Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Z historie Ostravy-Jih: počátky tramvajové dopravy

5. října 2016 23:02 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

Psalo se 5. října 1930 - do Hrabůvky přijely první parní vlaky a tramvaje. Zveme vás na další výlet do historie obvodu Ostrava-Jih.

Sady mladých v Ostravě-Jihu - chystá se další výsadba

3. října 2016 21:31 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

​Sady mladých - první výsadba stromů na počest nově narozených dětí proběhla v Bělském lese na jaře letošního roku. Hned od začátku bylo jasné, že se bude opakovat.

Příprava strategického plánu Ostravy je v další fázi

3. října 2016 14:17 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Metropole regionu a hlavně zdravé město, které má bohatství v lidech. Toto jsou hlavní priority nového strategického plánu rozvoje Ostravy. Do jeho přípravy se zapojilo už 18 tisíc lidí.

Svatováclavské slavnosti piva v Zábřehu

30. září 2016 22:21 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

​V areálu Zámku Zábřeh proběhly další Svatováclavské slavnosti piva. Fanoušci zlatavého moku mohli ochutnat z nabídky čtyřiadvaceti malých pivovarů.

Pes zachránil majitelce život štěkáním, sám oheň nepřežil

22. září 2016 8:40 | Opava | Lukáš Zavadil

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v noci na středu 21.9.2016 u požáru přízemní chatky na okraji Opavy. Z hořícího objektu se podařilo uniknout okénkem ženě (1968), kterou včas probudil intenzivním štěkotem její věrný psík. Statečný voříšek bohužel požár nepřežil. Vedle toho vznikla předběžně odhadovaná škoda 150 tisíc korun. Žena skončila s popáleninami a nadýcháním kouřem v rukou lékařů.

​Ostravští hasiči zachránili kolii ze septiku

20. září 2016 14:02 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Velmi rychle zachránili v pondělí 19. září profesionální hasiči (HZS MSK) z Ostravy-Zábřehu kolii, která spadla do úzkého septiku v Ostravě-Staré Bělé. Hlavním pomocníkem byl nastavovací žebřík. Pes vyvázl bez větších problémů.

Senior onanoval na dětském hřišti v Opavě

19. září 2016 21:53 | Opava | Lukáš Zavadil

Městská policie v Opavě zaznamenala telefonát na tísňovou linku 156, že pod Ptačím vrchem v Opavě je ve křoví starší muž oblečen v tmavé šusťákové bundě, modrých plísňových riflích a onanuje při pohledu na děti hrající si na dětském hřišti.

Hasiči pomohli dvěma „šikovným“ mužům z kanálu a plotu

16. září 2016 12:50 | Karviná | Lukáš Zavadil

Hned na dvě místa Moravskoslezského kraje vyjely ve čtvrtek 15.9.2016 jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) zachraňovat neopatrné muže středního věku. V prvním případě museli hasiči vyprošťovat ve čtvrtek odpoledne v Karviné-Fryštátu příliš aktivního muže z hlubokého kanálu, který ho chtěl svépomocí vyčistit, podruhé ve čtvrtek večer za tmy zachraňovat muže v centru Ostravy, který si při útěku před strážci zákona nabodl bosou nohu na špici vysokého plotu a také už nemohl dál.

MŠ Paprsek v Hrabůvce získala akreditaci MŠMT

15. září 2016 10:48 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

Vznikla na popud jednoho z rodičů, dnes už má akreditaci ministerstva školství. Začátek nového školního roku se tak stal výrazným milníkem pro mateřinku Paprsek v Hrabůvce. Zveme vás na krátkou návštěvu.

Starší žena z Ostravy kouřila v posteli, v ohni zemřela

14. září 2016 13:10 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

​Tři jednotky profesionálních hasičů zasahovaly v úterý 13. 9. 2016 odpoledne v dvoupodlažním bytovém domě v Ostravě-Přívoze u požáru v jednom ze čtyř bytů. Při zásahu hasiči objevili v lůžku tělo seniorky (1950), která v něm kouřila cigaretu, a to se vzňalo. V Moravskoslezském kraji je to již jedenáctá letošní oběť v souvislosti s požárem.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více