Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Nastávajícím maminkám pomůže nová brožura

29. května 2014 14:13 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Nastávající maminky teď mají nového pomocníka. Nemocnice ve Frýdku-Místku totiž vydala informační brožuru Průvodce porodnicí pro budoucí maminky. V té mohou například budoucí rodiče nalézt fakta o gynekologicko-porodnickém oddělení, podívat se na fotky porodního sálu a ambulance a také zjistit důležitá telefonní čísla.

ADRA prodávala plyšové hračky za symbolické ceny

29. května 2014 14:11 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ve Frýdku-Místku měli lidé možnost koupit plyšové hračky. Dobrovolnické centrum Adra připravilo další akci, tentokrát v rámci oslav Dne dětí. Za symbolické ceny tak mohli lidé nakupovat plyšáky u stánku, který pracovníci postavili u frýdecko-místecké polikliniky.

Vlastníci budov nechtějí novou památkovou zónu

29. května 2014 14:10 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Majitelé historických textilních budov nesouhlasí s nově zamýšlenou památkovou zónou.  Také proto se sešli na společném úterním jednání, kterého se účastnili také zástupci Frýdku-Místku. Na setkání si objasnili vzájemná stanoviska a vlastníci budov především vysvětlili, proč je pro ně vytvoření nové památkové zóny nepřijatelné.

Pohled do jiného a přece stejného světa už po páté

26. května 2014 22:53 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Teď zavítáme na mezinárodní výstavu osob s poruchou autistického spektra, Výstavy "Pohled do jiného a přece stejného světa", se účastnilo na 18 škol nejen z republiky, ale také ze zahraničí. Porota nakonec vybrala 18 nejlepších děl.

Probíhá obměna květinových záhonů

26. května 2014 22:52 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ve Frýdku-Místku probíhá obměna květinových záhonů. Zaměstnanci technických služeb začali už minulý týden připravovat záhony na novou výsadbu. Postupně tak reprezentativní části města opět zahalí barvy aksamitníků, šalvějí a tagetek.

Lidé mohou opět odevzdávat kola pro Afriku

26. května 2014 22:50 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V areálu kolem přehrady Olešná ještě zůstaneme. Své stanoviště tam měli také pracovníci organizace Kola pro Afriku, kteří tak chtěli informovat návštěvníky o tom, že mohou svá opotřebovaná kola věnovat africkým dětem. Od dubna totiž probíhá další sbírka, která potrvá až do konce prázdnin.

Na Olešné proběhla akce Frýdek-Místek na kole

26. května 2014 22:48 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

O víkendu se v areálu přehrady Olešná konala velká akce s názvem Frýdek-Místek na kole. Na té si mohli frýdecko-místečtí zasportovat a také zasoutěžit. Připraveny byly tři okružní trasy a zkrátka nepřišly ani děti, hendikepovaní a senioři. Tuto akci uspořádalo Beskydské informační centrum, které spojilo síly s mnoha dalšími organizacemi.

Žáci ZŠ Sedliště poznávali region Slezská brána

22. května 2014 14:12 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Žáci základní školy v Sedlištích vypracovali projekt "Žijeme v Regionu Slezská brána", který ve čtvrtek prezentovali partnerské škole ze Slovenska. Žáci měli za úkol zpracovat zajímavé údaje o obcích a vesnicích v regionu. V rámci prezentace probíhal v areálu školy také bohatý doprovodný program.

Ve Frýdku-Místku vyroste baseballový stadion

22. května 2014 14:11 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ve Frýdku-Místku bude stát baseballový stadion. Začátkem května začala realizace dalšího projektu v rámci Integrovaného plánu rozvoje města. Město se rozhodlo směřovat investice tímto směrem, vzhledem k velkému zájmu u tento sport a také proto, že místní Baseballový klub Klasik hraje Českomoravskou ligu v nevyhovujících podmínkách.

Ve Frýdku-Místku by mohla vzniknout památková zóna

22. května 2014 14:09 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ve městě by mohla vzniknout nová památková zóna. Město chce společně s památkáři tímto způsobem zamezit dalšímu bourání vzácných textilních budov. Na společném postupu se dohodli společně se zástupci ministerstva kultury na dalším setkání, které ve Frýdku-Místku proběhlo.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více