Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Strážníci Městské policie v N. Jičíně mají nový vůz

1. října 2014 16:14 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Zásahy během povodní nebo v městských lesích. Nic z toho teď nebude problém pro strážníky Městské policie v Novém Jičíně. Ve středu totiž dostali nové auto, které je největší z celého jejich vozového parku. Navíc má pohon na všechna čtyři kola. Vybavení městské policie postupně obměňují i další města v kraji.

Na Novojičínsku vznikly dvě nové cyklostezky

29. září 2014 14:30 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Dvě nové cyklostezky mohou využívat cyklisté a bruslaři na Novojičínsku. Obě slavnostně zahájily provoz spanilou cyklojízdou v čele se známým velocipédistou Josefem Zimovčákem. Jeden a půl kilometru dlouhá trasa vznikla v Kopřivnici, téměř desetikilometrová stezka pak láká na cestu po bývalé trati z Nového Jičína do Hostašovic.

Na zámku v Kuníně končí letošní ročník Války růží

29. září 2014 14:12 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Mezi českými a moravským hrady a zámky zuří válka. Naštěstí se jedná jen o pomyslnou květinovou bitvu. Každoroční akce plná růží a dalších květin letos končí své putování na zámku v Kuníně. Návštěvníci zde mohou vidět vazby předního českého floristy Slávka Rabušice.

Ředitel MěP Nový Jičín uvařil guláš pro bezdomovce

26. září 2014 10:17 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Do nezáviděníhodné situace se dostal nový ředitel Městské policie v Novém Jičíně. Facebooková stránka, kterou strážníkům zřídil, má více než 1000 příznivců. Taková ale byla meta, při které se zavázal udělat něco netradičního. Volba padla na vaření guláše pro bezdomovce.

Zloději ukradli z kamionu holicí strojky za 2 miliony

25. září 2014 15:11 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Řidič kamionu spal, mezitím mu zloději ukradli náklad, který převážel. Jeho auto si vyhlédli na odstavném parkovišti nedaleko Oder. Policisté se obracejí i na diváky televize Polar s prosbou o pomoc při pátrání. Vzniklá škoda je totiž 2 miliony korun.

Novojičínský KVS Laguna je ve vodě s dětmi i rodiči

24. září 2014 15:06 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Už jsme vás mnohokrát informovali o úspěších novojičínského Klubu vodních sportů Laguna. Ten má ve svých řadách mistry evropy i světa. Členy a budoucí úspěšné plavce ve vodě doslova loví úplně od malička.

Do průmyslové zóny v NJ zřejmě míří další investor

23. září 2014 12:37 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Až stovky pracovních míst by měly už brzy vzniknout na Novojičínsku. Firma Halla Visteon tam totiž plánuje rozšíření výroby. V Novém Jičíně chce už v příštím roce postavit novou halu v areálu tamní průmyslové zóny. Projekt zatím čeká na konečné schválení.

Boty, botky a botičky na výstavě v Novém Jičíně

22. září 2014 14:20 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Do Nového Jičína dorazila historická kolekce více než dvou stovek bot, botek a botiček. Vidět je můžete na výstavě v Žerotínském zámku. Do města klobouků se dostaly díky zlínskému muzeu, a také starým baťovcům, kteří tyto nádherné kousky začali sbírat ve dvacátých letech minulého století.

Policisté vyšetřují další krádeže kol v Kopřivnici

19. září 2014 12:47 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Zloděj v Kopřivnici ukradl jízdní kolo, a to i přesto, že byl pod dohledem kamerového systému. Zámek přestřihl během několika vteřin pomocí pákových nůžek. Kopřivničtí policisté vyšetřují od začátku roku více než 50 podobných případů.

Nemocnice v NJ má nové operační sály i ARO

18. září 2014 14:48 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V novojičínské nemocnici dokončili náročnou rekonstrukci centrálních operačních sálů a anesteziologicko-resuscitačního oddělení. Díky ní mohou lékaři ročně operovat až o 300 onkologických pacientů více než dosud. Do novojičínského komplexního onkologického centra míří pacienti z celého kraje i z dalších částí republiky.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více