Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Den otevřených dveří ve frýdecko-místecké porodnici

9. listopadu 2012 17:42 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Tato reportáž nás zavede do frýdeckomístecké nemocnice na Den otevřených dveří. Ten pořádalo 7. listopadu Gynekologicko-porodní oddělení. Budoucí maminky i tatínci se na něm dozvěděli spoustu užitečných rad od kvalifikovaných odborníků, samozřejmostí byla i prohlídka oddělení.

Hornické desítky ve Frýdku-Místku se zúčastnilo přes 2000 běžců

5. listopadu 2012 17:34 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ulice ve Frýdku-Místku se v sobotu 3. listopadu zaplnily davy lidí. Důvodem byl již 27. ročník populárního silničního běhu Hornická desítka, do kterého se každoročně přihlašují stovky závodníků všech věkových kategorií. Nejinak tomu bylo i letos.

Většina občanů Frýdku-Místku je s údržbou města spokojená

5. listopadu 2012 17:33 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V uplynulém měsíci prováděli pracovníci frýdeckomísteckých Technických služeb rozsáhlý průzkum mezi občany města. Ti se měli vyjádřit k jednotlivým službám, o které se starají, ať už šlo o údržbu chodníků, osvětlení nebo městského mobiliáře.

Tvořivá informatika aneb škola hrou

5. listopadu 2012 17:32 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Pokud jste si mysleli, že programování je jen pro zkušené informatiky, spletli jste se. Naučit se základům programování totiž může každý a to v jakémkoli věku. Své o tom vědí žáci sedmé základní školy ve Frýdku-Místku. Programování tam totiž mají už od první třídy.

Palkovičtí volejbalisté hráli o Český pohár

2. listopadu 2012 17:48 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Sportovní hala v Palkovicích se ve čtvrtek 25. října zaplnila volejbalovými fanoušky. Zápas o Český pohár tam sehrála družstva palkovických volejbalistů a volejbalistek z oddílu TJ Sokol Palkovice. Jak zápas vypadal a jak dopadl, to už vám ukážeme v reportáži.

Oáza pokoje ve Frýdku-Místku pomáhá duševně nemocným

2. listopadu 2012 17:47 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Během tohoto měsíce vám pravidelně ukazujeme, jak to vypadá v jednotlivých centrech frýdeckomístecké Charity. Dalším střediskem, které jsme navštívili, je Oáza pokoje pro psychicky nemocné. Podívejte se, jak se v tomto zařízení žije klientům i pracovníkům.

Frýdecko-místeční strážníci dohlížejí na hřbitovech

2. listopadu 2012 16:43 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Hřbitovy ve Frýdku-Místku se v těchto dnech halí do květinové výzdoby a světel svíček a lidé si připomínají památku svých zesnulých. Dušičkový čas je bohužel ale také dobou, která víc, než kdy jindy láká na hřbitovy nenechavce a vandaly. Nad hřbitovy proto drží ochranou ruku strážnici frýdeckomístecké městské policie.

Další dopravní omezení ve Frýdku-Místku

2. listopadu 2012 15:42 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ředitelství silnic a dálnic začalo v pondělí 29. října budovat na ulici Příborská v Místku napojení rozestavěné rychlostní komunikace R48 z Rychaltic do Frýdku-Místku na současnou R48. Pro řidiče to znamená další dopravní omezení.

Portál frýdeckého hřbitova nahradí nová brána

29. října 2012 17:07 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Jedna z dominant frýdeckého pohřebiště bude brzy minulostí. Jedná se o vstupní portál hřbitova, který je vychýlený ze své osy. Přestože se podle znaleckých posudků nejedná o havarijní stav, další naklánění portálu může být pro kolemjdoucí nebezpečné, proto se město rozhodlo jej v budoucnu odstranit a nahradit novou vstupní bránou.

Dobytí Pevnosti sedmi skal aneb strašidelná škola

29. října 2012 16:30 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Děti ve Frýdku-Místku prožily ve středu 24. října opravdu nevšední večer. Žáci sedmé základní školy na ulici 1. máje pro ně spolu se svými učiteli a vychovateli připravili další ročník strašidelné školy, tentokrát s názvem Dobytí pevnosti sedmi skal. Děti zdolávaly zajímavé úkoly a mnohdy překonávaly i vlastní strach. Akce se zúčastnilo 360 dětí.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více