Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Demolice bývalé přádelny ve Frýdku pokračuje

14. května 2014 10:59 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová


Majitel historické budovy bývalé přádelny dal před časem povel k její demolici. Jeho rozhodnutí vzbudilo vlnu velké nevole u obyvatel Frýdku-Místku, ale také u památkářů. Město se proto rozhodlo bránit a společně s památkáři se bude snažit zabránit případným dalším demolicím. My jsme pro vás natočili aktuální stav probíhající demolice.

Žáci si testovali svou řemeslnou zručnost

8. května 2014 21:50 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Žáci základních škol z Frýdku-Místku a okolí si prověřili svou řemeslnou zručnost. Střední škola elektrostavební a dřevozpracující totiž připravila soutěž, ve které se soutěžící utkali hned ve třech řemeslných kategoriích. Cílem akce bylo podpořit zájem mladých o technické obory.

O příměstské i pobytové tábory je velký zájem

8. května 2014 21:48 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

O příměstské i pobytové tábory je letos extrémní zájem. Některé turnusy, které pořádá Středisko volného času Klíč Frýdek-Místek, jsou už zcela zaplněny. V jiných už zbývá pouze několik málo míst. Rodiče, kteří mají zájem o umístění svého dítěte na některý z táborů by proto neměli váhat a nejpozději do konce Května své ratolesti přihlásit.

Mobilní sběrny ve FM využívá stále méně lidí

8. května 2014 21:48 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Frýdeckomístečtí stále méně využívají mobilní sběrny odpadu. Od roku 2009 sběr odpadu v těchto zařízeních rapidně klesá. Město společně s Frýdeckou skládkou proto zvažuje, že všechny čtyři mobilní stanoviště zruší a otevře nový stálý sběrný dvůr.

Mládež si mohla zasportovat na atletickém mítinku

6. května 2014 8:59 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ve čtvrtek 1. máje proběhl na stadionu TJ Slezan jubilejní 40. ročník atletických závodů. Mítink, který je určený pro mládež, nabídl širokou nabídku atletických disciplín, soutěžilo se v sedmi věkových kategoriích a zúčastnit se mohl mladý zájemce, který ve čtvrtek navštívil sportovní areál.

Ve FM se konalo MČR ve volejbale starších žáků

6. května 2014 8:58 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Tento víkend se v šesté základní škole ve Frýdku-Místu konalo Mistrovství České republiky ve volejbale žáků. Klání se účastnili ty nejlepší týmy z Českého poháru a vítězové okresních přeborů, celkem své síly změřilo 16 týmů z republiky. Mistrovství uspořádal Školský sportovní klub Beskydy.

Náměstí Svobody zaplnily malé čarodějnice

6. května 2014 8:57 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Na místeckém náměstí se slétly mladé čarodějnice. Děti ze všech poboček mateřinky SNĚŽENKA se minulý týden v čarodějnických převlecích zúčastnili tradiční akce, kterou pro ně uspořádalo vedení mateřinky. Těmito akcemi chtějí organizátoři v dětech udržet smysl pro tradice.

Formace Funky Beat připravila Den tance ve FM

2. května 2014 10:53 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Místecké náměstí v úterý zaplnili milovníci tance. Taneční skupina Funky Beat uspořádala celodenní akci, během které zejména těm nejmenším přiblížila vše, co se týká tancování a pohybu. Samozřejmě nechyběly ani nejrůznější atrakce a soutěže.

Děti v MŠ SNĚŽENKA si posilují imunitu saunováním

2. května 2014 10:52 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V MS kraji přibývá mateřských škol, jejichž součástí je také sauna. Podle odborníků má pravidelné saunování pozitivní vliv na imunitní systém. V našem kraji, kde je nejhorší ovzduší v zemi, mají o tuto kratochvíli děti velký zájem. Ve Frýdku-Místku zatím funguje jediné takové zařízení v mateřské škole SNĚŽENKA.

ZUŠ Frýdek-Místek letos slaví 75 let existence

2. května 2014 10:49 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Základní umělecké škola Frýdek-Místek slaví 75 let své existence. V rámci oslav mohli zájemci navštívit velké množství akcí a shlédnout také výstavu, která mapuje historii školy a její úspěchy. Oslavy školy vyvrcholily velkolepým koncertem, který proběhl v pondělí v Národním domě.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více