Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Děti zachraňovaly zraněné pohádkové bytosti ve Frýdku-Místku

14. září 2011 18:00 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V parku Bedřicha Smetany ve Frýdku-Místku proběhl první ročník Pohádkové první pomoci. Na akci Červeného kříže se zejména děti učily poskytovat první pomoc.

Zastupitelstvo Ostravy je proti novele zákona o rozpočtovém určení daní

14. září 2011 17:00 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Zastupitelstvo Ostravy napříč politickým spektrem vyjádřilo svůj nesouhlas s návrhem novely zákona o rozpočtovém určení daní. Pouze strana TOP 09 se zdržela hlasování. Autorem návrhu je totiž její ministr Miroslav Kalousek. Ostrava by v případě schválení zákona měla o 900 milionů nižší rozpočet. Zastupitelé se shodli, že podporují takovou změnu, která by zajistila vyšší příjmy malých obcí bez vlivu na příjmy 4 největších měst.

Budova Městské policie Karviná prochází modernizací

14. září 2011 13:55 | Karviná | Eva Bednářová

V následující reportáži se půjdeme podívat do budovy Městské policie Karviná, která právě nyní prochází kompletní rekonstrukcí.

Beseda 14. 9. 2011 - Tomáš Petřík

14. září 2011 9:26 | Ostrava-město | Eva Bednářová

S náměstkem primátora Ostravy Tomášem Petříkem hovoříme o kampani Ostravu nedáme, která má občany seznámit s důsledky, jaké by způsobila novela zákona o rozpočtovém určení daní.

V Orlovském domě kultury opět začínají taneční kurzy

14. září 2011 8:08 | Orlová | Eva Bednářová

Vzpomínáte na to, jak jste chodili do tanečních? První taneční krůčky i kurz společenského chování. To vše nabízejí taneční kurzy pro mládež i dospělé, které právě nyní začínají v domě kultury svou další sezonu.

Rodinná akce Pohádkový les se uskutečnila v Orlové už po patnácté

13. září 2011 18:30 | Orlová | Eva Bednářová

Již 15. rokem se v orlovském lesoparku u letního kina konala netradiční rodinná akce, kterou je Pohádkový les. Příjemné sobotní odpoledne plné pohádkových postav, soutěží a atrakcí pro děti pořádá Český svaz žen za pomoci rodinných příslušníků jeho členek, města a dalších spřátelených organizací.

Víkend v Karviné bude nabitý pestrými akcemi

13. září 2011 18:00 | Karviná | Eva Bednářová

V pátek 16. září se v rámci letošního Evropského týdne mobility koná v areálu lodiček akce nazvaná „Nejen s kolem kolem Karviné". Akce se mohou zúčastnit občané všech kategorií, cyklisté, koloběžkáři i pěší, a to od 2 do 6 hodin odpoledne.

Orlovský klub Futra zahájil novou klubovou sezónu

13. září 2011 17:15 | Orlová | Eva Bednářová

Orlovský klub Futra úspěšně vstoupil do další klubové koncertní sezony. Zahájil ji koncert amerického písničkáře Ryana Harveyho a domácí kapely Tyranie identity. Futra i nadále hlásí podzim nabitý kulturou nejen pro mladé lidi.

Karviná získala dotaci na likvidaci povodňových škod,do konce roku budou probíhat opravy

13. září 2011 16:00 | Karviná | Eva Bednářová

Karviná získala dotaci z ministerstva pro místní rozvoj na likvidaci povodňových škod. Pojďte se podívat, kde všude budou do konce roku probíhat opravy.

Karvinští fanoušci se rozloučili s českými hokejisty

13. září 2011 15:45 | Karviná | Eva Bednářová

Zhruba tři stovky lidí z Karviné se přišly v sobotu večer rozloučit s českými hokejisty Josefem Vašíčkem, Janem Markem a Karlem Rachůnkem. Smuteční shromáždění se konalo na Masarykově náměstí u kašny.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více