Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Letní teploty lákají do aquaparku Olešná

9. června 2014 22:28 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Letní teploty zvou na koupaliště, která nedávno zahájila letní sezónu. Lidé mohou navštívit také venkovní areál Aquaparku Olešná, který je během června otevřený po celý den. Letošní sezóna navíc slibuje bohatý doprovodný program.

Vedení města navštívilo stavbu haly Polárka

5. června 2014 22:40 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Vedení města společně se stavebními pracovníky navštívilo rozestavěný komplex multifunkční haly Polárka. Zjistili jsme pro vás, v jaké je stavba fázi a co ještě stavařům zbývá dodělat. Podívejte se na následující reportáž.

Křížový podchod ve FM vymaluje padesát umělců

5. června 2014 22:38 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ve městě proběhne příští týden 7. ročník putovního grafitti a street-art festivalu United Colours. Na festivale se představí více než padesátka umělců z celé republiky, ale i ze Slovenske, Polska a Německa. Akci pořádá Kultura FM a my jsme pro vás s jejími zástupci natočili pozvánku, na kterou se teď můžete podívat.

Na Olešné roste nové multifunkční hřiště

5. června 2014 22:27 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V areálu přehrady Olešná vyroste nové hřiště. Vzniká v úrovni krytého a letního aquaparku na travnaté ploše pod cyklostezkou. Kvůli stavbě za téměř 11 milionů korun by měli být obezřetní všichni cyklisté a bruslaři. Průjezd cyklostezkou totiž může být nebezpečný.

Památkovou zónu ve FM bude řešit pracovní skupina

5. června 2014 22:22 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Primátor města přislíbil, že vytvoří speciální pracovní skupinu, která se bude zabývat problematikou plošné ochrany textilních budov. Účastnit se jí budou zástupci města, památkového úřadu, ale také vlastníci dotčených budov. Dokud ze skupiny nevzejdou jasná stanoviska, plánovaná památková zóna prozatím nevznikne.

Ve Frýdku-Místku se běželo mezi náměstími

3. června 2014 8:57 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

A na místeckém náměstí ještě zůstaneme. V neděli tady totiž startovala tradiční akce Běh mezi náměstími. Letos se do závodu zapojilo více než 300 běžců, mezi kterými nechyběli ani sportovci z Polska. Tradiční sportovní událost uspořádalo město Frýdek-Místek ve spolupráci s TJ Slezan.

Punkový dětský den na náměstí v Místku

3. června 2014 8:57 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Na místeckém náměstí v sobotu proběhl netradiční Punkový den dětí. Akci připravilo město Frýdek-Místek prostřednictvím Kultury FM. Děti se mohly těšit například na kapelu Kašpárek v rohlíku, ale zabavit se mohli také se známým choreografem Honzou Onderem, který děti učil tančit v punkovém stylu.

1.ZŠ našla už po čtvrté a naposledy svou superstar

3. června 2014 8:54 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Základní škola Petra Bezruče ve Frýdku-Místku má za sebou čtvrtý ročník pěvecké soutěže Jednička hledá superstar. Soutěž nebyla žánrově omezena a zpěváci si tak mohli vybrat jakoukoliv píseň. Podívejte se s námi, kdo nakonec u poroty a posluchačů uspěl a stal se školní superstar.

Dopravné situaci ulehčí nová točna v Lískovci

3. června 2014 8:52 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Vedení města Frýdek-Místek v pátek slavnostně otevřelo novou autobusovou točnu v Lískovci U Hájku. Stavba za více než půl milionu korun zajistí bezpečný nástup a výstup do městské hromadné dopravy a zjednoduší také příjezd lidem, kteří se chtějí dostat k tamější kapličce pro vodu.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více