Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

V třineckém lesoparku byla zneužita malá dívenka

27. září 2016 15:53 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Desítky policistů pátraly v pondělí odpoledne po pedofilovi, který v třineckém lesoparku unesl malou dívenku. Do akce byl zapojen i policejní vrtulník. Podle našich informací byla dívenka zneužita a skončila v péči lékařů. Podezřelého muže se policistům podařilo dopadnout.

Pejskaři varují před nebezpečnými návnadami v Českém Těšíně

26. září 2016 15:04 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Na sociální síti se minulý týden objevila informace, která varuje pejskaře před nebezpečnými návnadami v Českém Těšíně Dva pejsci už údajně odložený salám plný připínáčků pozřeli a museli být ošetřeni. Návnady měly být umístěny ve Svibici.

Ve Stonavě opět lidé pomáhali potřebným

23. září 2016 12:23 | Stonava | Jiří Brzóska

Košile, svetry, sukně, kalhoty, boty – prostě vše z čeho vyrostli, nebo mírně vyšlo z módy, mohou dvakrát ročně darovat lidé ve Stonavě. Pravidelně totiž v obci probíhá humanitární sbírka určená pro Diakonii Broumov. V příštím roce se dokonce chystá sbírka i pro ADRU.

Odcizená kola budou snáze vyhledatelná v zahraničí

22. září 2016 19:42 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Na Karvinsku přibývá krádeží jízdních kol. Například v Českém Těšíně jich bylo od počátku roku zcizeno 34. Ta, která ovšem budou označena syntetickou DNA, budou už brzy vyhledatelná i v nedalekém Polsku.

Vinobraní v Pezinoku není jen o víně

21. září 2016 21:25 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonavští krojovaní horníci poprvé zavítali na vinobraní do slovenského Pezinoku na pozvání místního baníckého spolku před šesti lety. Od té doby tady jezdí každoročně.

Ve Stonavě je opět obnoven chov prasat

21. září 2016 21:23 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonavská farma po několika měsících opět ožila. Nových zhruba 350 prasniček se původně mělo na farmě objevit v únoru. Prasátka ale dorazila až teď.

Stonavští školáci soutěží s fotografiemi z prázdnin

21. září 2016 21:00 | Stonava | Jiří Brzóska

Zajímavá fotografická soutěž pro stonavské školáky a děti z MŠ.

Ve Stonavě bojovali o pohár špičkoví volejbalisté

21. září 2016 20:59 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonavské sportovní hala je vyhledávaným místem nejen stonavských sportovců, ale i přespolních. Její kapacita umožnila, aby se Stonava stala dějištěm mezinárodního volejbalového turnaje. Na ten se sjely špičkové týmy nejen z České republiky, ale i z Polska a Slovenska.

Báňští záchranáři nezachraňují jen horníky

14. září 2016 17:22 | Stonava | Jiří Brzóska

V pátek 9. září museli došlo k důlnímu otřesu. Ke zraněným horníkům museli vyjet bánští záchranaři. Ti ovšem nezachraňují jen zraněné horníky v podzemí.

Stonavští zahrádkaři vystavovali své výpěstky

14. září 2016 17:21 | Stonava | Jiří Brzóska

Léto pomalu končí a zahrádkáři sklízejí úrodu ze zahrádek. S tím, co vypěstovali ve Stonavě, se pochlubili veřejnosti na výstavě ve své klubovně na Stavech. Na té se rovněž prezentovali místní včelaři.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více