Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Aktuálně z Orlové 1. 11. 2011

1. listopadu 2011 19:00 | Orlová | Eva Bednářová

1. Výstava spolkové a klubové činnosti DK Orlová 3. 11. - 4. 11., 9.30 - 18.00
2. Upozorňujeme na zhoršenou kvalitu ovzduší

Orlovský klub badmintonu se připravuje na Mezinárodní turnaj juniorů

1. listopadu 2011 18:45 | Orlová | Eva Bednářová

Orlovský badminton nyní zažívá poměrně dobré období. Hráči dosahují pěkných výsledků a velký zájem je také mezi malými adepty tohoto sportu. Orlovský klub nyní ale žije hlavně přípravami na velký mezinárodní turnaj juniorů, který se ve městě bude konat od 17. listopadu.

Představujeme vám další psy a pejsky z orlovského útulku

1. listopadu 2011 18:15 | Orlová | Eva Bednářová

V orlovském psím útulku je opět plno a spousta psíků čeká na své nové páníčky. Informace o útulku můžete on-line sledovat také na zajímavě udělaných internetových stránkách.

Aktuálně ze Stonavy 1. 11. 2011

1. listopadu 2011 18:00 | Stonava | Eva Bednářová

1. 11. 11. 2011. V tento den vchází v platnost tzv. analogová tma. Televize Polar, která provozuje stonavský analogový vysílač, v tuto chvíli vyjednává o výjimce. Stonavský expres však můžete stále sledovat na LTV Klimkovice a na internetových stránkách www.tvportaly.cz. Textovou podobu vysílání naleznete na www.infoportaly.cz
2. Šestého listopadu začne fungovat most přes řeku Olši v Karviné.
3. A teď tady mám upozornění k odstranění a okleštění stromoví a jiných porostů, které ohrožují bezpečné a spolehlivé provozování distribuční soustavy v majetku elektrárenské společnosti. K zásahům by mělo dojít do 15. listopadu. Tedy v období vegetativního klidu.

Navštivte Filmový festival zimních sportů v Orlové

1. listopadu 2011 17:45 | Orlová | Eva Bednářová

Špičkové filmy s tématikou zimních adrenalinových sportů a navíc také besedu se světoznámým mořeplavcem Richardem Konkolskim. To vše nabídne Filmový festival zimních sportů, na který jsou všichni zváni v sobotu 5. listopadu do Domu kultury města Orlové.

Výlov stonavského rybníku byl možná posledním

1. listopadu 2011 17:30 | Stonava | Eva Bednářová

Pohled na mrskajícího se kapra je v uplynulých týdnech něčím zcela běžným. A to minimálně na Karvinsku, kde probíhají výlovy. Úplně první přišel na řadu Kateřininský ve Stonavě. V síti skončili kapři, štiky a vůbec poprvé i tolstolobici.

V Karviné se až do jara můžete dotknout přírody

1. listopadu 2011 17:15 | Karviná | Eva Bednářová

A teď se zastavíme ve Výstavní síni těšínského muzea v Karviné-Fryštátě. K vidění je tady ojedinělá výstava o přírodě a určená je nejen široké veřejnosti, ale i zrakově postiženým lidem.

Lidé mohli nahlédnout do rodiny stonavské DPS

1. listopadu 2011 17:00 | Stonava | Eva Bednářová

V následující reportáži nahlédneme do jedné velké rodiny. Tou jsou obyvatelé Domu s pečovatelskou službou, kteří nedávno otevřeli dveře veřejnosti. Kromě prohlídky celého objektu si lidé poslechli příjemnou hudbu, nebo se pokochali výtvory zdejších obyvatel.

Vyjedná Karviná s OKD kompromis o těžbě?

1. listopadu 2011 16:45 | Karviná | Eva Bednářová

Těžební společnost OKD požádala vedení Karviné o razantní zvětšení dobývacího prostoru pod Karvinou. Chtějí těžit uhlí pod třemi lokalitami na území města. Vedení radnice tento návrh odmítlo.

Kterak se stonavští čtvrťáci měnili v účastníky silničního provozu

1. listopadu 2011 16:30 | Stonava | Eva Bednářová

A nyní se můžete podívat, jak se žáci čtvrté třídy stonavské základní školy orientují v dopravních značkách a nakolik dodržují pravidla. Dnes jistě lépe, než před návštěvou dopravního hřiště v Karviné.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více