Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Okolí hřbitovů hlídají policisté i strážníci, zaměřují se na dopravu a krádeže

1. listopadu 2011 16:15 | Karviná | Eva Bednářová

Už několik dní míří na karvinské hřbitovy stovky lidí, aby tichou vzpomínkou uctily památku zesnulých. S tímto svátkem jsou každoročně spojeny i dopravní změny a naplánováné jsou i opatření proti krádežím.

Jolanta Polok czytałam dzieciom - Jolanta Polok četla dětem

1. listopadu 2011 15:40 | Stonava | Eva Bednářová

W ramach Tygodnia Bibliotek zaproszenie do stanowskiej biblioteki przyjęła aktorka i lalkarka Jolanta Polok z Olbrachcic. - Stonavským dětem četla pohádky v rámci Týdne knihoven herečka loutkového divadla Jolanta Polok z Albrechtic.

Karvinský SPCCH opět přivezl z bowlingového turnaje putovní pohár

1. listopadu 2011 14:39 | Karviná | Eva Bednářová

Lidé postižení civilizačními chorobami našli pro sebe ten správný lék. A tím je pohyb a dobrá nálada. Při bowlingovém turnaji uvidíte, že je to pravda.

Morcinek w Scenie Bajka TC - Pohádka podle G. Morcinka v loutkovém divadle

1. listopadu 2011 14:37 | Stonava | Eva Bednářová

Łysek z pokładu Idy, Pustecki, kanarek, myszka i śliczna Helenka - to niektóre postacie z nowego przedstawienia teatrzyku lalkowego Bajka. - Českotěšínské loutkové divadlo Bajka nastudovalo pohádku na motivy vyprávění Gustawa Morcinka.

Orlovská umělecká škola završila oslavy svých 80 let

28. října 2011 17:00 | Orlová | Eva Bednářová

Mezinárodním koncertem tří partnerských škol vyvrcholily oslavy osmdesáti let Základní umělecké školy J. R. Míši. Společně zde vystoupily děti z Orlové i jejich kamarádi z uměleckých škol ve slovenských Vrútkách a polském městě Rydultowy.

Svaz postižených civilizačními chorobami uspořádal turnaj

28. října 2011 15:21 | Orlová | Eva Bednářová

Celkem devět družstev z celého Karvinska se sjelo do Havířova na velký turnaj v bowlingu. Sportovní den Svaz postižených civilizačními chorobami uspořádal turnaj už potřetí. Na vítěze čekal putovní pohár.

Podzimní prázdniny v orlovské Spirále

28. října 2011 14:17 | Orlová | Eva Bednářová

Dva dny plné her, soutěží i výrobu draků zažily děti, které podzimní prázdniny trávily v Klubu Spirála. Akce tak navazovala na již tradiční příměstské tábory, které toto zařízení Domu dětí a mládeže pravidelně pořádá.

Školní vysílání 27. 10. 2011 - ZOO Ostrava – záchrana ohrožených evropských šelem

28. října 2011 12:05 | Karviná | Eva Bednářová

Žáci 4. A a 5. A třídy ZŠ Školská se v ZOO Ostrava zapojili do akce na záchranu ohrožených evropských šelem. Připravili si pro návštěvníky drobné dárky a vědomostní kvízy. Žáci si rovněž prošli celou ZOO. Prohlédli si expozici kostry uhynulé hrošice a osobně vyzkoušeli nově instalované prolézačky. Zapojili se i do soutěže vyhlášené ZOO ve sběru žaludů. 67 kg nasbíraných žaludů a částku 1500 Kč (výtěžek z prodeje upomínkových předmětů) předali pracovníkům ZOO. Domů se všichni vraceli s krásnými zážitky a úsměvem ve tvářích. Reportáž připravil: Radka Sikorová, Petr Sikora, Pavel Huťka a Gabriela Štvrtňová.

K-Centrum v Karviné se potýká s nevolí občanů

28. října 2011 10:07 | Karviná | Eva Bednářová

V následujícím příspěvku nahlédneme do karvinské kontaktního K-centra, které poskytuje sociální služby lidem, kteří experimentují s návykovými látkami nebo jsou na nich závislí.

Nejmladší sportovec roku Matěj Siwiec vyhrál republikový turnaj

28. října 2011 10:02 | Karviná | Eva Bednářová

Desetiletý Matěj Siwiec, nejmladší sportovec roku, se může pochlubit zlatou medailí, kterou vybojoval na celostátním turnaji mládeže. Z úspěchu má radost nejen on sám, ale i jeho rodiče a trenéři Klubstenu Karviná.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více