Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Laudonovu expozici v NJ ozdobí unikátní diorama

18. listopadu 2014 14:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V Novém Jičíně finišují práce na vznikajícím muzeu vojevůdce a generála Laudona. Na místě už je nainstalována velká část exponátů a brzy se bude otevírat. Novinkou je unikátní diorama s cínovými vojáčky, které je v české republice patrně největší.

V MS kraji se zlepšují podmínky pro rodiče v práci

14. listopadu 2014 11:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Moravskoslezském kraji se zlepšují podmínky pro rodiče v práci. Potvrdili to účastníci konference s názvem Společnost přátelská rodině, která proběhla v Novém Jičíně. Problematika zaměstnávání lidí, kteří se zároveň musí starat o děti, je i přesto stále aktuální.

Novojičínská nemocnice si pořídila vlastní včely

13. listopadu 2014 16:13 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nemocnice v Novém Jičíně postavila ve svém areálu dva včelí úly. Už v příštím roce chtějí její zaměstnanci stáčet med a nabídnout ho pacientům. Včely se teď připravují na první zimu v areálu nemocnice.

Nebezpečné nástrahy v NJ ohrožují lidi i zvířata

12. listopadu 2014 11:39 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nástrahy vyrobené z kovových hrotů a PET lahví, které mohly zranit člověka nebo zvíře. Policie pátrá po zatím neznámém pachateli, který je rozesel na cestě nedaleko Nového Jičína. Ukázalo se, že nástrahy měly zřejmě poškodit jednoho z taxikářů.

Baníkovci, kteří ohrožovali policisty, odmítli vypovídat

10. listopadu 2014 13:51 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Fanoušci Baníku Ostrava, kteří vloni na konci srpna slovně napadli policisty a vybržďovali jejich auto, dnes stanuli před soudem v Novém Jičíně. Jsou obviněni z výtržnictví a také násilí proti úřední osobě. Všichni obžalovaní ale odmítli vypovídat.

Většina měst na Novojičínsku má nová vedení radnic

7. listopadu 2014 14:36 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Téměř čtyři týdny od voleb trvalo většině měst na Novojičínsku než zvolila vedení radnic pro nové volební období. Na některých místech proběhlo ustavující zastupitelstvo klidně, například v Kopřivnici ale řeší patovou situaci - zastupitelé se nedohodli a budou se muset sejít znovu.

I v Moravskoslezském kraji rostou listopadové kníry

6. listopadu 2014 15:20 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

I v Moravskoslezském kraji rostou listopadové kníry. Charitativní akce Movember, která podporuje osvětu o rakovině prostaty ale zatím muže tolik nezaujala. Knír si pěstují jen někteří. S prevencí spojená akce dorazila také do nemocnic.

Obrazy v N. Jičíně pomohou opuštěným zvířatům

5. listopadu 2014 9:57 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Umění, které pomůže zvířatům. Miroslava Janoušková vystavuje svou výtvarnou tvorbu na Staré poště v Novém Jičíně. Výtěžek se rozhodla věnovat opuštěným psům a kočkám. Už teď se podařilo několik obrazů prodat a vybrat peníze.

Rybníky v MS kraji zvou na tradiční výlovy

3. listopadu 2014 15:26 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Výlovy rybníků v Moravskoslezském kraji jsou v plném proudu. Už teď si můžete vybrat čerstvou rybu, třeba i na vánoční stůl. Výlovy a následné rybí hody lákají tisíce turistů, podobně jako tento víkend na velkém rybníku v Bartošovicích.

V Bartošovicích udržují staré tradice a recepty

3. listopadu 2014 15:10 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Tradice Poodří - Moravského kravařska zůstávají zachovány i pro další generace. Díky několika nadšencům a podpoře různých institucí je v Bartošovicích na Novojičínsku nově k vidění historická kuchyně z roku 1931. Na místním zámku navíc připravují i kuchařku se starodávnými recepty.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více