Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Školáci ve Frýdku-Místku se budou učit z komiksů

14. dubna 2014 13:21 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Unikátní projekt startuje na školách ve Frýdku-Místku. Jmenuje se Komiksy do škol a jak už název napovídá, žáci se díky němu zábavnou formou budou dozvídat o různých nástrahách dnešní doby. První tři díly se týkají Kyberšikany, Agrese a Alkoholu.

Dům pokojného stáří ve Frýdku-Místku slaví 15leté výročí

10. dubna 2014 12:08 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Domov pokojného stáří Panny Marie Frýdecké slaví 15leté výročí. Tento týden tak probíhá bohatý kulturní program a dveře domova se také ve středu otevřely veřejnosti. Společně s klienty i pracovníky jsme se proto ohlédli do minulosti také my.

Ve Frýdku-Místku vznikne canisterapeutické centrum

10. dubna 2014 12:07 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Nové prostory pro canisterapii připravuje frýdecko-místecká organizace Podané ruce. Ty budou sloužit jako školící centrum pro nové pracovníky, ale navštěvovat ho budou také klienti. Finanční podporu projektu poskytl magistrát Frýdku-Místku.

Opravy městských komunikací jsou v plném proudu

10. dubna 2014 12:06 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Od začátku dubna začali zaměstnanci Technických služeb s pracemi na vozovkách po celém území města. I přesto, že byla zima extrémně teplá, je nutné opravit některé propadlé silniční vpusti, spáry a trhliny na komunikacích. Podle vedení Technických služeb budou opravy probíhat do konce dubna.

Město se spojilo s památkovým ústavem v Ostravě

10. dubna 2014 12:05 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Vedení města se setkalo se zástupci Národního památkového ústavu v Ostravě, aby si vyjasnili postoje k historickým textilním budovám ve městě, o které nemají jejich vlastníci zájem. V pokusech o záchranu objektů mají totiž zastupitelé mnohdy svázané ruce.

Diskuze ze studia 7. 4. 2014

7. dubna 2014 22:34 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Pozvání tentokrát přijali: Josef Zajíček, dirigent pěveckého sboru Ondrášek, Vladimír Benko, vedoucí bytového odboru Městského úřadu, dále Kateřina Kuželová, pracovnice oddělení ochrany přírody, lesnictví a myslivosti a Marie Machková, tisková mluvčí Městského úřadu NJ.
Řeč bude o úspěších a plánech Ondrášku, dlužnících na nájemném, letních brigádách a také o plánované cyklostezce.

Výstava modelů letadel v Lidovém domě

7. dubna 2014 16:42 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Modely letadel všech kategorií a všech velikostí si mohli zájemci až do neděle prohlédnout v Lidovém Domě. Pobeskydský aviatický klub Frýdek-Místek totiž po třech letech uspořádal jejich výstavu. Pokud jste ji nestihli navštívit, připravili jsme pro vás výběr z toho, co modeláři nabídli.

Boje o postup do finále ČEZ Street Hockey ve Frýdku-Místku

7. dubna 2014 16:42 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V rámci utkání před velkým finále tradiční sportovní události Čez Street Hockey 2014 spolu o postup bojují také týmy základních škol ve Frýdku-Místku. Své síly změřili žáci páté a deváté základní školy a vy se teď podívejte, který tým z vyrovnaného boje vyšel jako vítězný.

Výstava v Národním domě nabídla vše o stavebnictví

7. dubna 2014 16:41 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V pátek a sobotu se ve Frýdku-Místku konal 8. ročník stavební výstavy s názvem Stavíme, bydlíme. Návštěvníci se mohli přijít informovat o novinkách ve stavebnictví, ale také zakoupit si služby u celkem padesáti firem, které se akce účastnili.

Frýdek-Místek zajistí osobní hygienu potřebným

7. dubna 2014 16:39 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Tělesně postižení a senioři mohou využít nové Středisko osobní hygieny ve Frýdku-Místku. Vedení města rozšířilo činnost sociálních služeb ve městě a ve čtvrtek slavnostně otevřelo nové prostory v domě s pečovatelskou službou v Místku.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více