Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Frýdecko-místečtí fotbalisté potěší nemocné děti

16. listopadu 2012 18:02 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Fotbalisté městského fotbalového klubu Frýdek-Místek ve spolupráci s dobrovolníky ADRA potěší nemocné děti. Z několika sehraných zápasů věnují část výtěžku ze vstupenek. na nákup hraček, kterými v období Vánoc obdarují nemocné děti místní nemocnice.

Děti ve Frýdku-Místku mají svůj klub

16. listopadu 2012 17:58 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Už třináct let funguje ve Frýdku-Místku nízkoprahové zařízení pro děti a mládež - klub Nezbeda, který patří mezi střediska frýdeckomístecké charity. Děti v něm naleznou nejen zázemí a zábavu, ale také přátelský přístup a pomocnou ruku.

Rodiče mohli vidět prvňáčky při programování

16. listopadu 2012 17:57 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V jedné z našich minulých reportáží jsme vám ukazovali, jak se žáci prvních tříd sedmé základní školy ve Frýdku-Místku učí v hodinách Tvořivé informatiky základům programování. Aby škola přiblížila výuku tohoto předmětu i rodičům dětí, uspořádala pro ně Den otevřených dveří.

Ve Frýdku-Místku se konal Trh vzdělávání 2012

16. listopadu 2012 17:55 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V této reportáži se zaměříme na žáky základních a speciálních škol, které v příštím roce čeká volba dalšího studia a s ním i možné budoucí profese. S tímto nelehkým rozhodnutím jim měl pomoci Trh vzdělávání, který pod záštitou Úřadu práce ČR ve spolupráci s partnerstvím EURES-T Beskydy proběhl ve Frýdku-Místku.

Představujeme vám ZŠ Jiřího z Poděbrad ve Frýdku-Místku

12. listopadu 2012 16:34 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V následující reportáži vás zavedeme do jedenácté základní školy Jiřího z Poděbrad, kterou náš štáb navštívil v minulém týdnu. Dozvíte se, jaké jsou hlavní priority školy a jak se v ní učí frýdeckomísteckým dětem.

O Charitativní burzu je mezi frýdecko-místeckými občany velký zájem

12. listopadu 2012 16:30 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Už třetím rokem provozuje Dobrovolnické centrum ADRA ve Frýdku-Místku charitativní burzu. Lidé si zde mohou za symbolické ceny nakoupit oblečení, ale třeba i hračky nebo nádobí a tím podpořit neziskovou organizaci. Spolu s charitativní burzou zde funguje také sociální šatník, který pomáhá lidem v hmotné nouzi a lidem bez domova.

Ve Frýdku-Místku se konaly již páté Beskydské ortopedické dny

12. listopadu 2012 16:19 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Následující reportáž se týká zdraví. Ortopedické oddělení nemocnice ve Frýdku-Místku ve spolupráci s Ortopedickou klinikou Fakultní nemocnice Olomouc uspořádalo ve dnech 1. a 2. listopadu pátý ročník Beskydských ortopedických dnů. Lékaři a sestry si na sympoziu vyměnili své zkušenosti v oboru ortopedie. Součástí sympozia byla i doprovodná výstava zdravotnické techniky a farmacie.

SPŠ ve Frýdku-Místku udělovala Europassy a ceny

9. listopadu 2012 17:52 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ve středu 31. října proběhlo v aule Střední průmyslové školy a Obchodní akademie ve Frýdku-Místku slavnostní předávání certifikátu Europass mobility studentům, kteří se zúčastnili odborné praxe v Německu. Součástí tohoto dne bylo i předání ceny nejlepšímu mladému strojaři, který vyhrál první místo v soutěži strojařů v programování CNC obráběcích strojů.

Pečovatelská služba ve Frýdku-Místku

9. listopadu 2012 17:50 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Pečovatelská služba frýdeckomístecké charity je další sociální službou, která na území města a jeho okolí nabízí pomoc lidem se sníženou soběstačností. Oproti jiným se ale liší tím, že je vykonávána přímo v domácnosti klientů. Náš štáb se spolu s pracovníkem této služby za jedním z nich vypravil.

Ve Frýdku-Místku se konal turnaj seniorů v bowlingu

9. listopadu 2012 17:45 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

První listopadový den se nesl ve znamení sportu. Tedy alespoň pokud šlo o seniory ze Svazu důchodců České republiky. V Bowling centru ve Frýdku-Místku totiž proběhl již šestý ročník turnaje seniorů v bowlingu. A jak to vypadalo, to už uvidíte v následující reportáži.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více