Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Karvinští policisté dopadli zloděje, kteří nakradli zboží za 4 miliony korun

13. září 2011 15:30 | Stonava | Eva Bednářová

Teď tady máme dobrou zprávu pro ty Stonavany, kterým v uplynulých týdnech zloději vybílili domy, garáže nebo dvorky. Organizovanou partu lapků už policie chytila a jejich oběti mají šanci, že své věci dostanou zpět.

V Mánesově síni najdete jubiljení výstavu Stanislava Filipa

13. září 2011 15:00 | Karviná | Eva Bednářová

Pojďte s námi navštívit Mánesovu síň v Karviné. Právě tady začala jubilejní výstava známého karvinského výtvarníka a spisovatele Stanislava Filipa.

Stonavští zastupitelé schválili výjimku z normativu žáků v ZŠ

13. září 2011 14:25 | Stonava | Eva Bednářová

V následující reportáži se ještě vrátíme k sedmé schůzi stonavských zastupitelů. Schválili například výjimku z početního normativu žáků v základní škole a přijali i nápravná opatření, plynoucí z kontroly činnosti úřadu.

Stonavští poděkovali za úrodu v kostele svaté Maří Magdaleny

13. září 2011 14:04 | Stonava | Eva Bednářová

Ať už bylo léto jakékoliv, každopádně nepřineslo žádnou živelnou pohromu a ve stonavských zahrádkách i na polích se postaralo i o docela slušnou úrodu. Ti, kteří ji sklízeli i ti, kteří ji budou jen konzumovat, za to vzdali díky v kostele svaté Maří Magdaleny.

Plavecké závody diabetiků v Karviné

13. září 2011 12:57 | Karviná | Eva Bednářová

V následující reportáži vás zavedeme na plavecké závody diabetiků, kterých se každoročně účastní i kardiaci a tělesně postižení lidé všech věkových kategorií z celé republiky a zahraničí.

Beseda 13. 9. 2011 - Lubomír Man

13. září 2011 12:31 | Orlová | Eva Bednářová

Hostem ve studiu je spisovatel Lubomír Man, autor řady knih se sportovní tématikou zejména pro mládež.

Dożynki Śląskie w Błędowicach - Slezské dožínky v Bludovicích

12. září 2011 13:19 | Stonava | Eva Bednářová

Serię śląskich dożynek na Zaolziu zakończyła największa tego rodzaju impreza na zaolziańskich Dołach. - Poslední ze čtyř dožínkových slavností na českém Těšínsku se konaly v zahradách při Domu PZKO v Havířově-Bludovicích.

VI Dzień Tradycji i Stroju Regionalnego - VI. Slavnosti tradic a lidového kroje

12. září 2011 8:13 | Stonava | Eva Bednářová

Po raz drugi święto stroju odbyło sie już w obydwu częściach podzielonego Olzą miasta. - Podruhé se slavnosti lidového kroje konaly již v obou částech Těšína.

Studenti Gymnázia a SOŠ Orlová se přihlásili do projektu Leonardo Da Vinci

11. září 2011 12:35 | Orlová | Eva Bednářová

Leonardo Da Vinci se jmenuje projekt, který právě odstartoval na orlovském Gymnáziu a střední odborné škole. Studenti Střední odborné školy v jeho rámci vyjedou na zahraniční praxe do Německa a na Slovensko. První den projektu začal recesistickou akcí, kde studenti představovali své názory na povolání, která jsou podle nich nejlepší, nejprestižnější, nejlépe placená, nebo jim zkrátka přísluší jiné z "nej".

Výstava k 10. výročí Klubu prátel staré Orlové

11. září 2011 8:32 | Orlová | Eva Bednářová

Plných 10 let již pracuje Klub přátel staré Orlové, který se zabývá historií našeho města. Členové klubu připravili k výročí velkou výstavu plnou historických materiálů a dalších artefaktů, kterou mohou zájemci shlédnout do 30. září v prostorách domu kultury.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více