Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Hladiny řek ve FM kontroloval krizový štáb města

20. května 2014 17:14 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Připomeneme si, jak město reagovalo na stav hladin řek, které Frýdkem-Místkem protékají. Kvůli hrozbě povodní byl v pohotovosti Krizový štáb města. Hladiny řek začaly nebezpečně stoupat už v noci na pátek. V pátečních dopoledních hodinách pak musel být vyhlášen 2. povodňový stav.

Nemocnice ve FM má nový kardiotokograf

20. května 2014 17:13 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku získalo nový přístroj, který slouží k monitoringu rodičky a plodu v průběhu porodu. Kardiotokograf za 388 tisíc korun zakoupila nemocnice z vlastních zdrojů a nahradila jím tak starší, již dosluhující přístroje.

Frýdek-Místek významně šetří energii

20. května 2014 17:11 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Město Frýdek-Místek se přihlásilo do soutěže E.On Energy Globe Award České Republiky. Od roku 2008 totiž systematicky investuje energetické efektivnosti budov základní a mateřských škol. Šetří tak energie a samozřejmě také finance. V tuto chvíli městu zbývá revitalizovat poslední dvě základní a dvě mateřské školy.

Pohledy do jiné dimenze času ve Frýdeckém zámku

19. května 2014 15:42 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ve výstavních síních frýdeckého zámku mohou zájemci navštívit výstavu obrazů Lenky Kovalové. Výtvarná díla inspirovaná východní kulturou pootvírají okno do duše člověka a tvrdí se o nich, že mají dokonce léčivé účinky. Za své dílo umělkyně získala první cenu v celostátní soutěži VOX HUMANA.

Komorní scéna 21 představí hru UBU Nespoutaný

19. května 2014 15:41 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Komorní scéna 21 nastudovala hru UBU nespoutaný, která v úpravě vychází z textů francouzského autora Alfreda “Žaryho” a to především z nejslavnějšího díla UBU králem. My vás teď pozveme na jednu z posledních zkoušek před premiérou, která se koná v Nové scéně Vlast 24. května.

V Lidovém domě připravili poděkování maminkám

19. května 2014 15:40 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Charita Frýdek-Místek připravila společně s vedením města oslavu dne Matek pro klienty charity seniory. V Katolickém lidovém domě pro ně organizátoři připravili kulturní program a také poděkování za to, že zvládli leckdy nelehkou rodičovskou roli. Pro seniory vystoupili žáci základní umělecké školy a děti z mateřinky SNĚŽENKA.

Cyklisté Visegrad 4 Bicycle Race odstartovali z FM

19. května 2014 15:38 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Frýdek-Místek se stal součástí prestižního evropského cyklistického závodu “Vyšegrad for bajsykl rejs”. Česká etapa závodu odstartovala před polednem na frýdeckém zámeckém náměstí. Účastníci vyjeli z Frýdku-Místku a pokračovali až do Brněnské metropole.

Akce "Frýdek-Místek na kole" se blíží

14. května 2014 18:54 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Už tento víkend se mohou obyvatelé Frýdku-Místku, ale i širokého okolí těšit a akci s názvem Frýdek-Místek na kole. První ročník této největší cykloakce v dějinách města proběhne v rekreačním areálu Olešná a účastníci se mohou těšit na skutečně bohaté zážitky.

ADRA rozmístila ve FM kontejnery na oblečení

14. května 2014 11:03 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Společnost ADRA rozmístila v Frýdku-Místku kontejnery na obnošené oblečení a obuv. Lidé, kteří chtějí nepotřebné věci někomu darovat, tak nemusí chodit daleko, mohou je odložit na deseti místech ve městě. ADRA tak chce zamezit nelegálnímu svozu šatstva a jeho povalování se kolem domů.

Renarkon spolupracuje na protidrogové strategii

14. května 2014 11:01 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Kontaktní a poradenské centrum Renarkon ve Frýdku-Místku uspělo v certifikaci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Odborní certifikátoři udělili zařízení maximální počet bodů, což svědčí o vysoké úrovni poskytovaných služeb. V tuto chvíli už Renarkon spolupracuje s městem na tvorbě nové protidrogové stragie.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více