Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

První sochařské sympozium na SŠED ve Frýdku-Místku

3. prosince 2012 18:38 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Následující reportáž jistě zaujme milovníky umění. Na střední škole elektrostavební a dřevozpracující ve spolupráci s šestou základní školou ve Frýdku-Místku totiž proběhlo první sochařské sympozium. Vy se nyní můžete podívat, jak to na sympoziu vypadalo a kdo se ho účastnil.

Střední škola elektrostavební a dřevozpracující ve Frýdku-Místku uspořádala Projektový den.

3. prosince 2012 18:37 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Nnaše první reportáž nás zavede do střední školy elektrostavební a dřevozpracující. Ta v minulém týdnu uspořádala pro žáky devátých tříd základních škol takzvaný Projektový den. Uchazeči o studium si tak mohli na vlastní kůži vyzkoušet, co obnáší práce se dřevem, seznámit se s učiteli i studenty a vůbec získat představu, co je na škole čeká.

Poradenské centrum Charity Frýdku-Místku

30. listopadu 2012 17:30 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Frýdeckomístecká charita nabízí celou škálu služeb lidem, kteří potřebují pomocnou ruku druhých. Patří k nim i služby Poradenského centra, které pomáhá dospělým i mladistvým ve složitých životních situacích, aby své problémy dokázali aktivně a co nejefektivněji zvládnout.

Advent ve Frýdku-Místku přinese celou řadu zajímavých akcí

30. listopadu 2012 17:15 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Adventní čas ve Frýdku-Místku již tradičně doprovází celá řada nejrůznějších vánočních akcí. Ať už se jedná o hudební vystoupení, oblíbené vánoční trhy nebo Mikulášskou nadílku. Nejinak je tomu samozřejmě i letos. Pojďte se podívat, co všechno vás v prosinci čeká.

Sběrné dvory ve Frýdku-Místku rozdávají dárky

30. listopadu 2012 16:45 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Sběrné dvory ve Frýdku-Místku rozdávají dárky. Nezisková společnost Asekol připravila mimořádnou akci pro všechny občany města, kteří mají doma stará nebo nepotřebná elektrozařízení. Stačí, aby je odnesli do některého ze sběrných dvorů a vybrali si svůj dárek.

Ve Frýdku-Místku postavili vánoční stromy

30. listopadu 2012 16:42 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Město Frýdek-Místek i letos zdobí dva vánoční stromky. První z nich ukotvili pracovníci technických služeb na místeckém náměstí Svobody, druhý krášlí Zámecké náměstí ve Frýdku. Náš štáb byl na Zámeckém náměstí s kamerou a vy se teď můžete podívat, jak tam instalace stromku proběhla.

Kontrolní den investičních akcí v Havířově

29. listopadu 2012 18:07 | Havířov | Eva Bednářová

Prodloužení komunikace na ulici Želivského, náměstí Nad Terasou, nebo třetí etapa regenerace panelového sídliště Za Teslou, ulice Mládí. Tak to jsou všechno stavby, které se v současné době realizují. Vedení radnice vyrazilo na kontrolní den.

ZUŠ ve Frýdku-Místku uspořádala pro děti z mateřských škol koncert Trampoty čarodějnice Brundimíry

26. listopadu 2012 17:26 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Základní umělecká škola ve Frýdku-Místku pořádala v minulém týdnu výchovný koncert pro děti z mateřských škol. Žáci a učitelé si připravili hudební vystoupení, jehož prostřednictvím chtěli malým dětem přiblížit hudební nástroje a práci školy.

Centrum denních služeb Domovinka ve Frýdku-Místku

26. listopadu 2012 17:23 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Už osmnáctým rokem funguje ve Frýdku-Místku Centrum denních služeb Domovinka, které zajišťuje seniorům a zdravotně postiženým občanům města a okolí denní pobyt a zároveň jim poskytuje různé druhy činností a zábavy. Vy se teď můžete podívat, jak to v Domovince vypadá.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více