Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Akce k oslavě 100 let Velké Ostravy budou půl roku a vyvrcholí v centrálním obvodu

Centrální ostravský obvod se zasadil o společný projekt sedmi obvodů k oslavám 100 let Velké Ostravy. Projekt potrvá půl roku a vyvrcholí v polovině června velkou akcí na Masarykově náměstí.

Vánoční sbírka ve Frýdku-Místku byla rekordní. Lidé přispěli na azylový dům pro matky s dětmi

Oblíbená veřejná sbírka Vánoční strom ve Frýdku-Místku dosáhla rekordního výtěžku. Lidé během prosince přispěli do kasičky na náměstí, i převodem přímo na účet, přes 111 tisíc korun. Peníze byly nyní předány zástupcům Azylového domu Sára, kde pomohou s nákupem nového vybavení pro matky s dětmi.

Kanalizace v okrajových částech Frýdku-Místku je hotová. Teď je důležité, aby se lidé napojili

Kanalizace v okrajových částech Frýdku-Místku je hotová a zkolaudovaná. Stála téměř 300 milionů korun bez DPH. Podařilo se na ni ale získat významnou dotaci. Proto je nyní důležité, aby se na kanalizaci postupně napojilo co nejvíce lidí. Jinak by hrozilo, že by město muselo dotační peníze vracet.

Popeláři ve Frýdku-Místku svážejí ze sídlišť vánoční stromky

Frýdecká skládka naplánovala na leden svoz vánočních stromků. Jednou týdně objíždějí popeláři město, aby sesbírali u popelnic odložené stromky. Ty se pak sváží na skládku, kde se využijí pro výrobu kompostu. Důležité proto je, aby byly důkladně odstrojeny.

Domov pro seniory Frýdek-Místek má nové akvárium i digitální informační tabuli

Domov pro seniory ve Frýdku-Místku pracuje stále na tom, aby se tam klienti cítili co nejlépe. Nově sem pořídili do vstupní haly velké akvárium o objemu 400 litrů. Dále také digitální informační tabuli, která přináší aktuální informace nejen z domova, ale i různé zajímavosti a rady z celého světa.

Torzo problematického altánu u řeky ve Frýdku-Místku šlo k zemi

Technické služby Frýdek-Místek rozebraly torzo altánku za úřadem práce. Město rozhodlo o jeho likvidaci, protože ho velmi často okupovali lidé bez domova. Oficiálně cyklistický přístřešek s ohništěm tím pádem dlouhodobě neplnil svou původní funkci.

Frýdek-Místek finančně podpoří domácí hokejový klub i v další sezóně

Město Frýdek-Místek opět podepsalo memorandum se zástupci domácího hokejového klubu. Tím byla opět zajištěna finanční podpora města pro klub pro následující sezónu. Formálně se prodloužila původní dohoda, která platila do konce aktuálního ročníku hokejové soutěže.

Centrum pro rodinu a sociální péči bude v centru Ostravy blíže lidem

Ostravské Centrum pro rodinu a sociální péči bude mít všechny své služby i zázemí pro prorodinné aktivity pod novou střechou. Přestěhuje se totiž do budovy bývalé ubytovny sester v areálu Městské nemocnice Ostrava. Nyní začala rekonstrukce budoucích prostor.

Sbírka Daruj F-M vybírá na vzduchotechniku a nábytek v Lidovém domě

Frýdek-Místek rozšířil veřejnou sbírku Daruj F-M o další účel. Tentokrát mohou občané přispět na úpravy a vybavení Lidového domu v Místku. Vybírá se na vzduchotechniku a nový nábytek. Sbírka potrvá do konce roku 2024. Současně v programu běží ještě další dvě předchozí sbírky.

Cena tepla ve Frýdku-Místku vzrostla o 13,5 %. DISTEP je stále nejvýhodnější dodavatel

Dodavatel tepla ve Frýdku-Místku, společnost DISTEP, vstoupila do nového roku s nejnižším zdražením cen v širokém okolí. Společnosti se dlouhodobě daří držet trend nízkého navyšování cen. Navíc se opět potvrzuje, že je také stále nejvýhodnějším zdrojem tepla ve městě.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více