Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Beseda 26. 10. 2011 - František V. Lobkowicz, biskup ostravskoopavské diecéze

26. října 2011 16:40 | Stonava | Eva Bednářová

O tom, co přineslo 15 let fungování ostravskoopavské diecéze, si povídáme s jejím biskupem Františkem Václavem Lobkowiczem.

Aktuálně z Orlové 25. 10. 2011

25. října 2011 18:40 | Orlová | Eva Bednářová

Orlovští policisté řeší krádež kreditní karty. Pokud na záběrech bezpečnostní kamery u bankomatu poznáváte pravděpodobného pachatele, volejte na obvodní oddělení orlovské policie 596 523 333 nebo využijte bezplatnou linku 158.

Beseda 25. 10. 2011 - Radislav Mojžíšek, místostarosta Orlové

25. října 2011 18:20 | Orlová | Eva Bednářová

Na 16. ročník Spolkové výstavy, kterou ve dnech 3. - 4. listopadu pořádá město Orlová, vás zve místostarosta Orlové, Radislav Mojžíšek.

Nová legislativa umožní lépe kontrolovat, čím lidé topí

25. října 2011 17:40 | Orlová | Eva Bednářová

Znečišťování ovzduší těmi, kdo doma topí neekologickými palivy, je v současné době opět aktuální otázka. Nynější legislativa neumožňuje dostatečné kontroly a města tak v této oblasti nemají potřebnou páku, jak tyto problémy řešit. To by se ale v blízké budoucnosti mohlo změnit. Znečišťování ovzduší těmi, kdo doma topí neekologickými palivy, je v současné době opět aktuální otázka. Nynější legislativa neumožňuje dostatečné kontroly a města tak v této oblasti nemají potřebnou páku, jak tyto problémy řešit. To by se ale v blízké budoucnosti mohlo změnit.

Vznešená hudba se rozléhala i stonavským kostelem

25. října 2011 17:20 | Stonava | Eva Bednářová

Capella da Camera. Tak se jmenuje komorní orchestr, který vystoupil v rámci Svatováclavského hudebního festivalu ve Stonavě. Vznešená, kouzelná atmosféra nepanovala nikde jinde než právě v kostele svaté Máří Magdalény.

Paní Kožuszníková z Orlové oslavila 100 let

25. října 2011 17:00 | Orlová | Eva Bednářová

Krásných sto let se 19. října dožila paní Vlasta Kožuszníková, která nyní bydlí v zařízení pro seniory Vesna. Jubilantce přišli popřát také zástupci našeho města.

Vyznamenání z rukou biskupa převzal i starosta Stonavy

25. října 2011 16:35 | Stonava | Eva Bednářová

Starosta Stonavy Ondřej Feber získal z rukou biskupa ostravskoopavské diecéze významné ocenění za přínos pro blaho církve. Slavnostní chvíle proběhla v ostravské katedrále Božského spasitele.

Beseda 25. 10. 2011 - Petr Gřes, mluvčí PČR Nový Jičín

25. října 2011 16:19 | Karviná | Eva Bednářová

S mluvčím PČR Nový Jičín Petrem Gřešem hovoříme o tom, co obnáší nová povinnost řidičů mít v odbobí od 1. listopadu do 31. března na svých vozidlech zimní pneumatiky.

Do źródeł Stonawki - K prameni Stonávky

25. října 2011 11:59 | Stonava | Eva Bednářová

Dwudziestu kolarzy ze Stonawy i okolicy wyruszyło na retrospektywną wyprawę do Ligotki Kameralnej.- Dvacet cyklistů ze Stonavy a okolí navštívilo po třiceti letech pramen řeky v Komorní Lhotce.

Novela zákona o výplatě sociálních dávek je uspěchaná, tvrdí karvinská radnice

25. října 2011 8:56 | Karviná | Eva Bednářová

Zákonodárci chtějí od nového roku přijít s novelou zákona, která má přinést zásadní změnu ve výplatě sociálních dávek. Ty bude nově vyplácet úřad práce, kam také přejde část zaměstnanců sociálního odboru magistrátu města. Podle nového zákona by všichni lidé závislí na hmotné nouzi měli být v evidenci úřadu práce a povinně vykonávat veřejnou službu. Problém je v tom, že takových lidí jsou v Karviné tisíce.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více