Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Den otevřených dveří ve Střední škole eletrostavební a dřevozpracující ve Frýdku-Místku

26. listopadu 2012 17:21 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Střední škola eletrostavební a dřevozpracující ve Frýdku-Místku otevřela dveře veřejnosti. Zájemci o studium, rodiče ale i ostatní návštěvníci se mohli seznámit se vzdělávací nabídkou školy, mohli nahlédnout do učeben a dílen a připraveny pro ně byly i prezentace prací studentů.

Město Frýdek-Místek vybudovalo další dětské hřiště

26. listopadu 2012 17:20 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Touto reportáží potěšíme všechny, kteří si rádi hrají nebo sportují. Ve Frýdku-Místku totiž pokračuje modernizace a výstavba nových dětských hřišť. Od roku 2002 prošlo rekonstrukcí podle přísných evropských norem celkem 24 hřišť. Poslední z nich bylo uvedeno do provozu v uplynulých dnech.

Ve Frýdku-Místku vznikne Akademie bojových umění

23. listopadu 2012 18:03 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Počátkem příštího roku bude ve městě Frýdku-Místku otevřena první profesionální Akademie bojových umění. Ta se má zaměřovat hlavně na děti a mládež a prostřednictvím sportu bojovat proti drogám, alkoholu i násilí.

V 7. ZŠ ve Frýdku-Místku pomáhají dětem s výukou interaktivní tabule

23. listopadu 2012 18:02 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Interaktivní tabule se v posledních letech staly nedocenitelnou pomůckou při výukách na základních i středních školách. Učení s pomocí interaktivní tabule je nejenom jednodušší, ale zároveň také zábavnější. Své o tom vědí i děti ze sedmé základní školy ve Frýdku-Místku.

Technické služby Frýdku-Místku se pustily do úklidu listí

23. listopadu 2012 18:00 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Pracovníci Technických služeb města Frýdku-Místku se na podzim musejí vypořádat s další prací. Dříve než město pokryje sníh, musí z veřejných prostranství odklidit spadané listí. Náš štáb se zúčastnil sběru listí v sídlišti nad Lipinou a vy se nyní podívejte, jak to probíhalo.

Frýdecko-místeckým seniorům montovali bezpečnostní řetízky

23. listopadu 2012 17:59 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Před časem jsme vás informovali o chystaném projektu Řetízek frýdeckomístecké městské policie. V rámci něj mají být seniorům ve Frýdku-Místku a okolí namontovány do dveří bezpečnostní řetízky. V uplynulých dnech začali strážníci městské policie s realizací tohoto projektu.

Charitní ošetřovatelská služba ve Frýdku-Místku

19. listopadu 2012 16:32 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Charitní ošetřovatelská služba patří mezi další služby, které poskytuje frýdeckomístecká charita. Stejně jako pečovatelská služba je i tato vykonávána v terénu, kdy její pracovníci navštěvují své klienty v domácím prostředí. Pojďte se podívat, jak taková péče vypadá.

SPŠ a obchodní akademie ve Frýdku-Místku uspořádala Den otevřených dveří

19. listopadu 2012 16:30 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Střední průmyslová škola a obchodní akademie ve Frýdku-Místku pořádala v minulém týdnu Den otevřených dveří. Návštěvníci se díky prohlídce školy a ukázkám práce studentů dozvěděli především o důležitosti technicky zaměřených oborů. Škola si tímto slibuje nárůst nových žáků, kteří příští rok opouštějí základní školy.

Farmářské trhy ve Frýdku-Místku provoněly zabijačkové speciality

19. listopadu 2012 16:27 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V této reportáži se podíváme na Náměstí Svobody v Místku, kde se minulý čtvrtek konaly další Beskydské farmářské trhy. Ty byly jako vždy událostí, na kterou se těšili nejen frýdeckomístečtí obyvatelé. Nakoupit poctivé české výrobky se sjeli i lidé z okolních obcí. Aby trhy přinesly zase něco nového, rozhodli se jejich pořadatelé uspořádat je tentokrát ve znamení zabijačky.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více