Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

A mužstvu FK Slavia Orlová se v úvodu nové sezóny daří

19. srpna 2011 17:00 | Orlová | Eva Bednářová

Mimořádně úspěšně vstupuje do nové sezony A mužstvo fotbalového klubu Slavia Orlová. Tým má nyní ambice pohybovat se během podzimní části soutěže na čelních příčkách divizní tabulky.

V orlovském psím útulku se opuštěným psům věnují dobrovolnice

19. srpna 2011 15:10 | Orlová | Eva Bednářová

Opuštění psíci v orlovském útulku se těší nejen kvalitní péči. O pejsky chodí pečovat také dobrovolnice. Ty se kromě ošetřovatelských prací starají o to, aby volný čas psíků byl co nejpestřejší a pejsci měli co nejčastější kontakt s lidmi.

Do Karviné opět přijede Kinematograf bratří Čadíků

18. srpna 2011 14:23 | Karviná | Eva Bednářová

Na karvinské náměstí přijede koncem srpna pojízdný Kinematograf bratří Čadíků. Návštěvníci tak opět mohou sledovat tři populární filmy přímo pod širou oblohou. Letos kinematograf přiveze tři české filmy - Největší z Čechů, Zemský ráj to na pohled a Tacho. Filmy se budou promítat od 25. do 27. srpna, a to po 21. hodině.

Beseda 18. 8. 2011 - Jana Šertlerová

18. srpna 2011 12:41 | Orlová | Eva Bednářová

Hostem ve studiu je ředitelka Domu dětí a mládeže Orlová, paní Jana Šertlerová. Ta nás seznámí s nabídkou kroužků a aktivit, které DDM Orlová připravuje pro novou sezónu.

Návštěva pionýrského tábora Těpéra z Karviné

18. srpna 2011 11:29 | Karviná | Eva Bednářová

V následujícím příspěvku se podíváme na pravý pionýrský tábor. Tyto tábory byly oblíbené v minulém století, ale i dnes jsou velmi vyhledávané. Zajišťují je pionýrské skupiny. Jedna taková stále funguje i v Karviné.

Beskydské informační centrum rozšiřuje nabídku služeb i suvenýrů

18. srpna 2011 8:10 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

I když jsou prázdniny, Beskydské informační centrum pro klienty připravuje jednu novinku za druhou. Kvůli zvýšenému zájmu návštěvníků a turistů o suvenýry byla také rozšířena nabídka upomínkových předmětů.

Ve Frýdku-Místku nezapomínají na ty, kteří položili své životy ve válce

17. srpna 2011 15:52 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Frýdek-Místek pravidelně provádí údržbu a vkládá finance na opravy válečných hrobů a pietních míst. Nedávno byly například ukončeny restaurátorské práce na Čestných hrobech občanů na centrálním hřbitově.

Přijďte si zamlsat na Beskydské rekordy do Frýdku-Místku

17. srpna 2011 14:44 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Teď pro vás máme pozvánku na velice zajímavou akci, která se koná ve Frýdku-Místku. Beskydské informační centrum totiž tuto sobotu pořádá už 3. ročník populárních Beskydských rekordů. Tentokrát si užijí především milovníci sladkého. Bude se totiž pojídat medový dort Marlenka.

Beseda 17. 8. 2011 - Jan Jursa

17. srpna 2011 13:13 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Dnešním hostem ve studiu je Jan Jursa z Centra zdravotních a sociálních služeb Frýdek-Místek. Hovořit budeme o poslání, provozu a službách frýdecko-místeckého hospice.

Aktuálně ze Stonavy 17. 8. 2011

17. srpna 2011 8:58 | Stonava | Eva Bednářová

1. Výstava fotografa T. Gabryśe v Karviné probíhá do konce srpna
2. Hudebně-kulinářský exotický večer 19. 8. v 19.00 v regionální knihovně v Karviné
3. V Česku od konce ledna poprvé vzrostla nezaměstnanost

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více