Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Nalezená kola z Nového Jičína míří do Afriky

31. října 2014 14:48 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Jízdní kola, o která se nikdo nehlásil, míří do Afriky. Takto vyřešili radní v Novém Jičíně otázku co s nalezenými bicykly, které nemají majitele. Rozhodli se podpořit projekt Kola pro Afriku. Velký náklad i od dalších dárců už je na lodi a pluje rovnou do Gambie.

Nový Jičín vypověděl smlouvu nájemci hotelu Praha

31. října 2014 2:03 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Hotel Praha v Novém Jičíně. Historická perla přesně před rokem ožila. Radnice, která do budovy investovala spoustu peněz ale nebyla spokojena s dosavadním nájemcem a vypověděla mu smlouvu. Zároveň hledá nového provozovatele restaurace i hotelu

Stavba Laudonova muzea v NJ výrazně pokročila

27. října 2014 15:24 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Expozice generála Laudona v Novém Jičíně už dostává jasné obrysy. Vznikající interaktivní muzeum věnované známému vojevůdci brzy otevře. Dělníci tady proto instalují jeden exponát za druhým, na místě je už i postava samotného generála.

Novojičínští policisté řeší další případy sprejerství

24. října 2014 15:02 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Novojičínští policisté pracují na další sérii případů sprejerství. Nové nápisy a značky se objevily ve stejnou dobu na několika budovách, například na radnici a na mnoha dalších místech ve městě. Škody jdou do desetitisíců korun.

Policisté v NJ s dětmi mluví o právní odpovědnosti

23. října 2014 15:13 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Policisté na Novojičínsku pokračují v úspěšném projektu. Spolu s Oddělením sociálně-právní ochrany dětí organizují semináře. V nich se žáci základních škol dozvídají, jak mohou dopadnout, a co přesně se bude dít, pokud spáchají trestný čin.

Soud potvrdil trest bývalému řediteli SAK Studénka

23. října 2014 14:52 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Pět a půl roku za zpronevěru. Tento trest potvrdil olomoucký vrchní soud Michalu Krumpochovi. Jeho případ, který šokoval Studénku na Novojičínsku, jsme sledovali od začátku. Jako ředitel způsobil dvěma městským organizacím milionové škody nezodpovědným sázením.

Koalice v Novém Jičíně zatím není dohodnuta

22. října 2014 14:34 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Jak bude vypadat koalice. Taková je stále aktuální otázka v Novém Jičíně. Ve hře jsou dvě varianty, žádná ze stran si ale oficiálně neplácla. Jeden ze zvolených zastupitelů Petr Orel navíc složil mandát.

Lidé v MS kraji se zapojili do sbírky potravin

20. října 2014 13:52 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Více než 80 institucí Moravskoslezského kraje, včetně úřadů, škol a firem, se zapojilo do druhého ročníku sbírky potravinové pomoci. Lidé mohli odevzdat trvanlivé jídlo a pomoct tak všem, kteří to potřebují. Akce se konala u příležitosti Mezinárodního dne vymýcení chudoby.

Instituce v MS kraji řeší rizika útoků na veřejnosti

17. října 2014 12:22 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Školy, strážníci i další instituce v Moravskoslezském kraji teď více přemýšlejí o prevenci proti útokům na veřejnosti. Téma rozvířila tragédie ve žďárské střední škole. I když se podobným událostem nedá stoprocentně zabránit, nacvičené postupy mohou jejich důsledek zásadně ovlivnit.

Nová zeď u polikliniky v Kopřivnici vzbudila vášně

16. října 2014 14:32 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Lidé v Kopřivnici si všimli nově postavené zdi, ta zbytečně přetíná chodník v centru města. Za vším je zřejmě spor mezi zdravotnickými firmami. Situaci řeší i místní stavební úřad.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více