Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Sypké materiály převážejte řádně zaplachtované, hlavně přes Karvinou

20. září 2011 8:23 | Stonava | Eva Bednářová

Sypké materiály na korbách nákladních aut, otevřených dodávek, ale i přívěsných vozíků teď zajímají karvinské strážníky a dopraváky. Pokud městem převážíte cokoliv, co nedrží pohromadě a práší, pořádně to zabalte. Jinak se podle nové městské vyhlášky můžete dostat do problémů.

Nejen ve stonavské palírně mají v těchto dnech napilno

19. září 2011 16:21 | Stonava | Eva Bednářová

Ovoce v zahradách dozrálo, část už je snězena, část zavařena či uložena na zimu. Co se nevešlo na police ve sklepích, putuje do palíren. Jak to aktuálně vypadá v té stonavské U zelené lípy, zjistíte v následující reportáži.

Co už se stonavští prvňáčci stačili naučit

19. září 2011 14:17 | Stonava | Eva Bednářová

Následující reportáž je určena především rodičům prvňáčků. Tím, co všechno už za tři týdny ve škole zvládli, budete určitě příjemně překvapeni.

Teatr Cieszyński w nowym sezonie - Nová sezóna v Těšínském divadle

19. září 2011 13:41 | Stonava | Eva Bednářová

Z okazji 60-lecia Scena Polska wystawi Romea i Julię, pierwsze premierowe przedstawienie w Scenie Bajka oparte jest na prozie Gustawa Morcinka - U příležitosti 60. výročí Polská scéna TD nastuduje Romea a Julii, loutková scéna Bajka nacvičuje pohádku na motivy Gustawa Morcinka.

Nowe kierownictwo Polskiego Gimnazjum - Nové vedení v polském gymnáziu

19. září 2011 7:38 | Stonava | Eva Bednářová

Z dyrektorem Andrzejem Bizonie rozmawiamy o najbliższej przyszłości tej placówki - S novým ředitelem gymnázia Andrzejem Bizoněm hovoříme o nejbližších plánech školy.

20. ročník Zátopkových štafet v Orlové

18. září 2011 8:37 | Orlová | Eva Bednářová

Město Orlová se každoročně účastní Zátopkových štafet, které pod patronací Českého olympijského výboru vyhlašuje Agentura Sprint pro školy v celé republice. Letos se v Orlové konal již 20. ročník této běžecké soutěže.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více