Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Novojičínské muzeum připravuje na září nové expozice

29. srpna 2011 9:18 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Několik expozic dobíhá v těchto dnech v Novojičínském muzeu. Další už jsou na září připraveny a rozběhnou se i oblíbené muzejní čtvrtky.

Biatlonistka Táňa Fidlerová si z ME v Itálii přivezla bronz

27. srpna 2011 10:18 | Orlová | Eva Bednářová

Velkým úspěchem skončila účast orlovské juniorské biatlonistky Táni Fidlerové na otevřeném Mistrovství evropy v biatlonu v Itálii. Táňa si vybojovala nominaci v reprezentační štafetě a podílela se na krásném třetím místě, které naše štafeta obsadila.

Do karvinských škol by mělo letos nastoupit 518 nových prvňáčků

26. srpna 2011 11:49 | Karviná | Eva Bednářová

V letošním školním roce zasedne poprvé do školních lavic 518 nových žáčků. Alespoň tak vypadají poslední sčítací tabulky odboru školství. Počet se může ještě změnit 1. září. V loňském roce usedlo do lavic karvinských základních škol 530 prvňáků, v roce 2009 jich bylo 554. Nejvíc prvních tříd otevře letos ZŠ Dělnická, kam se zapsalo celkem 82 nových žáků, naopak nejméně jich nastoupí do ZŠ Slovenská, kde třídu zaplní pouze 19 nováčků.

Karvinský magistrát se připravuje na změny, přijdou do dvou let

25. srpna 2011 17:39 | Karviná | Eva Bednářová

Karvinský magistrát se připravuje na změny, které přijdou do dvou let. Týkat se budou snížení počtu odborů a centralizace úřadu do Fryštátu. Proč je tato optimalizace nutná a co si od toho vedení města slibuje, se dozvíte právě teď.

Frýdecko-místečtí se prokousali do České knihy rekordů

25. srpna 2011 14:13 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Vůbec poprvé se Frýdku-Místku podařilo zapsat do České knihy rekordů. A to díky pojídání medových dortů. Během dvanácti hodin se na letošních Beskydských rekordech spořádalo sto kilo této chuťovky.

Beseda 25. 8. 2011 - Marie Knödlová

25. srpna 2011 12:00 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Marie Knödlová, předsedkyně Českého svazu včelařů Frýdek-Místek, vás pozve na oslavu stoletého výročí založení včelařského spolku ve Frýdku-Místku. Akce se uskuteční ve dnech 27. - 28. srpna v Domě včelařů v Chlebovicích.

V Bašce u Frýdku-Místku opět funguje most

25. srpna 2011 11:50 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ztráta času, energie, benzínu. S tím se potýkali obyvatelé Bašky od loňských povodní. Ty jim totiž vzaly most, který spojoval jednotlivé části obce. Dnes si mohou konečně oddechnout. Vedení kraje se postaralo o vybudování mostu nového.

Historickými slavnostmi Beskydské veseléto končí

25. srpna 2011 8:11 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Beskydské veseléto se chýlí ke svému konci. Jeho závěr patří každoročně historickým slavnostem. Ani letos to nebude jinak. Souboje, divadelní představení a různé hry přijdou na řadu už tento víkend.

Převádění dětí přes dětmarovické přechody bude pokračovat

24. srpna 2011 18:15 | Orlová | Eva Bednářová

Nápad, který se určitě vyplatil. I takto by se dala hodnotit aktivita obce Dětmarovice, která během školního roku využívala aktivity lidí, kteří pomáhali školákům přecházet silnici při jejich cestách za vzděláním. Projekt tak bude pokračovat také v letošním školním roce.

Futra je orlovský kulturní klub i nízkoprahové zařízení pro mládež

24. srpna 2011 10:10 | Orlová | Eva Bednářová

Orlovský klub a nízkoprahové zařízení Futra nespaly ani o prázdninách. Bohatá činnost se tady děje neustále a v plánu je již také spousta akcí na nadcházející zářijové a podzimní období.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více