Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Pozvánka na přednášku Stanislava Kuby

5. října 2016 9:56 | Stonava | Jiří Brzóska

Ve Stonavě se připravuje zajímavá přednáška. Organizuje ji místní organizace svazu postižených civilizačními chorobami. Pan Stanislav Kuba bude širokou veřejnost seznamovat se zajímavostmi a fakty z historie Stonavy.

Stonaváci odjeli na ozdravný pobyt do Luhačovic

5. října 2016 9:50 | Stonava | Jiří Brzóska

Do Luhačovic odjeli stonavští občané na ozdravný pobyt, na který jim přispívá obec.

Děti z mateřské školy navštívily knihovnu

5. října 2016 9:42 | Stonava | Jiří Brzóska

S knihou se stonavské děti seznamují už od útlého věku nejen doma a v mateřské škole, ale pravidelně i v místní knihovně. Ta pro ně připravuje různé akce a besedy.

Orlovští kriminalisté hledají majitele kradených kol

4. října 2016 15:42 | Orlová | Jiří Brzóska

Orlovští kriminalisté hledají majitele kradených jízdních kol. Ta zajistili během jedné z policejních akcí. Zatímco v několika případech se už vlastníky podařilo určit, u šesti kol jsou stále neznámí. Kdyby kradená kola byla označena syntetickou DNA, skutečný majitel by byl znám během krátké chvilky.

Řidiči přišli o volně odložená zavazadla

3. října 2016 15:36 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Policisté neustále radí řidičům, aby nic nenechávali ve vozidlech. Lidé jsou ale nepoučitelní. Svědčí o tom několik krádeží, ke kterým došlo během uplynulého víkendu na území Moravskoslezského kraje.

Žáci nesmí ve škole používat mobily ani o přestávce

30. září 2016 15:31 | Stonava | Jiří Brzóska

Názory na používání mobilních telefonů žáky ve škole se různí. Zatímco jedni jsou benevolentní, druzí jsou zásadně proti a to je příklad i stonavské základní školy. Od začátku letošního školního roku nesmí žáci používat ve škole mobily ani o přestávce.

Dohořívající svíčka Dolu Paskov letos nezhasne

29. září 2016 15:26 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Už tři roky žijí horníci z Dolu Paskov v nejistotě. O uzavření ztrátového dolu se stále jen hovoří, ale přesné datum zatím není stanoveno. Plánované uzavření šachty ke konci letošního roku se opět posouvá. Kvůli legislativy, minimálně do poloviny příštího roku.

Změny v autobusové dopravě se na Karvinsku odkládají

28. září 2016 20:33 | Stonava | Jiří Brzóska

Ke změnám v autobusové dopravě letos v prosinci nedojde, odkládají se až na rok 2018.

Stonavští myslivci opět pořádají Hubertovu slavnost

28. září 2016 20:32 | Stonava | Jiří Brzóska

Myslivecké sdružení Stonávka ve spolupráci s obcí Stonava Vás opět po roce zve na Hubertovu slavnost.

Hasiči besedovali s občany Stonavy

28. září 2016 20:31 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonavští dobrovolní hasiči působí v obci už několik let. V současné době se kromě požárního sportu zaměřují i na prevenci. S ní seznamují nejen děti v mateřských a základních školách, ale nově i širokou stonavskou veřejnost.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více