Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Lidé s autismem dostávají v MS kraji více příležitostí

15. října 2014 14:48 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Více šancí a příležitostí než před lety mají lidé s poruchou autistického spektra. Instituce v Moravskoslezském kraji, které s nimi pracují, je totiž stále častěji začleňují do pracovního procesu. I toto bylo jedním z témat středeční odborné konference v Novém Jičíně.

O komunální volby v MS kraji nebyl velký zájem

13. října 2014 15:46 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

38,19 % - taková byla účast voličů ve víkendových volbách v Moravskoslezském kraji. Na mnoha místech zájem o komunální politiku značně klesl. V některých obcích naopak k urnám přišla většina lidí.

Voliči v MS kraji rozdávají hlasy podle mnoha kritérií

10. října 2014 15:50 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Sympatie, stranická příslušnost nebo odvedená práce pro město nebo obec. Voliči se rozhodují podle těchto, ale také mnoha dalších kritérií. Někteří mají jasno už dlouho dopředu, jiní svá rozhodnutí zvažují až ve volební místnosti.

V MS kraji se volí ve stovkách volebních okrsků

10. října 2014 15:36 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Komunální ani jiné volby by nemohly proběhnout bez důkladné přípravy. Například v Novém Jičíně chystal volební místnosti pětičlenný tým pracovníků v celkem dvaadvaceti okrscích. Příprava jim zabrala celý týden, v pátek už jen ladili detaily.

Naučná trasa na Novojičínsku zve do krajiny povodní

9. října 2014 14:40 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Čtyři a půl kilometru krajinou Povodní. V Jeseníku nad Odrou na Novojičínsku ochránci přírody vybudovali naučnou stezku. Zájemce zavede do míst, která jsou často zaplavována. V Moravskoslezském kraji jde o unikátní záležitost.

Podvodník lidem v Příboru nedodal slíbené dřevo

8. října 2014 15:29 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Výhodná nabídka palivového dřeva. Kvůli tomuto lákadlu přišlo v Příboru na Novojičínsku o peníze několik lidí, kteří uvěřili podvodníkovi. Poškozených bude zřejmě ještě více, vše ukáže další policejní vyšetřování.

Klobouky z NJ měly na Slovensku velký úspěch

7. října 2014 11:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Unikátní klobouky z Nového Jičína se vrátily z úspěšné výstavy na Slovensku. V Lubovnianském muzeu je vidělo více než sto tisíc platících návštěvníků. Bylo to vůbec poprvé, kdy exponáty z Nového Jičína zamířily v podobném rozsahu na dalekou cestu. Po tomto úspěchu je ale brzy čekají další.

Discgolfisté bojovali o titul na MČR u Nového Jičína

6. října 2014 14:31 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nejlepší republikoví i zahraniční hráči sportu, kterému se říká discgolf. O víkendu je hostil Nový Jičín a stal se pořadatelem Mistrovství České republiky. Sportovci všech věkových kategorií změřili svou přesnost v krásném, ale zároveň nejtěžším areálu v republice.

Novojičínská zemědělka vzdělává budoucí ekology

3. října 2014 12:57 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Střední zemědělská škola v Novém Jičíně vzdělává budoucí ekology. Ti by v budoucnu mohli pomoct životnímu prostředí v Moravskoslezském kraji. Učitelé své žáky proto už osm let posílají na praktickou výuku do Valašského ekocentra.

Eva Pilarová vystavuje své fotoobrázky v Novém Jičíně

2. října 2014 11:47 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Známá zpěvačka Eva Pilarová vystavuje v Novém Jičíně své fotografie. Návštěvnické centrum ji oslovilo, aby své práce ukázala lidem v minigalerii. Při této příležitosti pak samozřejmě nemohl chybět její koncert.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více