Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Mezinárodní výstava umělců z Číny v Novém Jičíně

4. října 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Do Moravskoslezského kraje dorazila mezinárodní výstava obrazů s názvem Neochvějná statečnost. Olejové malby a pastely zachycují pronásledování a utrpení lidí, kteří praktikují učení Falun gong v Číně. Výstava byla poprvé představena v New Yorku, teď jsou obrazy k vidění na Staré poště v Novém Jičíně.

Města a obce v MS kraji hledají možnosti úspor

3. října 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Města i obce v Moravskoslezském kraji se snaží stále více šetřit své výdaje. Tento trend je vidět hlavně v posledních měsících. Většina starostů tvrdí, že v rozpočtu jim zbývá stále méně peněz, hledání úspor je tak logickým krokem.

Ruské studentky si zlepšují angličtinu v MS kraji

26. září 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dvě studentky z Petrohradu studují angličtinu a poznávají Moravskoslezský kraj. Už měsíc žijí v Šenově u Nového Jičína a navštěvují místní obchodní akademii. Výměnný pobyt platí jejich rodiny, hostí je i učitelé a spolužáci.

Unikátní knihovna maršála Laudona ožila v Kuníně

25. září 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Vrchol letošní zámecké sezóny v Kuníně. Takto se dá mluvit o unikátní výstavě plánů a map Maršála Laudona. Na oči návštěvníků čekaly mnoho let a jsou vystaveny vůbec poprvé.

Moravskoslezský kraj bavily víkendové Dny NATO

24. září 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Celkem 145 tisíc lidí navštívilo o víkendu další ročník Dnů NATO. Obří přehlídka i letos nabídla vojenské taháky. Moravskoslezský kraj opět navštívil nákladní letoun Ruslan nebo oblíbená turecká stíhací letka. I přes nepříznivé prognózy počasí se svátek všech milovníků vojenské techniky povedl.

Neudržovaná klimatizace v autě přináší problémy

23. září 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Se závěrem léta končí i období častějšího používání klimatizací v autech. Ty jsou rozšířenou příčinou alergií a dalších dýchacích potíží. Pokud jste dosud nestihli jejich údržbu před létem, právě teď je ideální čas.

Další den soudního líčení v kauze Studénka

18. září 2013 1:04 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Druhý den pokračuje v Novém Jičíně líčení v případu pádu mostu a vlakové tragédie ve Studénce. Otázkám soudu i obhájců dnes čelili znalci, kteří zpracovali posudek zřícení konstrukce opravovaného mostu. Obhajoba ho zásadním způsobem napadla.

V Novém Jičíně chtějí zopakovat úspěch e-aukce

9. září 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V Novém Jičíně chtějí zopakovat úspěch elektronické aukce elektřiny a plynu. Nabídli proto všem, kdo první dražbu nestihli nebo ještě nebyli rozhodnuti, přihlásit se do další - podzimní. Kromě domácností mohou této možnosti využít i podnikatelé, kteří působí na území města.

Africké muzeum v Jelení

9. září 2013 0:00 | Bruntál | Lukáš Zavadil

Už nadcházející sobotu otevře své dveře návštěvníkům muzeum, jaké nemá v regionu obdoby. V Jelení u Holčovic na Bruntálsku bude slavnostně otevřeno Africké muzeum.

Mladík okradl seniorku v Novém Jičíně za bílého dne

6. září 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Mladý zloděj si vyhlédl seniorku a okradl ji přímo na ulici, a to za bílého dne v Novém Jičíně. Pachatelem je 20 letý mladík z Fulneku, který do města původně přijel nakupovat. Nakonec se rozhodl přepadnout starší ženu. Brzy ale skončil v poutech.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více