Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

V Novém Jičíně otevřeli novou mateřskou školu

10. února 2014 14:04 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Poptávka po místech v mateřských školách v Moravskoslezském kraji zatím stále roste. 40 nových míst zřídili například v Novém Jičíně, kde otevřeli novou mateřinku. Ta se stala jako jediná mateřská škola ve městě součástí stávající základní školy.

Porodnice MS kraje reagují na změny občanského zákoníku

14. ledna 2014 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Jedna ze změn v novém občanském zákoníku se týká všech porodnic, tedy i těch v Moravskoslezském kraji. Od ledna mohou umožnit rodičkám propuštění i s novorozenětem domů jen 12 hodin po porodu. Nemocnice jsou na tuto změnu připraveny a nabízejí následnou pediatrickou péči.

Porodnice MS kraje reagují na změny občanského zákoníku

14. ledna 2014 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Jedna ze změn v novém občanském zákoníku se týká všech porodnic, tedy i těch v Moravskoslezském kraji. Od ledna mohou umožnit rodičkám propuštění i s novorozenětem domů jen 12 hodin po porodu. Nemocnice jsou na tuto změnu připraveny a nabízejí následnou pediatrickou péči.

V Novém Jičíně odvolali ředitele MěP

21. listopadu 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V Novém Jičíně odvolali ředitele Městské policie. Rozhodli o tom zastupitelé na svém posledním zasedání. Podle vedení města byla situace neudržitelná a dosavadní ředitel René Škoda udělal řadu manažerských a personálních chyb. O jeho odvolání hlasovalo 22 ze sedmadvaceti přítomných zastupitelů.

Výstava talentované Elišky Iliasové v Novém Jičíně

7. listopadu 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Eliška Iliasová - to je jméno mladé výtvarnice a fotografky, která akutálně vystavuje na Staré poště v Novém Jičíně. Své vlastní vernisáže se nemohla ze zdravotních důvodů zúčastnit, proto nechala na dálku alespoň všechny pozdravit.

Nové projekty v MS kraji za peníze EU

7. listopadu 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Celkem 129 milionů korun získal Moravskoslezský kraj na nové turistické cíle. Potvrdilo to zasedání Regionální rady Moravskoslezsko. Dotace Evropské unie míří ke spoustě nových a zajímavých projektů. K dispozici budou i další peníze, díky kterým vzniknou například nové cyklostezky.

Nový Jičín bude mít protipovodňový systém

29. října 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Velká pomoc a varování proti dalším povodním. Nový Jičín vybuduje systém, který bude hlídat hladiny toků a nádrží v okolí města. Získal na to dotaci  Ministerstva financí a Evropské unie. Ničivé povodně citelně zasáhly Novojičínsko v červnu roku 2009.

Zloději ve Studénce stále kradou železo z mostů

18. října 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Zloději ve Studénce stále rozebírají dva mosty na zrušené železniční trati za mestem. Policii se zatím nedaří je chytit při krádeži. Železné díly konstrukce tak pomalu mizí. Po mostech přitom denně prochází desitky lidi.

Lagunáři z Nového Jičína stále na světové špici

15. října 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Lagunáři z Nového Jičína jsou opět nejlepší na světě. Juniorky totiž ve švýcarské Ženevě na světovém poháru obhájily loňské vítězství v plavání s ploutvemi. Medaile odtud přivezli i další členové klubu, ten díky poctivé práci sklízí další a další úspěchy.

Požár seníku za N. Jičínem vyšetřuje policie

10. října 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Hasiči z Novojičínska stále zasahují u hořícího seníku nedaleko Nového Jičína. Ukázalo se, že desítky tun slámy pravděpodobně zapálily děti. Okolnosti požáru tak spolu s hasiči vyšetřuje i policie.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více