Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Kriminalisté jsou na stopě dalšímu zloději benzínu

17. září 2014 8:25 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Policisté na Novojičínsku dopadli v srpnu 50letého muže, který má na svědomí více než 70 krádeží benzínu. Teď jsou na stopě dalšímu, který bez zaplacení odjíždí od čerpacích stanic. V jednom případě málem srazil ženu, která měla na benzince službu. Vše zachytily bezpečnostní kamery.

Stavba kolejí k mošnovskému letišti jde podle plánu

16. září 2014 15:46 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Stavba kolejového napojení letiště Leoše Janáčka pokračuje podle původního plánu. První cestující by vlak, který je přiveze přímo k terminálu, mohli začít využívat už na jaře příštího roku. Vznikne tak unikátní propojení letecké, železniční a také silniční dopravy na jednom místě.

Muž z Nového Jičína propagoval extremismus

15. září 2014 15:09 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Teď se vrátíme k případu třiadvacetiletého muže z Nového Jičína, který propagoval extremismus. Sám navrhoval, vyráběl a prodával oblečení a doplňky s extremistickou tématikou. Na jeho případu spolupracoval i celorepublikový útvar policie.

Hasiči v MS kraji stále vyjíždějí k likvidaci hmyzu

4. září 2014 12:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Sezóna včel, vos a sršňů už pomalu končí, i přesto hasiči z celého kraje vyjíždějí k mnoha případům, ke kterým je volají lidé. Jen za poslední dva dny je jich třicítka. Podle včelařů měla včelstva díky letošnímu počasí ideální podmínky k rojení.

Orlí samici Cecilku na Slovensku někdo zastřelil

3. září 2014 16:17 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Záchranná stanice v Bartošovicích hlásí další významnou ztrátu v projektu Návrat Orla skalního do České republiky. Na Slovensku byla nalezena mrtvá orlice Cecilka. I když bylo tělo v pokročilém stádiu rozkladu, je jasné, že ji někdo zastřelil.

Lidé v MS kraji se stále více zadlužují

2. září 2014 13:45 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Lidé v Moravskoslezském kraji se stále více zadlužují. Podle statistik je náš region v meziročním srovnání opět v čele celorepublikových statistik. Žije v něm největší počet obyvatel, kteří mají dluhy, a to 14 procent.

Na bývalou trať z Nového Jičína se vrací KOLEJE

2. září 2014 13:16 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Místo bývalé tratě z Nového Jičína do Hostašovic budou znovu koleje. Tedy alespoň v novém logotypu a názvu, který vznikající desetikilometrová cyklostezka získala. Svazek obcí, který za cyklotrasou stojí, kvůli tomu vypsal soutěž, do které se přihlásilo 75 autorů z celé republiky.

Malířka Alena Schäferová vystavuje v Novém Jičíně

29. srpna 2014 12:36 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Známá malířka a kostýmní výtvarnice Alena Schäferová vystavuje v Novém Jičíně. Ve městě, kde se narodila, má vůbec poprvé rozsáhlou výstavu. Návštěvníkům Nové galerie Žerotínského zámku na ní představuje svou tvorbu v posledních patnácti letech.

ŘSD oplotí v MS kraji desítky kilometrů silnic

28. srpna 2014 14:08 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ředitelství silnic a dálnic chce postavit ploty podél všech dálnic a rychlostních komunikací. Opatření by mělo snížit počet srážek aut se zvěří, který neustále roste. Na situaci poukazují nejen řidiči aut, ale hlavně myslivci.

Do MS kraje míří z EU další peníze na projekty

27. srpna 2014 12:38 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dotaci 476 milionů korun z Evropské unie v úterý schválila Regionální rada Moravskoslezsko. V regionu budou podpořeny zajímavé a někde i dlouho očekávané projekty. Vybrané obce a města se mohou těšit na modernizace silnic, nová hřiště nebo odstranění patnácti brownfieldů.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více