Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Projekt tělocvičny u základní školy v Chlebovicích už hledá zhotovitele

Realizace projektu tělocvičny u chlebovické základní školy se opět posunula kupředu. Město už zadalo veřejnou zakázku na výběr zhotovitele stavby. Předpokládá se, že tentokrát by už nemělo dojít ke komplikacím a stavba by se mohla rozjet ještě letos před letními prázdninami.

Vyšetřování tragické srážky vlaku s kamionem v Dolní Lutyni potrvá měsíce

25. ledna 2024 11:46 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezští policisté řeší další železniční tragédii jako obecné ohrožení z nedbalosti. Zatím nikoho neobvinili. Vyšetřování potrvá měsíce. Tahač s návěsem uvízl na přejezdu v Dolní Lutyni a narazil něj vlak InterCity. Strojvedoucí zemřel a 20 lidí bylo zraněno. Škody jdou do desítek milionů korun a jejich likvidace potrvá minimálně do soboty. Trať je stále neprůjezdná.

Kultura F-M nabízí předplatné na cykly koncertů a divadelních představení

Kultura F-M láká na velkou řadu jarních koncertů i divadelních představení. Zájemcům také opět nabízí výhodné jarní předplatné. To obsahuje tři představení nebo koncerty a zájemci si mohou vybrat z několika cyklů.

Auto srazilo ženu na přechodu ve Frýdku-Místku. V ohrožení života skončila v nemocnici

24. ledna 2024 15:59 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Devětadvacetiletá žena přecházela přechod přes frekventovanou ulici ve Frýdku-Místku a srazilo ji auto. Záchranáři ji s vážnými zraněnými a v ohrožení života přepravili do nemocnice.

Muž kradl v Horní Suché 200 tun kameniva. Pronajal si na to bagr i nákladní auta

23. ledna 2024 23:01 | Horní Suchá | Jiří Cileček

Pronajal si bagr a přijel s ním nakládat kamenivo do neoploceného areálu v Horní Suché. Objednal také devět nákladních aut, která měla materiál převézt. Majitel firmy a jeho zaměstnanci se následně nestačili divit. Když zavolali policii, že jim někdo krade materiál, už bylo pryč na 200 tun kameniva.

Záchranáři zasahovali u více než tří desítek zimních úrazů v Moravskoslezském kraji

23. ledna 2024 19:30 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v posledních dvou dnech u množství typicky zimních úrazů. Dominují mezi nimi chodci po pádech a mladí lyžaři. Jen za pondělí a úterý vyjížděly posádky na území Moravskoslezského kraje k více, než třem desítkám takto zraněných.

Lidé přivítali stříbrného Aleše Lopraise doma ve Frenštátě pod Radhoštěm

23. ledna 2024 17:37 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V úterý odpoledne přijel do Frenštátu pod Radhoštěm Aleš Loprais. Aktuální držitel stříbrné medaile z 46. ročníku legendární soutěže Rallye Dakar. Na náměstí ho přišly přivítat davy lidí. Závodník se také věnoval fanouškům a rozdával autogramy.

Zloděj prosil policisty o druhou šanci. Ke kradeným věcem vedly stopy ve sněhu

23. ledna 2024 13:43 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Policisté ve Frýdku-Místku zadrželi zloděje krátce po vloupání. Ke kradeným věcem je dovedly stopy ve sněhu. Později se navíc ukázalo, že 26letý muž je známý recidivista. Prokázali mu další krádeže, měl zákaz pobytu v okrese Frýdek-Místek, kromě toho byl zrovna v pátrání a navíc se vydával za někoho jiného. Policisty navíc prosil o druhou šanci, aby ho nechali na svobodě.

Ostrava se 30. ledna naposledy rozloučí s hercem Norbertem Lichým

23. ledna 2024 13:08 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Dne 16. ledna 2024 zemřel ve věku 59 let Norbert Lichý. Poslední rozloučení s tímto mimořádným divadelním, filmovým a rozhlasovým hercem, dabérem, hudebníkem a legendární osobností ostravského Divadla Petra Bezruče proběhne 30. ledna ve 13:00 hodin ve smuteční síni krematoria ve Slezské Ostravě.

Ničitelé zastávky, hledaná dívka i původci černé skládky. Kamery v Ostravě pomáhají

23. ledna 2024 9:47 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Městský kamerový systém pomáhá nejen v boji s kriminalitou, ale i při zvyšování pocitu bezpečí v Ostravě. V první polovině ledna si díky kamerám strážníci připsali nalezení hledané dívky. Vypátrání původců černé skládky. I zajištění výtržníků, kteří se pokoušeli o bojové údery a kopy na zastávce MHD, kterou poničili.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více