Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Ve Stonavě proběhne další sbírka použitého ošacení

14. září 2016 17:20 | Stonava | Jiří Brzóska

Paní Anna Wicherková ve spolupráci s obcí Stonava opět organizuje Sbírku použitého ošacení. Uskuteční se ve středu 21.září v době od 10 do 17 hodin ve sportovní hale. Všechny darované věci je nutno zabalit do igelitových pytlů či krabic, aby se následným transportem nepoškodily. Podrobnější informace o sbírce naleznete na webových stránkách obce.

3. ročník Albrechtické olympiády

14. září 2016 17:19 | Stonava | Jiří Brzóska

V areálu ZŠ Albrechtice se uskutečnil třetí ročník albrechtické olympiády, kterou organizuje tělovýchovná jednota Albrechtice. Stonavští školáci na ni nemohli chybět .

Seniorce mladík nejprve pomohl, pak ji okradl

13. září 2016 17:04 | Karviná | Jiří Brzóska

Velmi neobvyklý případ řeší karvinští policisté. Pátrají po mladíkovi, který pomohl starší ženě, když upadla. Poděkovat mu ale nechtějí. Neznámý muž totiž využil příležitosti, odprovodil stařenku domů a tam ji nakonec okradl.

Na 13. ročníku SHF vystoupil izraelský cellista

12. září 2016 15:46 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Svatováclavský hudební festival přivítal opět po letech jednoho z nejlepších cellistů na světě - Gavriela Lipkinda z Izraele. Tento výjimečný umělec se představil publiku hned na dvou místech, v Evangelickém kostele v Albrechticích a v ostravském kostele sv. Václava.

Policisté chytili zloděje aut, které kradl v Polsku

9. září 2016 15:34 | Karviná | Jiří Brzóska

Karvinští policisté zadrželi muže, který kradl auta v nedalekém Polsku. Přišli na něho během silniční kontroly, kdy řídil jedno z odcizených vozidel. Navíc byl pod vlivem drog. Zloděj skončil v policejní cele.

O fotbal je mezi malými dětmi velký zájem

8. září 2016 18:55 | Albrechtice | Jiří Brzóska

Ještě před dvěmi lety se Albrechtice potýkaly s problémem nedostatku dětí ve fotbalové přípravce. Teď je tomu jinak. Zájem dětí o tento kolektivní sport narůstá a to dokonce i mezi dívkami.

Falešný popelář lákal v Českém Těšíně z lidí peníze

8. září 2016 15:45 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Podvodníci neustále vymýšlejí nové finty, jak vymámit z lidí peníze. Zcela běžně se vydávají za vnuky či zaměstnance různých energetických společností. Výjimkou nejsou ani falešní sociální pracovníci. Nejčerstvější případ podvodníka, který se pasoval do role popeláře před důchodem, byl zaznamenán v Českém Těšíně. Podle strážníků by se mohlo dokonce jednat o tipaře.

Po dvouměsíčních prázdninách začal nový školní rok

7. září 2016 16:51 | Stonava | Jiří Brzóska

Po dvouměsíčních prázdninách dětem začala škola. Nejvíce se na ni těšili prvňáčci. K jakým změnám v novém školním roce dochází a na co se mohou stonavští žáci těšit?

Stonavské organizace mohou obec opět žádat o peníze

7. září 2016 16:50 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonavské organizace a spolky mohou opět žádat obec o peníze na svoji činnost. Stejně jako v loňském roce zastupitelé schválili dotační program podpory kulturní, společenské a sportovní činnosti v obci Stonava na rok 2017.

Ve Stonavě se skákalo pro Davídka Rosůlka

7. září 2016 16:49 | Stonava | Jiří Brzóska

Už po třetí se do Stonavy sjeli jezdci na koních z celého Karvinska. Místní stáj Akimarol tady uspořádala další ročník závodů nejen v parkuru, ale soutěžilo se i v drezůře. Navíc, v letošním roce se organizátoři rozhodli, část výtěžku věnovat na dobročinný účel. Skákalo se pro Davídka Rosůlka, který je postižen dětskou mozkovou obrnou.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více