Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Karvinští mohou navštívit putovní výstavu Ligy proti rakovině Praha

9. září 2011 17:30 | Karviná | Eva Bednářová

Ve dnech 14. a 15. září se mohou obyvatelé Karviné přijít na Masarykovo náměstí podívat na putovní výstavu, kterou organizuje Liga proti rakovině Praha. Výstava nabídne improvizovanou vyšetřovnu. Návštěvníci si budou moci nechat změřit krevní tlak, procenta skrytého tuku v těle, či poradit se s dermatologem.

Chodníky v centru Orlové procházejí rozsáhlou rekonstrukcí

9. září 2011 16:30 | Orlová | Eva Bednářová

Velkou rekonstrukcí nyní procházejí chodníky v centru města na Masarykově třídě. Jde již o 2. etapu úprav chodníků v této části města a skončit by měla na konci měsíce října.

Pěstounské rodiny z Karviné navštívily DinoPark

9. září 2011 16:03 | Karviná | Eva Bednářová

Karvinský odbor sociálně-právní ochrany dětí přichystal pro pěstouny a jejich děti krásný výlet do dinoparku. Pro děti to bylo vítané zpestření začátku nového školního roku.

Zdravotně postižení z Karviné natáčeli videoklip

9. září 2011 14:30 | Karviná | Eva Bednářová

Denní stacionář Dům v Aleji dostal velmi nebovyklý dárek ke svým dvacátým narozeninám. Hudební producenti jim věnovali skladbu, na kterou se pak točil videoklip. V něm si zahráli samotní klienti stacionáře. My jsme byli u toho.

Letní koupaliště v Karviné ukončilo sezónu

9. září 2011 14:10 | Karviná | Eva Bednářová

Letní koupaliště v Karviné ukončilo pro letošní rok svůj provoz. My jsme pro vás zjišťovali, jaká byla letošní sezóna a co se bude dít na koupališti v následujících dnech.

Město Ostrava rozšíří Vědecko-technologický park

8. září 2011 17:15 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Ostravští radní považují za jeden z hlavních nástrojů pro snižování nezaměstnanosti v regionu budování průmyslových zón. Ty jsou už ale z velké části zaplněny, a tak se hledají nové.

Celý park pod frýdeckým zámkem je již hotový a přístupný veřejnosti

8. září 2011 16:11 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Odpočinková zóna u frýdeckého zámku je oficiálně otevřena. Nové lavičky, spousta zeleně, chodníky, uzpůsobené i tělesně postiženým lidem a hlavně klid a pohoda. Tak lze ve zkratce přiblížit Zámecký park, na který navazuje nový park Jižní svahy.

Beseda 8. 9. 2011 - Libor Koval

8. září 2011 15:20 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Se závěry posledního zasedání frýdecko-místeckého zastupitelstva v oblasti zdravotnictví a sociálních služeb nás seznámí náměstek primátora Frýdku-Místku Libor Koval.

Zastupitelstvo rozhodlo o dvousetmilionovém úvěru na sportovní halu

8. září 2011 14:30 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V následující reportáži navštívíme poslední zasedání zastupitelstva. Na tom vedení města rozhodlo o zažádání o úvěr na novou sportovní halu Polárka. Jednalo se ale i o městské kultuře, či nemocnici.

Bazilika ve Frýdku-Místku má opravenou křížovou cestu a vrátily se k ní i sochy

8. září 2011 8:16 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Exteriér Římské kaple, křížová cesta, chodníky, lavičky. To všechno v areálu frýdecko-místecké baziliky ještě relativně nedávno chátralo. Díky dotacím z Regionálního operačního programu vše prošlo rekonstrukcí. Nově jsou před svatostánkem i sochy svatých, které ještě donedávna ležely na dvorku u fary. Teď jsou nejenže restaurované, ale mají i své vznešené místo.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více