Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Stovky lidí podpořily víkendový Běh pro Elišku

24. října 2016 22:06 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

Stovky lidí na Jihu o víkendu podpořily další ročník benefičního běhu. Ten letošní byl věnován handicapované Elišce Doležalové. Na start závodu se postavili amatéři, zkušení běžci i děti.

Neplatné krajské volby? Soud obdržel další stížnost

23. října 2016 12:15 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ustavující zastupitelstvo Moravskoslezského kraje neproběhne 1. listopadu, jak se předpokládalo. Krajský soud totiž bude muset zkoumat další návrh na zneplatnění voleb, ten dorazil na poslední chvíli.

V centru Ostravy vzniká nový prostor spolku PANT

22. října 2016 15:07 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

​Křižovatka ulic Nádražní a ČS. legií. Na rohu ulice, kde dlouhou dobu sídlilo knihkupectví, vzniká kulturní a vzdělávací centrum. Projekt má na svědomí spolek Pant, který se už deset let věnuje mapování historie.

Muž si nechal v Orlové ukázat zlato, poté ho sebral a utekl

21. října 2016 16:11 | Orlová | Lukáš Zavadil

​Ve čtvrtek 20. října před polednem v Orlové došlo k přepadení prodavačky zlatnictví. Do prodejny vešel zatím neznámý pachatel a nechal si ukázat plato se zlatými šperky. Najednou do prodavačky silně strčil, žena zavrávorala a pachatel z prodejny utekl i s platem.

Strážníky "okrskáře" můžete kontaktovat osobně

20. října 2016 22:37 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

Spousta lidí nejen na Jihu se obrací na městskou policii i s dlouhodobými problémy, které trápí jejich okolí. Málokdo ale ví, že strážníci mají Ostravu, a tedy i Jih rozdělenu na okrsky. Právě těm se jednotlivě věnují strážníci okrskáři. Pokud nevíte, který je ten váš, můžete se seznámit.

Ostrava plánuje zkvalitnění veřejného prostoru

20. října 2016 15:00 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Znělka ohlásila čas věnovaný ostravským minutám, vítejte u nich. Zlepšení kvality veřejného prostoru města. Další téma pro Ostravu, která v návaznosti na tuto vizi už brzy vyhlásí dvě architektonické soutěže. Záměr už posvětilo zastupitelstvo města.

Hasiči postavili zpět na kola havarovaný kamion v Karviné-Darkově

20. října 2016 9:11 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Dvě jednotky profesionálních hasičů z HZS MSK zasahovaly ve středu odpoledne v Karviné, místní části Lázně Darkov, u nehody převráceného kamionu Iveco s přívěsem, který převážel strusku. Řidič se lehce zranil, po ošetření se vrátil na místo nehody. Na pravém boku ležící soupravu, která zasahovala do silnice, postavila zpět na kola těžká hasičská technika.

Malé děti od 2 let si v mateřinkách rychle zvykají

19. října 2016 22:14 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

Září 2016 a s ním spojený začátek školního roku na Jihu znamenal start pro další třídy mateřinek pro děti od dvou let. Jednu z nich radnice otevřela v mateřské škole Za školou v Zábřehu. Malí předškoláci si už na svou třídu a paní učitelky zvykli, a tak jsme mohli bez breku natáčet i tady.

Hazard na Jihu dostává od roku 2017 červenou

18. října 2016 22:23 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

Žádné herny a ani výherní automaty. Zastupitelé obvodu Ostrava-Jih už v prosinci roku 2014 schválili úplný zákaz hazardu na území obvodu. Radní teď odmítli i dvě žádosti o provoz automatů a videoloterijních terminálů.

Ostravské učitelky vyhrály v Itálii dvě zlaté medaile

15. října 2016 22:56 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

Dvě zlaté medaile. Pěvecký sbor Ostravské učitelky je před pár dny přivezl ze slunné Itálie. V městečku Grado se na přelomu září a října konal osmý ročník prestižního festivalu. Právě z něj soubor tento velký úspěch přivezl.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více