Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Malý štokr poprvé zahoukal. Parní lokomotiva vyjela na trať osoblažské úzkokolejky

15. července 2020 18:18 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Parní lokomotiva konečně vyjela na trať Osoblažské úzkokolejky. Po poruše, kvůli které provoz na Osoblažce zahájila v červnu dieslová lokomotiva, si konečně mohli návštěvníci užít páry a kouře.

Bruntálské městské koupaliště je v provozu, čeká jen na letní počasí

13. července 2020 11:47 | Bruntál | Karel Soukop

Se začátkem léta a díky rozvolnění situace po epidemii bylo uvedeno do provozu také bruntálské koupaliště. Nachází se v městském parku a doplňuje tak možnosti relaxace u vody pro zákazníky, kteří nevyjíždějí z města.

Bike tábor, novinka pro děti, které mají rádi ježdění na kole a horskou přírodu

12. července 2020 9:42 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Myslíte si, že i v létě je možné pořádat tábor u lyžařské sjezdovky? Skutečně je to možné, pokud se lyžařské tratě na léto promění v trasy pro bikery. Tak se stalo v Malé Morávce ve Ski areálu Kopřivná. Tábor je určen nejen pro zkušené ale i začínající milovníky terénní cyklistiky.

Vrbenský vrch – mezinárodní automobilový závod do vrchu se po letech vrátil do kalendáře závodů

9. července 2020 11:31 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Po osmileté přestávce se do Vrbna pod Pradědem vrátily závody automobilů do vrchu Vrbenský vrch. Letos se tento podnik jel jako mistrovství České republiky. Jejich pořadatelem byl vrbenský automotoklub.

Do Jeseníků opět můžete historickým vláčkem. Právě vyjel z Bruntálu do Malé Morávky

8. července 2020 11:46 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Mezi Bruntálem a Malou Morávkou opět vyjel historický turistický vláček. Díky dotaci MS kraje sedmnáctikilometrová opuštěná trať, po které vlaky Českých drah naposledy pravidelně jezdily v roce 2009, opět ožívá.

Urgentní příjem, heliport, rehabilitace. Krnovská nemocnice plánuje další rozvoj a výstavbu

2. července 2020 11:43 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Krnovská nemocnice je připravena na případnou druhou vlnu koronavirové infekce. Má vytvořené tříměsíční zásoby všech ochranných prostředků. Současně plánuje další rozvoj a dostavbu nových provozů.

Krnovská nemocnice: Poučení z pandemie i plány dalšího rozvoje

30. června 2020 12:51 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Krnovská nemocnice je připravena na případnou druhou vlnu koronavirové infekce. Má vytvořené tříměsíční zásoby všech ochranných prostředků. Současná epidemiologická situace je v  bruntálském okrese velmi dobrá, výskyt infekce je zde nulový.

Hřiště nebo zastávky MHD. Občané Bruntálu hlasují o participativním rozpočtu

30. června 2020 9:30 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V historicky prvním participativním rozpočtu města Bruntálu jsou připraveny peníze na projekt předložený samotnými občany. „Ve hře“ jsou projekty dva – o tom, který se nakonec stane skutečností, rozhodne hlasováním opět veřejnost.

Sala Terrena bruntálského zámku je opět reprezentativní. Skončila její rozsáhlá revitalizace

29. června 2020 9:04 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Zámek v Bruntále získal další reprezentativní prostory. Po dvou letech byla náklady téměř 38 milionů korun dokončena přestavba saly tereny v zámecké zahradě. Finance poskytl Moravskoslezský kraj z evropské podpory Česko – slovenského projektu.

Obce oddělené přehradou opět spojuje přívoz

24. června 2020 11:02 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Razová a Roudno jsou sousední obce, vzdálené od sebe pouhé 3 kilometry. Sousedé se navštěvovali, děti z Roudna jezdily do Razovské školy. Povodeň v roce 1997 však nečekaně rychle zaplnila sotva dokončenou přehradu Slezská Harta a obce tím od sebe oddělila voda.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více