Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Moravskoslezský kraj stále potřebuje dobrovolníky

27. března 2014 12:20 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V Moravskoslezském kraji jsou stále potřební dobrovolníci. O lidi, kteří věnují svůj volný čas druhým, mají zájem domovy pro seniory, nemocnice nebo chráněná bydlení. Většina dobrovolníků totiž vydrží pomáhat zhruba jeden rok. Rozvoj tohoto druhu péče je proto stále aktuální téma.

První jarní den přinesl v MS kraji příjemné počasí

20. března 2014 14:03 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Zima už je definitivně pryč. Je tady první jarní den a s ním i dlouho očekávaná jarní rovnodennost. Meteorologové hlásí skvělé počasí - teploty v celém kraji se opět šplhaly vysoko.

Nový Jičín organizuje letní brigádnický úklid města

19. března 2014 15:16 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Mladí lidé budou uklízet město a dostanou za to peníze. Vedení Nového Jičína připravilo poměrně neobvyklý projekt s názvem Zelené město 2014. Studentům nabízí možnost přivydělat si peníze o letních prázdninách, tedy v době, kdy údajně těžko shánějí práci.

Prodejci lihovin v MS kraji s koncesemi nespěchají

14. března 2014 13:54 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V říjnu loňského roku vstoupila v platnost novela Živnostenského zákona, která reaguje na methanolovou aféru. Mimo jiné se dotýká i prodejců lihovin, kterým zbývá zhruba měsíc na to, aby si vyřídili koncesi. Bez ní od 17. dubna nesmějí svým zákazníkům nalít tvrdý alkohol. Stejně jako u daňových přiznání ale většina nechává vše na poslední chvíli.

V Novém Jičíně léčí bolesti zad díky ozonoterapii

13. března 2014 13:06 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Údajně je to léčba bolesti zad 21. století - tak se mluví o ozonoterapii. V západní Evropě ji znají už dlouho, v České republice i v Moravskoslezském kraji se teprve zabydluje. Jedno z míst, kde pacienty s pomocí ozónu úspěšně léčí je Novojičínská nemocnice.

Naučný panel v NJ představuje bludné balvany

12. března 2014 12:39 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Ledovcoví tuláci - horniny staré až jeden a půl miliardy let. V Novém Jičíně vzniklo místo, které lidem představuje toto geologické dědictví oblasti Podbeskydí. Takzvané bludné balvany si mohou osahat na novém betonovém panelu v Janáčkových sadech.

Situace na kritické křižovatce v NJ je vyřešena

10. března 2014 14:45 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Kritické křižovatky, kde se často stávají dopravní nehody. V Moravskoslezském kraji jich je spousta, jedna trápila řidiče i v Novém Jičíně. Jen pár metrů od mateřské školy tam poměrně často havarovala auta - situaci teď vyřešili instalací retardéru. Od té doby je na místě znatelně klidněji.

Obyvatelé Bartošovic si stěžují na černé skládky

6. března 2014 14:31 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Jeden z diváků televize Polar upozornil naše reportéry na možnou černou skládku zeminy. Podle všeho má jít o pozemek v katastru obce Bartošovice. Nedaleko odtud už inspekce životního prostředí řeší podobný problém.

Mikulenkovi z Žiliny u NJ pokračují ve stavbě domu

5. března 2014 14:32 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Je to více než rok, kdy požár v Žilině u Nového Jičína vzal střechu nad hlavou Jiřímu Mikulenkovi a jeho rodině. Statik nařídil dům zbourat a Mikulenkovi se rozhodli postavit nový. Pomoct jim měla také veřejná sbírka.

Kutil z N. Jičína vyrábí pro své okolí dřevěná díla

28. února 2014 10:11 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Neobvyklým způsobem se rozhodl zvelebit okolí paneláků. Řeč je o Pavlu Muszynském z Nového Jičína, který na sídlišti postavil zajímavá díla ze dřeva. V těchto dnech dokončil lavičku pro kolemjdoucí. Lidé si jeho práci nemohou vynachválit.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více