Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Neúnavný zloděj z Frenštátska skončí za mřížemi

12. června 2015 13:55 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nepoučitelný zloděj z Frenštátu je konečně ve vazbě. Až teď se policistům zřejmě podařilo na čas dostat za mříže dvaadvacetiletého recidivistu. Ten se svými čtyřmi komplici kradl prakticky všude, kde to šlo. Nepomohla ani dvouletá podmínka, kterou u soudu dostal za krádeže.

Mladí výtvarníci z NJ získali ocenění v Japonsku

11. června 2015 10:53 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nový Jičín hlásí úspěch svých mladých výtvarníků. Sedmiletý Jan Bezděk a osmiletý Vladimír Krejčíř zaujali porotu osmnáctého ročníku světového bienále dětské kresby v Japonsku. Odtud jim dorazil dopis se zprávou, že oba studenti novojičínské ZUŠky získali zajímavé ceny.

Celokrajskou konferenci EVVO hostil Frenštát p. R.

10. června 2015 14:01 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Biotechnologie v potravinářství a zdravý životní styl - taková byla dvě ústřední témata dalšího ročníku celokrajské konference Environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty. Každý rok ji organizuje Moravskoslezský kraj ve spolupráci s vybranou školou. Letošní ročník proběhl ve Frenštátu pod Radhoštěm.

Inline hokejisté z NJ skončili v play-off extraligy

8. června 2015 12:51 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Extraligový nováček, který postoupil do play-off. Nový Jičín zažívá skvělé inline hokejové časy. Na konci května porazil v základní části Zlín a těsným výsledkem 6:5 v důležitém utkání se dostal do finálových bojů. Na domácím hřišti je o víkendu čekal Beroun.

Sezóna plavců začala na koupalištích i v přírodě

5. června 2015 14:31 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Se začátkem června přichází i plavecká sezóna. V Moravskoslezském kraji už otevírá několik koupališť. Lidé ale kromě těchto areálů vyhledávají i přírodní plochy. Na vytipovaných místech zjištují kvalitu jejich vody hygienici a hned při startu sezóny mají pro přírodní plavce dobré zprávy.

Policisté na Novojičínsku opět kontrolovali řidiče

4. června 2015 9:12 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Také policisté na Novojičínsku se zúčastnili mezinárodní bezpečnostní akce TISPOL. Na dvanácti stanovištích v okrese kontrolovali řidiče na alkohol a další návykové látky. S výsledky byli spokojeni - z více než tří stovek kontrolovaných řidičů měl alkohol v krvi jen jeden.

Neklid pod Trúbou ve Štramberku pokračuje

3. června 2015 12:22 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Složitá situace ve Štramberku, která se týká hradního areálu, se opět posunula dál. V těchto dnech probíhá původně odložená rekonstrukce Jaroňkovy útulny pod Trúbou. Vedení města ji ale plánuje přerušit na dva měsíce, aby vyšlo vstříc turistům. Zároveň musí dořešit vztah s původním provozovatelem areálu.

Postavy antických mýtů na výstavě v NJ

2. června 2015 10:40 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nový Jičín na počátku června přichází s pestrou nabídkou výstav. Například ve výstavní síni Staré pošty jsou k vidění obrazy spojené s antickou mytologií. Jejich autorkou je restaurátorka a dnes i malířka Renata Svobodová.

FC Baník dal sbohem milovaným Bazalům

1. června 2015 15:27 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Víkendová událost v Ostravě. Fotbalové legendy, hráči Baníku a hlavně jeho fanoušci se rozloučili se svým stadionem. Bazaly poprvé otevřely své brány v dubnu roku 1959. Jejich šestapadesátiletá éra skončila sobotním zápasem proti Dukle Praha.

Policie stále častěji vyšetřuje neplatiče alimentů

29. května 2015 14:51 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Policisté v celém kraji se neustále potýkají s neplatiči alimentů. Od začátku roku se na ně obrátily desítky rodičů, kterým bývalí partneři neposílají výživné na děti. Dlužné čásky jdou v jednotlivých případech do desítek tisíců korun.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více