Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Hotel Praha v Novém Jičíně zažívá další rekonstrukci

31. července 2014 13:58 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Secesní perla Nového Jičína - hotel Praha - prochází další etapou rekonstrukce. Částečně omezen musel být kvůli ní i provoz restaurace. Dělníci totiž sanují podlahy, schodiště a další části budovy.

Lékaři v NJ testují moderní léčbu atopického ekzému

30. července 2014 15:02 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Lékaři v novojičínské nemocnici testují moderní léčbu atopického ekzému. Místo mastí a klasických léků využívají přístroj, který dokáže oddělit a regulovat krevní prvky. Dosavadní výsledky léčby jsou výborné.

Neslyšícím v novojičínské nemocnici pomůže tablet

28. července 2014 14:43 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nemocnice v našem kraji se snaží zlepšovat podmínky pro handicapované. Využívají přitom i moderní technologie. Například v novojičínské nemocnici mají k dispozici nový tablet, který neslyšícím pacientům nebo návštěvníkům pomůže s překladem ve znakové řeči.

Na Novojičínsko zavítala Beskyd Rallye Turzovka

25. července 2014 14:06 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

I letos na Novojičínsko zavítala spanilá jízda veteránů Beskyd Rallye Turzovka. Historické vozy se svými majiteli dopoledne přijely na náměstí v Novém Jičíně. Lidem se představilo zhruba 140 veteránů včetně historických motocyklů.

V Novém Jičíně finišuje přestavba sídliště Dlouhá

24. července 2014 13:19 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Novém Jičíně finišují s revitalizací sídliště Dlouhá. Lidé, kteří v této lokalitě bydlí, už zaznamenali několik změn. Jedna z největších je před komplexem Máj, kde vznikl miniparčík s lavičkami a novými chodníky.

V Novém Jičíně organizují brigády pro studenty

23. července 2014 10:52 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Mladí lidé v Novém Jičíně uklízejí město a pomáhají s údržbou. V plném proudu je tam projekt s názvem Zelené město 2014. Nový Jičín na něj vyčlenil 400 tisíc korun a zaměstnává studenty na letních brigádách.

Zimní stadion v Novém Jičíně už má led

22. července 2014 8:43 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

I když je léto v plném proudu, do Nového Jičína už dorazila zima. Samozřejmě, že pouze na místní zimní stadion, kde je od 3. července v provozu ledová plocha. V těchto dnech na ni trénují krasobruslaři z Islandu.

Ploutvařka Klára Křepelková vyhrála na MS v Řecku

21. července 2014 13:45 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Klára Křepelková - to je jméno čerstvé dvojnásobné mistryně světa v plavání s ploutvemi. Členka novojičínských lagunářů a také české reprezentace, vybojovala dvě zlaté medaile na mistrovství světa v Řecku. Úspěchy přivezli i její kolegové.

Strážníci v NJ měří rychlost aut na cestách ve městě

18. července 2014 13:03 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

102 kilometrů za hodinu. Tak rychle jela žena v Novém Jičíně, kterou zastavili strážníci Městské policie. Rychlost aut začali měřit častěji než v minulosti a hned první akce na cestách je přesvědčila, že tato prevence má smysl.

Nový Jičín adoptoval samici Orla skalního

17. července 2014 14:54 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Město Nový Jičín se rozhodlo adoptovat Dinu - samici Orla skalního. Ta se letos v Záchranné stanici v Bartošovicích dožila čtyřicátých narozenin. V sedmdesátých letech ji někdo v přírodě postřelil, od té doby pomáhá ochráncům přírody s odchovem mladých dravců.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více