Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Kopule za kopuli. Náročná operace na staroměstském kostele lákala diváky

25. května 2020 19:23 | Bruntál | Karel Soukop

Speciální jeřáb s nosností až 60 tun, náročné ukotvení, přesná tesařská práce. To vše vyžadovala výměna kopule významného kostela Nanebevzetí Panny Marie ve Starém Městě u Bruntálu.

Lidé na kino nezanevřeli. Velký zájem v Bruntále byl hned po jeho otevření

25. května 2020 12:41 | Bruntál | Karel Soukop

Díky rozvolnění epidemických omezení zahájilo opět činnost také bruntálské kino Centrum. Promítá zatím jen ve velkém sále ale je připraveno svůj provoz s dalším uvolňováním ihned rozšířit.

Absolventi ladí noty na přijímačky. Na základních školách se scházejí žáci devátých tříd

22. května 2020 9:42 | Bruntál | Karel Soukop

25. května otevřou základní školy své dveře pro žáky prvního stupně. Ani v těchto dnech však školní třídy nejsou prázdné. Scházejí se zde několikrát týdně žáci devátých tříd, pro které letos školní docházka končí. 8. června na ně totiž čekají přijímací zkoušky na střední školy.

Pandemie školní soutěže nezastavila. Celostátní úspěchy žáků 1. ZŠ v Bruntále

20. května 2020 11:35 | Bruntál | Karel Soukop

Soutěže i jejich vyhlášení probíhají elektronickou formou, na kvalitě soutěžních prací to však nijak není znát.

MHD v Bruntále je opět bez omezení a s pravidelnou dezinfekcí autobusů

18. května 2020 13:29 | Bruntál | Karel Soukop

Městská hromadná doprava v Bruntále po uvolnění omezení končí provoz podle výlukových jízdních řádů a vrací se do stavu před koronavirovou infekcí. Dopravce se na tuto změnu dokonale připravil.

Na Sovinci naplno běží stavební práce i přípravy na sezónu

15. května 2020 10:24 | Bruntál | Karel Soukop

Největší moravský hrad Sovinec, stejně jako ostatní hrady a zámky, je prozatím bez návštěvníků, přestože v jiných letech již v této době byla sezóna v plném proudu. Na hradě se však nezahálí a přípravy na letošní rok jsou v plném proudu.

Třídění odpadu bude zásadně ovlivňovat výši poplatku

12. května 2020 18:06 | Bruntál | Karel Soukop

Českou republiku čeká zásadní změna v odpadovém hospodářství. Připravuje se totiž novela Zákona o odpadovém hospodářství, která by mohla vstoupit v platnost počátkem příštího roku. Město Bruntál se na tuto změnu začíná připravovat už teď.

Osvobození Bruntálu připomněl důstojný pietní akt

11. května 2020 10:29 | Bruntál | Karel Soukop

Stejně jako v předchozích letech si i letos město Bruntál připomnělo své osvobození od nacistické okupace Rudou armádou. Pietní akt se odehrál u památníku padlých rudoarmějců na městském hřbitově.

Gratulace z chodníku aneb netradiční oslava babiččiných narozenin v nouzovém stavu

4. května 2020 10:43 | Bruntál | Karel Soukop

Setkat se v současné době se svými prarodiči v seniorském věku je složité s ohledem na jejich bezpečnost v době epidemie. Tím spíše strávit s nimi chvíle jejich životního výročí. V Bruntále našli způsob, jak životní jubileum oslavit.

Třetí etapou končí revitalizace bruntálského sídliště Květná

4. května 2020 10:41 | Bruntál | Karel Soukop

V těchto dnech naplno běží práce na závěrečné etapě revitalizace bruntálského sídliště Květná. Po jejich dokončení se sídliště stane mnohem příjemnějším místem k bydlení, než tomu bylo doposud.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více