsadily v kategorii kadetek krásné druhé místo.

V Karviné hledají policisté pohřešovaného mladíka

15. září 2011 15:00 | Karviná | Eva Bednářová

Policie vyhlásila pátrání po třiadvacetiletém Františku Henkelovi z Karviné Mizerova. Mladý muž odešl v pondělí kolem 7 hodiny z domova s tím, že jde k lékaři a později do zaměstnání. Do současné doby se nevrátil, ani o sobě nepodal žádnou zprávu. František Henkel je vysoký 178 až 180 cm má hubenou postavu, zelené oči a černé dlouhé vlasy. Na sobě měl hnědou koženou bundu, modré riflové kalhoty a černé tričko s krátkým rukávem s potiskem. Bezplatná linka 158 přijme jakékoli informace o pobytu nebo pohybu pohřešovaného muže.

Beseda 15. 9. 2011 - Petr Gazárek

15. září 2011 13:33 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Hostem ve studiu je Petr Gazárek, člen mládeže Červeného kříže Frýdek-Místek, iniciátor akce Pohádková první pomoc.

Vítězný snímek filmového festivalu Beskydský ještěr

15. září 2011 12:00 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Představujeme vám vítězný snímek filmového festivalu Beskydský ještěr 2011 - Život v tieni od Ľubora Patsche.

Primátor Ostravy píše premiérovi kvůli lagunám

15. září 2011 10:35 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Zakázka na odstranění ekologické zátěže - ropných lagun Ostramo - měla být hotova už na konci roku 2010. Ministerstvo životního prostředí loni termín posunulo na konec roku letošního. Ani toto datum se ale nejeví jako reálné a proto napsalo vedení Ostravy dopis premiéru Nečasovi. Chtějí, aby na vytěžení lagun osobně dohlédl.

Beskydský ještěr byl i letos plný kvalitních krátkých filmů

15. září 2011 8:31 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Už neuvěřitelných 31 let funguje ve Frýdku-Místku amatérský filmový festival Beskydský ještěr. Ani letošní rok tuto tradici nepřerušil. Filmaři i zájemci o snímky letos mohli shlédnout 36 filmů během dvou dnů v budově Střední průmyslové školy ve Frýdku-Místku.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více