Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

V karvinské pobočce těšínského muzea najdete díla karvinského umělce F.Swidera

23. srpna 2011 13:51 | Karviná | Eva Bednářová

V pobočce těšínského muzea v Karviné-Fryštátě najdete velmi zajímavou výstavu. Jde o tvorbu významného karvinského výtvarníka Františka Swidera. Výstava se koná na počest jeho nedožitých stých narozenin.

V Karviné začala demolice problémové Vagónky

23. srpna 2011 12:55 | Karviná | Eva Bednářová

Oproti původním plánům se město karviná rozhodlo urychleně zbourat problémovou kolonii Vagónka v Karviné-Hranicích. Po vystěhování rodin začalo totiž v této kolonii rabování.

Pokłosie pleneru rzeźbiarskiego - Po řezbářském plenéru v Petrovicích

23. srpna 2011 11:07 | Stonava | Eva Bednářová

Na międzynarodowym plenerze u Stanisława Zormana w Piotrowicach powstał dębowy betlejem. - Na mezinárodním plenéru u Stanislava Zormana vznikl dubový betlém.

3. ročník Albrechtického sprint triatlonu na Karvinsku

23. srpna 2011 10:44 | Karviná | Eva Bednářová

Teď vás vrátíme na 3. ročník Albrechtického sprint triatlonu. Závodníci z celého Karvinska museli uplavat 750 metrů, ujet 20 km na kole a běžet šest kilometrů. To vše nejlépe zvládl Lukáš Krpec, z žen byla nejlepší Karolína Feberová.

Orlovský skateboarding ožívá, vznikl klub a budou i závody

23. srpna 2011 8:04 | Orlová | Eva Bednářová

Sdružovat lidi, kteří mají rádi skateboarding a další příbuzné sporty a vytvářet pro tyto aktivity co nejlepší podmínky, je hlavním cílem sdružení Orlová Skate Klub, které ve městě vzniklo zcela nedávno. První větší aktivitou klubu budou zářijové závody, které by široké veřejnosti měly předvést a odhalit krásu a zajímavost této svobodomyslné sportovní aktivity.

V Orlové působí jezdecký klub Nanka

22. srpna 2011 14:59 | Orlová | Eva Bednářová

Město Orlová má co nabídnout také pro milovníky jízdy na koních. Už několik let tady působí jezdecký klub Nanka, který se mimo jiné může pochlubit i řadou úspěšných odchovanců z řad jezdců i trenérů. Kromě toho se klub v posledních letech věnuje také terapiím pro hendikepované lidi.

Blíží se 18. ročník mezinárodního házenkářského turnaje Handball Cup 2011

22. srpna 2011 12:32 | Karviná | Eva Bednářová

Házenkářský klub OKD Karviná společně s městem Karviná vás zvou na 18. ročník mezinárodního házenkářského turnaje mládeže Karviná Handball Cup 2011, který se uskuteční v termínu od 24. do 27. srpna 2011 v Karviné a okolních městech regionu. Loňského ročníku se zúčastnilo 96 mládežnických týmů z pěti zemí Evropy. Celá akce bude probíhat v rámci Evropských dnů kultury a sportu v Karviné. Kromě sportovních utkání je pro účastníky turnaje připraven bohatý společenský a kulturní program.

Stonava neví, v jaké soutěži bude hrát, FAČR dělá mrtvého brouka.

22. srpna 2011 9:04 | Stonava | Eva Bednářová

Stonavští fotbalisté prožívali psychicky krušné období. Podle postupových tabulek měli už v červnu jistý vstup do krajského přeboru. V červenci už ale nebylo jisté nic nejen pro Stonavu, ale ani pro ostatní kandidáty na postup. Proč a jak to nakonec dopadlo, se dozvíte právě teď.

Vzpomínání se stonavským pastorem a emeritním biskupem Vladislavem Volným

21. srpna 2011 10:43 | Stonava | Eva Bednářová

V následující reportáži se ohlédneme za uplynulými čtyřiceti lety, po které už slouží stonavský pastor a emeritní biskup pan Vladislav Volný.

Lékař Marek Miškej se stal vítězem ankety Unie pacientů

20. srpna 2011 10:36 | Stonava | Eva Bednářová

Máte problémy s páteří a čeká vás operace? V tom případě se nejspíš potkáte s lékařem Karvinské hornické nemocnice Markem Miškejem. A to bude dobře. Z ankety Unie pacientů totiž právě on letos vyšel jako vítěz.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více