Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Ministryně Marksová navštívila Moravskoslezský kraj

30. června 2015 14:55 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová navštívila Moravskoslezský kraj. Během neděle a pondělí zamířila na Krnovsko a Bruntálsko. Úterní ministerská návštěva patřila Novojičínsku. Bývalý okres je na tom s nezaměstnaností nejlépe v celém kraji.

Novojičínské Pivobraní opět osvěžilo milovníky piva

29. června 2015 13:53 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Novojičínské náměstí v sobotu ovládl chmelový mok. Už potřetí tam proběhla stále oblíbenější akce Pivobraní. Na výběr byla téměř stovka druhů piv z dvaadvaceti pivovarů. Lidé je ochutnávali celý den až do večera.

Taneční pár z NJ vybojoval stříbro ve Slovinsku

26. června 2015 13:14 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Skvělý úspěch tanečního páru z Nového Jičína. Petra Pístecká a Luboš Nevrla přivezli ze Slovinska druhé místo v soutěži latinskoamerických tanců. Je to zatím jejich největší úspěch, další už jsou ale na cestě

Studenti dál zkrášlují zdi novojičínské nemocnice

24. června 2015 13:29 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Malby, které potěší pacienty i zaměstnance. To je výsledek spolupráce novojičínské nemocnice se střední školou Educa. Studenti v loňském roce rozzářili stěny neurologického oddělení. Se štětci a barvami se letos vrhli na dlouhou spojovací chodbu.

Začíná sezóna letních akcí s hlasitou produkcí

23. června 2015 9:48 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

S letními měsíci v celém Moravskoslezském kraji přibývají koncerty, diskotéky a další venkovní akce. Často si na ně stěžují lidé, které hlasitá hudba ruší. Pořadatelé prosí o shovívavost, nespokojení lidé zase o svůj klid.

Na zámek v Kuníně se vrátí další historické klenoty

22. června 2015 13:43 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Ze zámku v Kuníně přichází dobrá zpráva. Muzeum Novojičínska vedlo další jednání s biskupstvím v rakouském Gurku, kterému odkázala majetek zesnulá Judith-Marie Schindler. Vše je na dobré cestě k tomu, aby se do Kunína postupně dostaly další historické klenoty.

Projekt v NJ zlepší ekologické chování v rodinách

19. června 2015 12:17 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Ekologická výchova do mateřských školek a rodinných center, poté do samotných domácností. To je jeden z cílů projektu, který aktuálně běží v Novém Jičíně. Tamní rodinné centrum Provázek pozvalo své kolegy z Moravskoslezského, Olomouckého a Zlínského kraje, aby si navzájem předali zkušenosti.

Tanečníci z NJ uspěli na ústřední taneční přehlídce

18. června 2015 11:07 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Taneční obor Základní umělecké školy z Nového Jičína se blýskl na celostátní přehlídce v Pardubicích. Mezi taneční elitu základních uměleckých škol z celé republiky postoupili z krajského kola svěřenci Ilony Rudelové a Miluše Macíčkové. Domů přivezli několik diplomů a ocenění.

Myslivci v kraji bojují s přemnoženými divočáky

17. června 2015 12:13 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Přemnožení divočáci - to je jeden z aktuálních problémů myslivců v Moravskoslezském kraji. Divoká zvířata se kvůli mírným zimám rozmnožují nebývalým tempem. Jen za loňský rok myslivci zastřelili osm a půl tisíce kusů prasat.

Zdravý Nový Jičín pozval lidi na startovací seminář

16. června 2015 10:36 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nový Jičín, který se zařadil mezi zdravá města České republiky, zorganizoval pilotní setkání s lidmi. Ti se přišli seznámit s projektem a rovnou také společně navrhli několik oblastí, na které by se město mělo soustředit.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více